Mexické kuře
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Mexické kuře

Mexické kuře
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

1 kuře
1 dl vody
1 kostičku slepičího bujónu
3 lžíce ostrého kečupu
4 až 5 stroužků česneku
2 lžíce worčestru
1/4 lžičky pepře
1 cibule
sůl, chilli, voda a hladká mouka podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

Bujón rozvaříme ve vodě, přidáme kečup, rozmačkaný česnek, pepř, sůl, vorčestr, chilli podle chuti a rozmícháme. Do pekáčku nasypeme rozkrájenou cibuli, nalijeme marinádu a na ní položíme, omyté, osolené, naporcované kuře, přikryjeme a dáme  péct do předehřáté trouby na 200 st.
Jakmile se začne kuře péct, snížíme na 180 stupňů. Během pečení polijeme kuře šťávou z pekáčku. Jakmile bude kuře téměř měkké, sundáme pokličku a opečeme kůži.
Hotové kuře si dáme na chvíli stranou a doděláme šťávu. V trošce vody si rozmícháme lžíci hladké mouky a trochu zahustíme a povaříme. Třeba nebudete ani celou lžíci mouky potřebovat, neděláme omáčku, ale šťávu.
Když budete chtít mít více šťávy, tak přidejte vodu a přiměřeně ostatních surovin.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
janaS. (neověřeno)
13. 6. 2009 11:27:43

Zdravím kikinko, snad neva, že reaguju, i když nebudu lhát, zrovna tento recept jsem ještě nedělala. Ale pokud můžu říct svůj názor, a Ty si to pak udělej dle sebe, co jsem dělala nejen za kuřecí maso dle Ivanky a to i na medu, což jsem myslela, že to bude moc sladké a nebylo, tak jídlo se povedlo a bylo chuťově vynikající.
A když jen čtu ingredience, tak to musí být dobré !
Jen já bych s chilli opatrně, manžel už nemusí moc ostré...
Tak vyzkoušej a uvidíš, že se povede. Mi se jídlo dle videí povedlo VŽDY a to dokonce vrstvený koláč, který jsem předtím nikdy nepekla, protože jsem si netroufla. Ale jak já říkám, když se to povede Ivě na videu, mi MUSÍ taky ! :D
Tak pak napiš, jestlis pekla a s jakým výsledkem.
Janina S.

kikinka (neověřeno)
13. 6. 2009 09:13:47

ahoj zkoušel uš někdo to mexické kuře???, ja dnes doma vyjmečně vařím tátovi tak aby se to pak zastálého míchání nelilo do ............

Ann (neověřeno)
19. 2. 2009 18:07:16

Tak tohle je dobrota. Jen máme rádi hodně ostrá jídla, tak jsem přidala ještě chilli papričky. Ani jsem nemusela zahušťovat a to jsem tam té vody dala i trošku víc, prtože se mi to do toho pekáčku zdálo málo. Všichni jsme si doma mlaskali :-)

Blanka (neověřeno)
16. 2. 2009 16:02:33

Ahojky Ivanko,vcera jsem objevila vase recepty a dneska jsem udelala Mexicke kure a muzu rict bylo to TIP TOP.Jeste neco tak dobreho jsem nejedla a i manzelovi to strasne chutnalo a nejenom jemu.Proste jednicka ,kdyby bylo znamkovani tak dostanete 1 podtrzenou a s hvezdickou. Diky moc Blanka

Michaela (neověřeno)
28. 1. 2009 11:06:48

Dobrý den,kuře je super,zase něco jiného.Dělala jsem to i pro děti,takže trošku méně kořeněné,ale i manžel si pochutnal.Moc děkuji za skvělé recepty a rady :-)Krásný den přeji.

Renda (neověřeno)
25. 1. 2009 04:29:59

Ahoj Ivanko.
Vypada to moc dobre a co nejdrive vyzkousim.Jen tam nedam tolik toho paliveho kecupu.Ja nemohu nic palive.Snad i prez to,to bude dobre.Mexicke jidlo mam velmi rada.Moje nej kamaradka ma manzela a ten je z Mexica a uz jsem mnoho krat byla v mexicke restauraci.Mnam.
Jinak jsem jeste chtela dodat,ze jsi moc sikovna.Krasnou nedeli a ahoj.Renda

Janinka (neověřeno)
24. 1. 2009 17:09:21

Tak potakat si můžem, tak ahoj :-) Mě flám čeká až za 3týdny, zase po roce, tak si taťka s dětma užije :-) Tak se měj :-)

Miruš (neověřeno)
24. 1. 2009 10:39:19

Ahoj Ivanko. Měla jsem vydělané od včera kuře a nevěděla co budu ještě z něho chystat.Zkusím toto. zatím čau.Slávinka

Ahojky Janinko, taky by jsme si mohly potykat ne? No jo já přišla v půl třetí, ale koukám že jsi buďto ranní ptáče, nebo jsi taky byla na flámu.
A k té alergii, máš naprostou pravdu, že někdo je na tom o hodně hůř. Prostě chce to jenom podívat se kolem sebe. Přeji hezký den. Ivana M

Janinka (neověřeno)
24. 1. 2009 04:36:43

To jste se vrátila z flámu, tak pozdě vkládat??? :-) Vyzkouším ukuchtit v neděli, u nás teda nekořeněný :-) Teda ne tak moc :-)

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.