Zapečené brambory fofr
Ivana
Doba přípravy
50 minut
Obtížnost

Zapečené brambory fofr

Zapečené brambory fofr
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

80 dkg vařených brambor
3 vejce natvrdo
sůl a grilovací koření podle chuti
15 dkg anglické slaniny
1 větší cibule
3 kyselé okurky (6 dkg)
1,5 dl smetany ke šlehání
2 trochu vrchovaté lžíce hladké mouky
1 vrchovatá lžíce sádla
Reklama

Postup přípravy

Pekáček si vymažeme sádlem a zatím ho dáme stranou. Brambory nakrájíme, slaninu, cibulku a okurky nasekáme nadrobno, přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali mouku a promícháme. Nezapomeneme osolit a přidat grilovací koření.
Vše nasypeme do pekáčku, dáme do předem vyhřáté trouby na 170 - 180 st. a pečeme 35-40 minut. Jestli se vám budou zdát brambory suché, můžete ještě pokapat sádlem.Před koncem pečení si můžeme brambory posypat sýrem a nechat ještě zapéct.

Zapečené brambory fofr

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
20. 8. 2013 23:09:58

slanina a šunka mají rozdílnou chuť :-) , ale o tom to tady asi je - je tu inspirace a každý si tam dá, co mu chutná. :-)
Někdo dělá bez vařených vajíček, my neradi teplé okurky apod.
A umím si to představit třeba i se zbytky pečeného masa. :-)
Pěkný večer. :-)

Libus (neověřeno)
20. 8. 2013 21:21:08

Paní Ivanko. Prosím Vás, mám v plánu dělat fofr brambory, myslíte, že by ta slanina šla nahradit šunkou? Nebo myslíte, že by to nebylo ono?

David Volín (neověřeno)
12. 8. 2013 11:03:17

Dobrý den,
podle Vašich videoreceptů se velmi snadno vaří. Mám bezlepkovou dietu a Vaše stránky s receptami mi velmi pomáhají s vařením. Zapečené brambory fofr jsou opravdu bezvadný.

Peta (neověřeno)
25. 7. 2011 11:42:43

Děkuji moc:-) Velice se omlouvám,nevšimla jsem si toho

ivana.m
25. 7. 2011 06:53:16

Dobrý den Peto, tak to Vám chválím to se opravdu hodí něco umět :-) Brambory jsou vařené a v receptu je psáno 80 dkg vařených brambor. Přeji hezké prázdniny. Ivana M

Peta (neověřeno)
24. 7. 2011 22:59:09

Dobrý den,máte moc pěkné stránky.Je mi teprve 14 a učím se s pomocí těchto stránek učit:-) Je se chci zeptat jestli brambory byli předvařené nebo ne? děkuji za odpověd:-)

ivana.m
30. 9. 2010 16:11:53

:-) Dobrý den Pavle, tak to se budu nejenom já těšit že to třeba někdy vyjde :-) No jsem taková obyčejná mamka od dvou velkých prožraných dětiček :-) přeji hezký den. Ivana M

pavel.61 (neověřeno)
30. 9. 2010 15:06:17

Zdravim vas p.Ivanko a dneska jsem vyzkousel vase brambory a s malou vyjimkou(nedal jsem tam mouku,ale syrova vejce a syr)musim rict,ze mnamka.Davam za 1.Preji krasny vikend.

P.S.jooo a at se vydari seslost kterou mate v planu(babineeeeeeec:))))))))).Nekdy az budu v CR a soucasne bude slezina,tak vas budu chtit videt na zivo,musite byt uzasna zena.

ivana.m
27. 8. 2010 14:07:31

Dobrý den paní Helenko a není zač Obrázek odebrán. Pro mě je vždycky odměna, když někdo tyhle stránky přepošle dál :-) Přeji hezký víkend. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
27. 8. 2010 12:14:59

Dobrý den,paní Ivanko.Před nedávnem mi kamarádka poslala odkaz na vaše stránky a jsem jí za to moc vděčná.Právě jsme doobědvali fofr brambory a jsou VÝBORNÉ!!!Moc vám děkuji za skvělé recepty a pěkné stránky.Helena F.

Dobrý den Ivetko, jo ten čopr je z tý reklamy. Teď mám nový a stary se mě rozbil po dvanácti letech soustavného používání. Jsem s ním moc spokojená.Jestli jste z Prahy, tak tady mají dvě prodejny, jednu na Kaláku a druhou u Kotvy. Včera jsem zrovna krájela čerstvou pažitku do skleniček a už je namražená. Tohle Vám nemůže ve skle prasknout, protože to není tekutý a ta pažitka je tam volně nasypaná. Zkuste, je to dobrá věc. :-) Ivana M

janaS. (neověřeno)
8. 10. 2009 13:16:23

Dobrý den, pokud nevadí, že reaguju, já bylinky uchovávám v tvořítku na led z umělé hmoty, nasypu pažitku, petrželku apod., zaliju trochou vody a pak vyklopím kostku ledu s bylinkama do pokrmu.
Někdo používá kelímky od Ramy, hranaté se lépe skladují než kulaté, ale záleží na každém. Nebo kelímky od jogurtů a dát do sáčku...
Robot mám podobný, skleněná mísa, do toho dva zakulacené nože, víko z umělé hmoty a pak těžší víko s černým " kloboukem ", zacvaknu a mačkáním na " klobouk " uvedu do chodu, ale není to originál, používám ho hlavně na pomazánky nebo sekání zeleniny, hlavně cibule apod.
Ivanka Vám určitě taky odpoví a možná ještě někdo, kdo má s tímto zkušenosti. ;-)
Pěkný den.

Iveta H. (neověřeno)
8. 10. 2009 12:07:04

Dobrý den Ivanko,
právě jsem dodělala tento skvělý recept,je to super bašta. Už nikdy nebudu dělat jinak zapečený brambory.Opravdu super. Trochu to je podobné chuťově jako bramb.salát. Ivanko,mám na Vás 2 dotazy. Co to používáte za malý robotík. Jak používáte třeba u pomazánky z uheráku. To je "ulty mejt čopr"omlouvám se,ale nevim jak se to píše, to je ten z reklamy?. Jste s tím spokojená. Mě se to moc líbí. Ale nevim jak se to jmenuje,abych nekoupila něco jiného. A druhý dotaz" jak říkáte, že máte dobré zkušenosti se zamraženou pažitkou? To máte ve skleněné nádobě? Mě vše skleněně v mrazáku praskne. V čem to máte? Děkuji moc za odpověď a doufám,že tento úžasný web vyhraje. S pozdravem Iveta H. Hradec Králové

Martina (neověřeno)
8. 8. 2009 12:52:38

Dobrý den , musím pochválit tyto úžasné stránky , opravdu moc šikovné - díky vám se mohu i já sama učit vařit i když jsem nikdy nevařila , moc děkuji

Luca1109 (neověřeno)
25. 6. 2009 11:29:38

dobrý den .tento recept dělám už hodně dlouho a je to vždycky mnamka jenom já nedávám vajíčka natvrdo ale rošlehám je přímo ve smetaně a naliju na brambory.rovnou posypu sýrem a dám zapéct vše se krásně propojí a je to.

Anička (neověřeno)
22. 4. 2009 16:24:47

Dobrý den co jsem našla Vaše stránky nemusím si lámat hlavu co uvařit ted se u nás vaří podle Vás mockrát děkuji

Daniela (neověřeno)
18. 4. 2009 12:33:22

Ivanko,děkuji Vám za inspiraci po 18 letech vaření dojdou nápady a potom člověk vaří pořád dokola to samé a pak ho to nebaví.Dnes jsem ukuchtila tento recept,všichni si pochutnali,mimochodem tvarohový koláč s kokosem je taky mňamka,přeji hodně úspěchů ve vašem projektu a ještě jednou díky:)

Ondra (neověřeno)
18. 3. 2009 01:48:34

Naprosta bomba tak jednoduche a naprosto vyborne! Sice sem vyuceny kuchar, ale nedelam v oboru a napady me uz dochazi, vase recepty sou naprosto uchvatne. Mockrat dekuju

R.Cerny (neověřeno)
9. 3. 2009 16:36:20

Dobry den, muzete byt v klidu, z pravniho hlediska je to naprosto v poradku, nedopoustite se zadneho protipravniho jednani ani protisoutezniho. To ze v TV nejsou videt jmena vyrobku je proto, aby se televize nepripravovala o penize z reklamy, nikoliv proto ze by to vyrobce nejak poskozovalo - pokud byste je pomlouvala dalo by se to asi kvalifikovat jako pomluva (v ramci hospodarske souteze) ci jednani proti dobrym mravum, ale to neni tento pripad.

Jinak take dekuji za bajecne stranky, nikdy jsem nevaril, mel jsem strach, ale s Vasi pomoci jsem se do toho pustil a zatim jen pozitivni vysledky. Dekuji moc a mnoho uspechu.

iris (neověřeno)
5. 3. 2009 15:51:53

včera jsem dělala, zařazuji do stálic,chutově naprosto geniální,muž nejdřív dělal ksichty, protože to nebylo tak tuhé, jak je zvyklý, doposud jsem do té smetany vždycky rozmíchávala vejce, ale nakonec prostě lahoda, ten nápad s grilovacím kořením je super,ty okurky jsem taky vyzkoušela poprvé,a hlavně, vše do mísy! Jen jsem na talíř prskla na ty brambory lžíci kysané smetany. Díky za recept. Iris

lenule05 (neověřeno)
23. 2. 2009 18:36:44

Já mám obavy,aby se nějaký BLBEC nezačal zajímat o to,že jsou ve videu vidět názvy a výrobci potravin ze kterých vaříte.Víte jak to myslím-reklama určitých výrobků.Lidi jsou zlí a ůspěch se neodpouští...Vaše stránky jsou super a jsem vám za ně moc vděčná.

marie (neověřeno)
23. 2. 2009 15:45:47

paní Ivano já si to s tou televizí nemyslím on se někdo chytne,protože video je opravdu skvělý je to takový po domácku podaný a přitom je to profesionální jen tak dál přeji Vám hodně radosti z vašeho webu je skvělej.

Dobrý den paní Marie, abych vám řekla pravdu, mě to olizování taky vadí. Jezdila jsem dlouho vařit dětem na tábory a tam odtud mě zůstaly návyky jako třeba nesahat olíznutou lžící zpátky do hrnce a už to dělám automaticky.
Děkuji za poklonu, ale v televizi se chytne buďto chlap, nebo krásná ženská, nebo někdo hodně populární. Já mám moc velkou radost z tohodle webu, který se mě a mému synovi podařilo vytvořit.Moc Vás zdraví Ivana M

marie (neověřeno)
22. 2. 2009 13:32:01

paní Ivano je to výbornej recept jako ostatně všechy na vašich stránkách,tak šikovné ruce jsem už dlouho neviděla.Koněčně jsem pochopila jak se správně propracovává těsto třeba na knedlíky nebo i koláče a i ta žemlovka nemá chybu.Přeji Vám ještě hodně dobrých receptů a hodně zdraví,určitě by jste se uživila i v televizi místo /Babicovy dobroty /ten si olizuje prsty a pak s nimi dělá dál

Blanka06 (neověřeno)
20. 2. 2009 15:25:59

Dík za další vynikající recept.Brambory mám moc ráda a hned jsem podle tohoto receptu za pomoci mé osmileté dcerky připravila rychlý a výborný oběd.Bouličky se nám za ušima dělaly.Ivanko,zdravím.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.