Piškotový dort za studena
Ivana
Doba přípravy
50 minut
Obtížnost

Piškotový dort za studena

Piškotový dort za studena
Average: 5 (6 votes)

Ingredience

do chlebíčkové formy 11x32 cm
cca 40 ks dlouhých cukrářských piškotů
4 dl smetany ke šlehání
40 dkg pomazánkového másla
15 dkg cukru moučka
2 ztužovače šlehačky
2 lžičky rozpustné kávy
voda podle potřeby
rum podle chuti (rumové aroma)
Reklama

Postup přípravy

Uvaříme si kávu a necháme jí vystydnout. Do mísy si dáme máslo, cukr, nalijeme tekutou šlehačku a během šlehání metličkami přisypeme ztužovače.
Do formy si položíme mikroten a celý spodek formy vyložíme namočenými piškotami v kávě. Nenechávejte je hodně nasáknout, bylo by to jako houba. Ponořit a hned vyndat.
Namažeme krémem a pokračujeme stále ve stejném pořadí. Končíme piškotami. Tahle dávka je na 4 vrstvy piškotů a tři vrstvy krému.
Hotové dáme do lednice ztuhnout, potom vyklopíme a už si můžeme pochutnat.
Určitě někdo z vám namítne, že je to tiramisu, ale to se dělá opravdu z mascaprone a přidává se tam amareto. Takže já to pojmenovala jak je nahoře napsáno.

Piškotový dort za studena +videorecept

Piškotový dort za studena +videorecept

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Bára (neověřeno)
15. 4. 2009 13:30:19

Podělím se s Vámi o jednu variantu. Měla jsem jen jednu šlehačku a jedno pom. máslo, tak jsem do krému přisypala plechovku ananasu, aby toho bylo víc. Navíc jsem do kávy přilila i trochu šťávy z ananasu. Tohle se tedy Teramisu už nepodobá vůbec - ale je to moc dobré :-).

JanaK (neověřeno)
5. 4. 2009 20:40:19

Je to skvělý moučník!! Mamka ho připravila synovi (4 roky) a mohl se po něm utlouct, stejně jako zbytek návštěvy. Jenpozor, nenechat piškoty přespříliš namočit.

Mirkaeva (neověřeno)
2. 4. 2009 08:19:16

Formu jsem koupila v OBI za stovku, moučník jsem udělala, je výborný a je toho hodně, návštěva byla nadšená a vyžádala si recept. Je to rychlé a chutná skvěle. Mirkaeva

Jarek (neověřeno)
29. 3. 2009 11:05:30

díky za vysvětlení , já ted totiž hodně používám 40 % šlehačku a někdy v nouzi použiju takovou jako vy tak sem chtěl vědět , mějte se hezky , nashledanou .

Jarek (neověřeno)
28. 3. 2009 20:24:27

dobrý večer paní Ivano , chtěl sem se zeptat na videu říkáte , že používáte lepší šlehačku , chtěl sem se zeptat v čem je lepší než ostatní , vůbec sem neveěděl , že je lepší než jiná , díky za odpověd .

Bára (neověřeno)
28. 3. 2009 18:45:56

Ivanko, ten krém nemá chybu! Kombinaci šlehačka+zakysaná smetana znám a taky mi chutná ale s tím pomazánkovým máslem je to moc dobré. Já sice neměla ztužovač, tak jsem dala želatinu ale ono to bude stejné. A moc dobré. Díky :-)

Ála (neověřeno)
20. 3. 2009 12:47:30

Určitě se podívám,a děkuji za odpověď. Teď chystám Vaši střechu z Be Be sušenek, taktéž lahodný to zákusek!Jinak jsem od Liberce a je mi 42 let,aby jste také něco o mě věděla, s kým si píšete.Také přeji hezký víkend!

Dobrý den paní Álo, od odbornice to těší obzvlášť. Pokračuji a natáčím a kdyby jste se chtěla podívat co už mám natočené, tak nahoře na té černé liště je nápis o nás a tak je rubruka připravované recepty. Přeji hezký víkend. Ivana M

Ála (neověřeno)
20. 3. 2009 08:22:42

Dobrý den paní Ivanko, sleduji pravidelně Váš web o vaření, je úžasný, přehledný, a určitě na netu něco podobného chybělo! Jsem také velký fanda do vaření, jsem i kuchařka.Tento Váš dort s podlouhlýma piškotama teda nemá chybu! Je překrásný, sama dělám s kulatýma podobný, ale ten Váš je hezčí! Přidávejte recepty, je to úžasné, a já se vždy těším, co tu zase máte nového! Samozřejmě jsem toho už i spoustu vyzkoušela!Chválím, chválím!

Jana H. (neověřeno)
19. 3. 2009 17:41:12

Ahoj Ivo, já jsem už jednou dělala, ale nevím kde ti soudruzi z NDR udělali chybu, mě to neztuhlo, jak by bylo potřeba. Tak jsem ráda, že jsi to udělala a můžu zkoušet znovu. Ahojky. J.H.

Hanka N. (neověřeno)
19. 3. 2009 16:17:49

Dobrý den Ivanko,ten dortík vypadá supr,budu muset skusit.Vaše schránky jsem oběvila nedávno a nevím co skoušet dřív prostě supr.Krásný den přeji Hanka.

Mirkaeva (neověřeno)
19. 3. 2009 10:18:33

Jednoduché a krásně to vypadá, jenom mám dotaz, kde se dají koupit ty piškoty? Ráda bych tento moučník udělala. Možná mi dá někdo typ? Díky Mirkaeva

HankaP (neověřeno)
19. 3. 2009 08:11:50

Hned po ránu mi Ivanko děláš chutě, zatím mám jen samotný čaj, tak bych si k tomu kousek dala.
Příští týden má máma narozeniny, tak to asi vyzkouším.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.