Hrachová polévka
Ivana
Doba přípravy
50 minut
Obtížnost

Hrachová polévka

Hrachová polévka
Average: 5 (6 votes)

Ingredience

15 dkg hrachu
10 dkg anglické slaniny
1 středně velká cibule
1 kostička zeleninového bujónu
1 až 2 stroužky česneku
sůl a voda podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

Hrách si namočíme přes noc do vlažné vody. Druhý den ho propláchneme, přidáme 3/4 l vody, bujón, lisovaný česnek a anglickou s cibulkou, kterou jsme zesklovatěli. Osolíme a vaříme doměkka.
Během vaření můžeme vodu přidávat. Než hrách změkne, tak si rozmyslíme jestli rozmichujeme všechno, nebo jenom polovinu. Podle hustoty přidáme také vodu a dochutíme.

Hrachová polévka +videorecept

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Ita (neověřeno)
1. 3. 2010 17:57:32

Odpovídám té paní, která píše že se má hrách vařit v té samé vodě a že se proplachuje na začátku. Tak tedy: paní kuchařka to dělá správně! Proč? No protože se chceme vyhnout čemu? Přece nadýmání.

Tak ja jsem ji teda delela poprvne [muj syn to samozrjme nejed], ale ve finale jsem tam vrazila trochu slehacky, teda smetany, a bylo to moc dobry a muj manzel to miloval. Jo a jeste jsem tam dala trosku mrkve, ale jenom malo, mela jsem zbytek. Thank you. V.

Pipipipipi (neověřeno)
13. 7. 2009 21:23:59

Mimochodem, hrách se má nejdřív propláchnout, pak namočit a ve stejné vodě vařit, kvůli dochování vitamínu!! Milé kuchařky, majoránka tam patří taktéž!!

Pipipipipi (neověřeno)
13. 7. 2009 21:20:30

Ivanko, Libuško, Dominičko óóóóóóó, já nemám nic jiného na práci, než tady psát kokokodák.......... :-)

Bětka (neověřeno)
14. 4. 2009 09:48:10

:-))),do jakékoliv luštěniny,ať z nich vařím polévku,nebo hlavní jídlo přidávám poměrně dost česneku,pak ty nepříjemné následky nejsou.

Gábina (neověřeno)
13. 4. 2009 19:59:41

Výborná poléfka!!!!!! Vaření není moje oblíbená činnost, ale když otevřu tyto stránečky, tak to pak jde samo. Paní Ivanko, moc za ně děkuju. Gábina

HankaP (neověřeno)
23. 3. 2009 18:30:30

Ahoj zdravím
Já dávám do hrachovky ještě špetičku majoránky a část česneku dávám při vaření, hrách dostane chuť a část dávám nakones před dokončením, zůstane víc vitamínů. Ale to už si každý udělá sám podle chuti.

Stáňa (neověřeno)
23. 3. 2009 18:00:41

Dominiko to jste vy jak si říkáte PRAŽSKÁ šefkuchařka,jesli ano tak se nad sebou zamyslete./Holandské řízky/Ivanko vás zdravíme
Stáňa s manželem.

Tak to asi úplně přesně nejde říct, protože sice je na to potřeba jenom trochu hrachu, ale člověk musé koupit celý balíček a část mu zůstane, to samé platí i u bojónu. Já bych tak řekla do třiceti kaček, ale nepočítám celá balení potravin, ale jenom jejich části.

iris (neověřeno)
23. 3. 2009 15:14:33

Ahoj Ivanko, hrachovka je moje jedna z nej,jsem holt polévková.
já ještě přidávám ke konci majoránku a ještě jeden čerstvě utřený stroužek česneku těsně před dovařením.Když si vzpomenu, že ji chci hned, " bez namáčení " uvařím z mraženého hrášku.Moc zdravím.
Iris

Jana H. (neověřeno)
23. 3. 2009 14:15:38

Ivo, dělám podobně. Když mám tak dám uzené kosti, vařím s hrachem, pak kosti vyndám, hrách rozmixuji, kosti oberu a dám do polévky. Je opravdu dobrá. :-) Ahojky. Když nemám kosti, tak ji dělám jako ty s andlickou, kus masa to chce.:-))

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.