Zapečené těstoviny s brokolicí a Nivou
Ivana
Doba přípravy
50 minut
Obtížnost

Zapečené těstoviny s brokolicí a Nivou

Zapečené těstoviny s brokolicí a Nivou
Average: 4.9 (8 votes)

Ingredience

20 dkg syrových těstovin (trubičky)
20 dkg brokolice
25 dkg krabích tyčinek
1 lžíce sádla nebo másla
sůl a bazalka podle chuti
Bešamel:
4 dl mléka
2 lžíce sádla nebo másla
2 hodně vrchovaté lžíce hladké mouky
10 dkg sýru Niva
Na ozdobu:
1 velké rajče
Reklama

Postup přípravy

Do vymazaného pekáčku naskládáme krabí tyčky. Do slané vody dáme vařit těstoviny a před koncem nasypeme na růžičky nakrájenou brokolici. Měkké scedíme a nasypeme do pekáčku.

Než nám změknou těstoviny si můžeme vařit bešamel.
Do mléka zašleháme mouku, přidáme tuk a uvaříme kaši ve které rozpustíme sýr. Nalijeme na těstoviny, navrch položíme rajčata a dáme zapéct do trouby na 180 st. asi na 20. minut.

Zapečené těstoviny s brokolicí a Nivou +videorecept

Počet porcí
4 menší porce

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Věnka (neověřeno)
29. 2. 2016 14:37:07

Recept je naprosto skvělý, oblizuju se ještě teď. Teprve se učím vařit, ale Vaše recepty a videa mě to možná fakt naučí :-) myslela jsem si, že jsem v kuchyni úplné nemehlo, ale díky Vám jsem schopná uvařit i takové mňamky, jako jsou tyto těstoviny :-) mockrát Vám děkuji, jste skvělá!

cuca (neověřeno)
1. 6. 2012 18:09:17

Bylo to skvěle. Je mi 19 a podle Vaší kuchařsky se zatím jenom učím, ale jsou tady skvělé recepty, ted chci každý den zkoušet nový recept !! Mohla byste sem dát více receptů z těstovin ? Děkuji :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
2. 5. 2010 13:08:41

Dobrý den,neměla jsem krabí tyčinky a brokolici tak jsem tam dala jen mraženou čínskou zeleninu a bylo to taky dobrý :-)

dita (neověřeno)
1. 7. 2009 14:56:47

Dobry den Ivanko.Ted jsem dodelala tento recept podle Vas,ale bohuzel jsem nemela krabi tycinky,tak jsem pouzila misto toho krevety a nechala jsem to tam o 15 minut dele,kvuli tem krevetam,ale bohuzel ty krevety se stejne poradne nepropekly,tak me to mrzi,jinak je to dobry.Co si myslite vy o tech krevetach,asi jsem je mela pred tim na panvicce trochu osmahnout,ze????Diky,Dita.

Pavel (neověřeno)
4. 5. 2009 21:09:57

Tak děvčata, to mne zaujalo - jdu na to. Sice to asi trošku budu muset obměnit, neb nemám Nivu, ale mám nějaké pomazánkové máslo s Nivou a s přimíchaným česnekem. Myslím, že to dám. Už se těším.

Jana P (neověřeno)
23. 3. 2009 22:25:55

Tak už vidím co budu ve čtvtek vařit.Tyčinky milujeme ale nenapadlo by mě je tepelně upravit.Jestli to bude tak dobré jako brambory s Tuňákem tak obohatím jídelníček.

Janinka (neověřeno)
22. 3. 2009 01:44:22

tak jsem to ani nesihla dopsat :-) Do těstovin přidávám tuňáka a nahoru pod každý rajčátko mozarelu. No a místo mlíka s máslem dávám smetanu, to je taky jedno a to samé :-) Jo a nepoužívám potrubí (jak se u nás také říká :-) ) ale my máme v oblibě vrtulky :-)

iris (neověřeno)
21. 3. 2009 12:02:18

Ahoj Ivanko, ta kombinace s krabíma tyčinkama je zajímavá a na tom řezu to vypadá krásně i díky těm trubičkám, já tomu říkám potrubí.
Jak se znám, učitě by mi to chutnalo i studené. Díky za nápad.Moc zdravím.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.