Pečená husa
Ivana
Doba přípravy
180 minut
Obtížnost

Pečená husa

Pečená husa
Average: 4 (4 votes)

Ingredience

1 husa
sůl a kmín podle chuti
voda na podlévání podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

Husu omyjeme, osušíme, posolíme i uvnitř a okmínujeme. Někdo jí solí třeba čtyři hodiny dopředu, aby se sůl vsákla. Na dno pekáčku si dáme kousek pečící fólie a husu položíme prsama dolů. (tím že budeme mít v pekáčku fólii, zabráníme při otáčení stržení kůže.
Do pekáčku nalijeme vodu, asi 1 cm a dáme péct odkryté na 200 st.
Jakmile se nám opeče jedna strana, tak husu obrátíme a pečeme stále odkrytou. Až budeme mít v pekáčku vypečené sádlo, tak si ho postupně naběračkou vybíráme do kastrůlku vedle.
Husu podle potřeby podléváme a propícháme jí vidličkou, aby vytekl tuk. Já jsem jí stále měla nějakou tužšší a tak jsem jí na půl hodinky přikryla a je to lepší jí na část pečení přikrýt.
Počítejte s tím, že takhle velká husa se bude péct kolem třech hodin. Záleží hodně na velikosti husy a pamatujte, že každá trouba peče jinak. Teplotu během pečení můžete i zmírnit, třeba na 180 st. aby se husa nepřípalila a opekla se jenom kůže.Hotovou husu rozporcujeme. Z pekáčku ze stran seškrámeme takové ty napečené kousky a rozmícháme je v tuku. Potom vložíme zpátky naporcovanou husu a ještě na chvilku jí dáme do trouby.

Podáváme s houskovým knedlíkem a červeným zelím.

Pečená husa

Pečená husa

Počet porcí
6

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Sarka (neověřeno)
26. 12. 2009 13:41:32

Tak to je pravda, neni maso jako maso :o)
Jinak az zase bude, tak preji dobrou chut!

Sarka (neověřeno)
26. 12. 2009 11:43:37

Tak se ani nedivim, ze byla tuha, jelikoz husa se nepece jako kure, cili ne 200 st., ale 150-180 st. dle vykonu trouby.
Ja osobne davam pod husu jeji vlastni kridla, ktere nez ji zacnu pect uriznu a vlozim je pod ni.

Kridla se jist nedaji a me zabrani v tom, ze se mi husa pripece k pekacku.

Nepřihlášený (neověřeno)
22. 12. 2009 06:47:25

stále přemýšlím co uvařit , stačí se podívat sem a vždy je spousta výborných receptů moc díky S.

Eva (neověřeno)
12. 4. 2009 16:33:49

Ja davam do husy nebo kachny oloupane cele jabko. Po upeceni ho vyndam a vyhodim. Husa a stava pak maji vybornou chut!!! :-)

Jadr (neověřeno)
15. 2. 2009 11:17:37

Tak ji tedy peču, má za sebou 75 minut při 200°C a vypadá to báječně.
To kuře naplněné chlebem určitě nebude na 100% stejné, ale také ho vyzkouším. Může to být docela lahůdka.

Jarek (neověřeno)
13. 2. 2009 16:43:01

samozdřejmě , že to neníé úplně stejný ale kdo neví , že je to falešná husa tak si to ani neuvědomí je to hrozněš dobré , ten chleba je jedno jaký bude , jestli starý a nebo čerstvý , a není úpotřeba ho vihazovat , ten si potom můžete vklidu sníést . přišla na to moje babička . ta to má opd své maminky

Mirkaeva (neověřeno)
6. 2. 2009 15:42:32

Kuře naplnit chlebem? To jsem ještě neslyšela, ale moc by mně to zajímalo!Nastrouhaným, čerstvým nebo starým? Chleba se potom vyhodí? A fakt to chutná jako husa? To není možný!

Jarek (neověřeno)
6. 2. 2009 12:50:08

dobrý den tato husa vypadá fakt dobře škoda , že se nedá jíst každý den , ale někdy dělám falešnou husu a to tak , že vezmu normální kuře a naplním ho chlebem a potom kuře pokmínuju a posolím .

Mirkaeva (neověřeno)
4. 2. 2009 22:48:39

V Německu jsem se naučila péct husu, kachnu a krůtu s tzv. Ruhe-pausou. Maso dám večer na hodinu do trouby, potom vypnu, neotvírám. Druhý den dopékám. Šetří se proud či plyn a druhý den je maso už skoro hotové, odkryté pomaloučku dopeču. Vyzkoušejte, uděláte-li během pečení pauzy dvě, tím lépe.

Ahoj Janah,já tam na chvíli dala pečící papír, nebo klidně kousek nějaké folie co ce nerozmočí a nerozvaří. Fakt je to dobrý, protože vždycky když jsem jí obrátila, tak jsem měla strženou kůži. Ivana M

Maruška (neověřeno)
4. 2. 2009 12:38:58

Babi z tou láhví máš pravdu říkali to v Kuchařské pohotovosti.Já ji peču zakrytou a poslední půl hodinu odkyju a je jak blatíčko.

Milada (neověřeno)
4. 2. 2009 12:27:52

Tak to neni fer...husa, moje nejoblibenejsi jidlo, ja se z toho uz picnu. Vzdyt nedelam nic jineho, jen si prohlizim Ivancina videa a varim. Dnes to bude gulas a k tomu Ivanciny domaci housky, ale ta husa mnam....

Janah (neověřeno)
4. 2. 2009 12:15:21

No Ivanko,nádhera.Úplně cítím,jak voní.Jen jsem se chtěla zeptat,jakou myslíš pečicí folii.Takovej ten rukáv?Já budu tedˇ někdy dělat kachnu,takže bych to použila,protože se mi ta kůže právě někdy taky přichytí.Díky

babi (neověřeno)
4. 2. 2009 09:47:53

Ahoj IVANKO,ALE TAKHLE TY KILA NEMŮŽOU JÍT DOLŮ.NO TA SE SMĚJE A TOMU SNAD NEODOLÁ ANI VEGETARIÁN.A TO ZELÍČKO!JO A TAKY JSEM NĚKDE ČETLA,ŽE SE MÁ DÁT DO HUSY LÁHEV OD PIVA A ŽE JE DŘÍV PEČENÁ.NEVÍM JESTLI JE TO PRAVDA.OPĚT MÁŠ BODÍKY PA BABI

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.