Pórková polévka
Ivana
Doba přípravy
50 minut
Obtížnost
     

Pórková polévka

Pórková polévka
Average: 3.3 (3 votes)

Ingredience

15 dkg pórku
3 lžíce másla
sůl a pepř podle chuti
3 lžíce hladké mouky
1 l zeleninového vývaru
4 lžíce smetany
1 vejce
popřípadě vařené brambory podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Na rozehřáté máslo dáme mouku a uděláme světlou jíšku (cca 1 minuta). Zašleháme vývar, přidáme omytý a na půlměsíčky nakrájený pórek, sůl, pepř a vaříme do jeho změknutí. Nakonec zašleháme vejce, které necháme jenom srazit a přidáme smetanu.
Jestli-že máte rádi brambory, můžete je přidat, ale já je vařím samostatně.

Příprava 30 minut

Pórková polévka +videorecept

Počet porcí
4

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Míša a Máca (neověřeno)
23. 1. 2012 14:32:12

...ted jsme polévku dodělali.. je naprosto senzační. Doporučuji!M.M.

Nepřihlášený (neověřeno)
18. 10. 2010 17:16:08

..dekuji Vam za odpoved,byla dobra.Povedla se mi,az na to,ze toho pepre bylo tak,ze se mi vic utrhla ruka.Ale pro chlapa OK.Ale nakonec i dodavate,ze podle chuti,tak jsem v pohode.Zdravim a dekuji.Pepik-Viden

Nepřihlášený (neověřeno)
18. 10. 2010 10:31:01

.....nejsem moc stasten,kdyz si mam neco uvarit sam,ale kdyz musim?
Jedine na Vasi stranku a je mi hned vareni kouzlem a bez problemu.
Tak dnes tu dobrou polevku z porku.Fajn a diky,jste kouzelna kucharka.
Pep

Lenka (neověřeno)
8. 9. 2010 10:23:16

Ahojky Ivanko,
no já pro děti taky dělám bez kosti, já naopak u řízků miluju okousat tu kost asi jako váš mužíček. Hledala jsem nějaký recept s kotletkou a nenašla. Tak dnes budou řízečky pro děti bez kosti. S pozdravem Lenka

janaS. (neověřeno)
8. 9. 2010 01:26:00

snad neva můj náhled, já osobně dělám i z kotlety, ale zásadně BEZ kosti, z té uvařím polévku a kotletu nakrájím a případné křupky nebo minikostičky dám pryč, nechci, aby si někdo vylomil zub, ale pochutnal. ;-)
A potom už dělám klasické řízky nebo si vyberu z těchto receptů a každý je prima. :d
Pokud někdo dělá i s kostí, neberu mu to. ;-)

ivana.m
7. 9. 2010 21:17:57

Ahojky Leni taky Vás zdravím z Prahy. Tedy kotletku tady ještě nemám :)A to by chtěl můj mužíček kotletku s kostí a pak jí okusovat :-) Musím se polepšit. Ivana M

Lenka (neověřeno)
7. 9. 2010 19:25:16

Ivanko mám tu krásný kousek kotletky s kostí, ale nevím co z ní udělat. Brouzdám po vašich receptech tak snad něco najdu. Mám to i pro děti takže uvidíme. Jinak posílám pozdrav z Jablonce :-)

Lenka (neověřeno)
6. 9. 2010 11:33:14

Ivanko opět děkuji za výborný recept. Pórková polévka byla dnes k obědu a super. Poslední dobou vařím jen podle vašich stránek, je to móóóc dobré. Jo a dělala jsem bábovku s jablky, upozorňuju v pět hodin večer a na dceru do školy ke svačině nezbylo. Takže taky super,jak jinak. S pozdravem Lenka

Míra (neověřeno)
8. 11. 2009 14:22:28

Jsem začínající Kuchař,bydlim sám 3 měsíce a postupně se učim jednotlivá jídla,nevím jestli je to mnou nebo těma receptama ale vždycky se mi povedou výborný jídla :-)
Dnes jsem udělal přítelkyni na přání porkovou polévku,chutnala nám obou hodně...
Díky moc za tuhle stránku,pro jistotu si videa stahuju do mého PC...

martuti (neověřeno)
4. 10. 2009 21:31:07

pórkovou polévku miluju, ale promiňte, podle tohoto receptu bych ji nepozřela. vařený pórek v jíškové vodě? já pórek nejprve pořádně na másle orestuju, až malinko zhnědne, pak ho teprve zaleju vodou, přidám kostku zeleninového bujonu a už jen chvilku dovařím, až na konci přidám jíšku, kterou si udělám na pánvi. na másle pak opeču rozkrájený rohlík na kolečka dokřupava, které si pak každý přidává do polévky až u stolu podle chuti. ahoj.

Markéta (neověřeno)
29. 7. 2009 18:36:15

ano aktualizovala sem si ho a pořád nic ani ten rámeček není je tam jen ten malý obrázek potom psaný recept a nakonec větší obrázek. nevíte co mám teda udělat?

Markéta (neověřeno)
29. 7. 2009 10:49:12

no já tam nemám ani ten rámeček kdemá být to video já tam mám ten vrchní obrázek, potom recept a opotom ten spodní obrázek ten rámeček na to video tam prostě není a je to u všech receptů.

Markétko, já mám videa u všech receptů. To je divný. Nahoře na té černé liště je napsaáno nefungují Vám videa? Zkus si aktualizovat ten program na který je tam odkaz. Když tak napiš, ale kluk bude doma až odpoledne. měj se. Ivana M

Eva (neověřeno)
22. 5. 2009 17:34:16

Dobrý den! Před pár dny jsem objevila díky odkazu na jednom webu Vaše skvělé stránky. Moc se mi tady líbí, protože já taky ráda vařím:))) Já osobně dávám do pórkovky trošičku muškátového květu. Tuto neděli bude náš syn pro nás vařit katův šleh podle Vašeho receptu.
Jinak já budu mít koncem měsíce kameru a chystám nějaké recepty pro psy:))))

Janah (neověřeno)
29. 4. 2009 09:56:37

Já do téhle polévky,přidávám ještě klobásku nebo salám měkký,nakrájený na kostičky.Brambory dám vařit už do rozvařené jíšky a pak když jsou skoro měkké,přidám klobásu a pak porek.Akorát se to musí občas promíchnout,aby se brambory nepřichytily.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.