Kuřecí závitky se zelím
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Kuřecí závitky se zelím

Kuřecí závitky se zelím
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

5 vykostěných větších kuřecích stehen
20 dkg kysaného zelí
cukr, sůl a grilovací koření podle chuti
2 vrchovaté lžíce sádla nebo másla
10 dkg trvanlivého salámu
50 ml vody
Reklama

Postup přípravy

Z kysaného zelí vymačkáme vodu a podle chuti si ho můžeme ještě ocukrovat, přimícháme na drobno nakrájený salám. Stehna rozklepeme na co největší plát, osolíme z obou stran, položíme kůží dolů a do každého plátku dáme zelí se salámem.
Maso přeložíme a sepneme jehlou. Já jsem to jenom přeložila. Maso položíme do vymazaného pekáčku, posypeme grilovacím kořením, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct na 180 st.
Kontrolujeme, aby se nám nevypekla voda. Když je už maso téměř měkké, sundáme poklici a opečeme kůži.
Podáváme s bramborem.

Kuřecí závitky se zelím

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivutek (neověřeno)
3. 11. 2013 23:54:45

Ahoj Ivanko.Po dlouhé době jsem otevřela Vaše stránky.Chtěla jsem jen poradit,aby byl oběd rychlejší,tak dávám na vymazaný pekáč brambory na plátky,osolím jemně posypu kmínem a na ně dám plátky anglické,nejlépe domácí,ta krásně voní.Na ni rozprostřu zelí,které orestuji na cibuli na půl kolečka,osladím,přisolím.Na zelí dávám co mám,buď stehýnka,nebo steaky,které jemně okořením.Mírně podleji vodou,nebo šlehačkou.Manžel ji nemůže,ale je to lepší.Doporučuji vyzkoušet,je to rychlé,bez nějakého vykošťování.Celý oběd na jednom pekáčku

Pavlína (neověřeno)
2. 11. 2013 12:37:26

Mužu doporučit dělala jsem a vřele doporučuji .Krásnou sobotu přeju Pavla:-)

Nepřihlášený (neověřeno)
4. 2. 2013 13:34:50

Pokud není pekáč s víkem, stačí i kastrol s poklicí,který má kovové úchytky,aby šel dát i do trouby.

jaroslav (neověřeno)
3. 1. 2011 20:01:44

To bude poprve, co vubec budu pect kuratko..chci se tedy poptat, nemam pekac, ktery bych mohl priklopit..Stacilo by to prekryt treba jen alobalem?

Romana (neověřeno)
28. 2. 2010 15:02:07

tak jsme výtečně poobědvali, díky!! Stejky paráda, ani jsem je naklepávat nemusela (nikdy to nedělám, když dělám řízky). Jen jsem mohla to zelí osladit a dát raději měkký salám. Tak příště. Krom toho mě napadla (tedy mého manžela) další varianta... a to s houbovou náplní, či s vařeným vajíčkem. Taky příště vyzkouším. Děkuji moc za inspiraci. Prošla jsem i další recepty a rozhodně vyzkouším i jiné a dám vědět. Přeji hodně zdaru i v jiné činnosti. Romana

Romana (neověřeno)
27. 2. 2010 15:41:17

a myslím si, že by šly udělat i z kuřecích stejků kupovaných. Zítra se chystám vyzkoušet a dám vědět. Já kuřecí stejky jako maso úplně zbožňuju a moje rodina taky. Děláme z nich řízky, čínu. Prostě na pánev na kousíčky a ochutit.... u mě pokaždé jinak a taky dle stavu lednice a špajzky. Tyto závitky mě prostě zaujaly a vyzkouším. Jen si to prostě zjednoduším o to vykosťování stehen. Snad tím příliš neprohloupím. Děkuji za nápad. Romana

VĚRA (neověřeno)
27. 10. 2009 17:22:21

DOBRÝ DEN.STRAŠNĚ MOC MĚ ZAUJALI VAŠE RECEPTY,ZÍTRA URČITĚ VYSKOUŠÍM MRKVOVÉ ŠÁTEČKY. A O VÍKENDU ZÁVITKY ZE ZELÍM.UŽ SE NA TO TĚŠÍM.KDYŽ NEBUDU VĚDĚT CO MÁM VAŘIT TAK RÁDA SE PODÍVÁM NA VAŠE STRÁNKY.

JanaM (neověřeno)
12. 7. 2009 12:01:24

Zdravím Ivo a jsem ráda.že jsem Vaše stránky objevila.Přiznávám,že vaření nepatří k mým oblíbeným činnostem,vařím,protože musím.Ale ráda se dívám,jak to jde druhým a Vám to jde úžasně a máte bezva recepty.Tenhle ráda vyzkouším,protože zelí miluju.Tak vařte dál a já budu Vaší věrnou fanynkou.JanaM.

Honza (neověřeno)
30. 4. 2009 09:37:51

Tuhle pochoutku jsem pokusně uvařil k sobotnímu obědu a já i děti jsme si úžasně pochutnali. To vykosťování mi dalo zabrat, ale ten zbytek je tak jednoduchý a na dochucování nenáročný, že jsme byli překvapeni tou úžasnou chutí. Díky za skvělý recept!!!

Eva (neověřeno)
15. 3. 2009 12:42:53

Tak Janino,gratuluju,poprvé jsme dělali masové závitky v rýžovém papíru.Všichni se shodli že jsou výborné.Manžel kuchař amatér/výborný protože ho to baví/ už vymýšlí nové recepty.Tak ještě jednou díky i Nele.!!!

Eva (neověřeno)
6. 2. 2009 17:28:58

Ahoj Jani,moc děkuju za recept,zadala jsem si na internetu vietnamskou kuchyni ale nic tam nebylo.Vyzkouším při první příležitosti a dám vědět.Ještě jednou DÍKY!!!

janinabliz (neověřeno)
6. 2. 2009 14:02:41

Dobrý den paní Evičko,já jsem jednou dostala od kamarádky vietnamky recept na závitky s mletým masem pečené v rýžovém papíru a bylo to moc dobré.Nejdříve si připravíme masovou směs-hovězí mleté maso smícháme s vajíčkem,solí,pepřem,vmícháme spařené skleněné nudle,orestované houby pokrájené na malé kousky,bambusové výhonky,prostě to,co máme rádi,dochutíme.Připravíme si rýžový papír,pomažeme pivem,ale ne až k okrajům a dáme masovou směs a zavineme jako psaníčko nejdříve ze stran a pak už jen rolujeme,a házíme do předehřátého friťáku na 160 st asi na 5 minut.Rýžový papír nenamáčíme do zásoby jen to co stihneme srolovat.Jednou jsme byli pozváni k vietnamským kamarádům na oslavu jejich nového roku a tohle byla jedna z mnoha pochoutek,které nám nabídli a na našem jídelníčku už zůstala,vyzkoušejte a uvidíte,s pozdravem Jana

Eva (neověřeno)
3. 2. 2009 19:32:26

Dobrý večer,závitky jsou dobré,máme rádi zelí doma děláme 5O litrový barel marinovaného.Mám jiný problém:manžel kuchař koupil rýžový papír a nevíme jak a co s ním udělat.Marně sháním recept.Nevíte Ivanko-nebo někdo jiný něco?Zdravím a jen tak dál!!!

Monika (neověřeno)
1. 2. 2009 13:43:10

Tak jsem tady. Ty stehýnka se zelím byly tak dobrý, že jsme s manželem vydrželi sedět u stolu po obědě ještě půl hodiny a vyzvídal, jak mě to napadlo dát zelí do stehýnek, že je to ůžasně dobré. Prozradila jsem mu to a on se šel semnou na net podívat(sám ho neumí ovládat).Ještě jsem mu pustila několik videí a on s úsměvem (protože už asi po shlédnutí videa věděl co bude zítra vařit)odcházel umýt nádobí.
Ivanko, pochvalu jsi dostala ty za stráky a já za oběd.
Pěknou neděli. Monika

marie (neověřeno)
1. 2. 2009 12:33:56

Ivanko, tak jsem dnes vyzkousela na obed, mela jsem klobasu a kousek anglicke, tak jsem do zelicka orestovala, nemelo chybu!!! MOOOOCCC dobrutka!! Diky. M.

Monika (neověřeno)
1. 2. 2009 10:34:44

Dnes budu dělat k obědu závitky. Stehna jsou vykostěná a čekají na svou dávku zelíčka. S manželem jsme se dohadovali kdo bude dnes vařit, vyhrála jsem to já, tak doufám že ho oslním :o)
Jdu na to a dám vědět.

blanca (neověřeno)
30. 1. 2009 15:26:35

Ivanko, zrovna jsem si vyndala kuřecí řízky z mrazáku, abych zítra udělala kuřecí závitky podle tebe (už jsem je dělala a moc nám chutnaly) a tady na mě vykoukne taková lahůdka. Tu ale udělám až příště, přece jen nebudu riskovat, že by manžel prskal na to zelí a zítra přijde ještě syn s rodinou a švagrová, raději tedy udělám vyzkoušené a osvědčené závitky.

mys.ska (neověřeno)
30. 1. 2009 14:46:15

Ivčo,to si piš,že jsou od babi,to jsi uhádla;-)))jak jinak+-))
Iris:věř,že nebudeš zklamaná,jen do toho;-)

iris (neověřeno)
30. 1. 2009 14:44:10

Teda holky, vy ale umíte člověka navnadit, zítra to rozhodně bude u nás k obědu, nejradši bych to udělala hned. Ale čerstvý je čerstvý, jak já to do zítřka vydržím ! Ačkoliv, jen s tou zeleninou jako dělala Míša by to byla příjemná včeře. Rozhodnuto. díky.,

mys.ska (neověřeno)
30. 1. 2009 12:49:09

Ivčo,věřit tomu nebudeš,ale už je to v troubě...rychlejší jídlo snad neznám,to je poráda,už mi tečou sliny;-)

mys.ska (neověřeno)
30. 1. 2009 12:21:01

jejda,koukám,že už tady byla i babi,no prostě máme stejný chutě,zrovna si říkám,že si to půjdu udělat tohle papu,to není tak tučný a zelí já můžu,mám na to chuť,hned....asi na to jdu Ivčo,díky za recept.Mám kuřecí prsa od babi,tak proč ne?;-)))

babi (neověřeno)
30. 1. 2009 11:56:05

Ivanko,tak to vypadá na nedělní oběd.Je to lákavý a ňamka s tím zelím.Jsi nejšikovnější a jsem ráda,že Tvoje stránky jsou tady,protože vařím i jiná jídla než jsem vařila a mají úspěch pa babi

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.