České kynuté buchty
Ivana
Doba přípravy
56 minut
Obtížnost
     

České kynuté buchty

Nebojte se kynutého těsta
Average: 4.9 (24 votes)

Ingredience

Těsto:
0,5 kg pohrubé mouky
4 vrchovaté lžíce cukru krupice
5 dkg másla
1 žloutek
1 lžička citronové šťávy
1/2 až 3/4 lžičky soli
3 dl mléka
1/2 balíčku vanilkového cukru
sušené droždí na 0,5 kg mouky
Náplň:
35 dkg netučného tvarohu ve vaničce (ve videu dávám 50, ale to je zbytečně moc)
1 vejce
3 lžičky vanilkového pudinkového prášku
cukr krupice podle chuti
Reklama

Postup přípravy

těsto:
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
Tvarohovou náplň si připravíme těsně před zpracováním buchet, protože tam bude sníh z bílku.

Suroviny na náplň rozmícháme, ale pozor přidejte jenom žloutek a nakonec vmíchejte sníh z bílku.
Náplň:
Dobře vykynuté těsto si rozdělíme na velké kousky, podle toho jak chce mít velké buchty. Těsto si podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvaroh a těsto uzavřeme. Pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.
Já jsem je dávala do pekáčku  29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 5 minut a potom snížíme na 150-160 st. Během pečení si můžeme na vrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30 – 35 minut.
Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.
Buchty jsou opravdu měkoučké i druhý den.

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
30. 3. 2010 12:53:46

Dobrý den , jenom bych se Vás chtěla zeptat jestli jste do té tvarohové náplně vmíchala dva bílky nebo jenom jeden. Předem děkuji za odpověď. Jinak Vaše buchty jsou opravdu báječné a já osobně je peču skoro každý víkend.

Nepřihlášený (neověřeno)
28. 3. 2010 20:32:00

Vynikající recept.... Buchty jsem dělala prvně, ale musím říci, že se povedly na jedničku.
Takovou radost z povedeného jídla jsem ještě nikdy neměla.

Elina (neověřeno)
21. 3. 2010 18:31:59

Tedy, upekla jsem buchty dle Vašeho receptu a musím říct, že mi i ukápla slza, jakou jsem měla radost, že se mi povedly. Byly chuťově vynikající, fakt skvělý recept. S pozdravem Elen.

xavierrr (neověřeno)
19. 3. 2010 09:02:33

I já se musím přidat a poděkovat za skvělý recept. Poprvý se mi povedly kynuté buchty. Asi se ze mě stává kuchař :o))

ivana.m
7. 3. 2010 11:48:27

:-) Ahojky Romane, to je skvělý. Já si tedy nestěžuji když vařím, je to v poho, ale spíš mě vadí, že si neřeknou co chtějí a to vymýšlení je otrava. Takže zdravím dalšího šikovného chlapa :-) Ivana M

Roman (neověřeno)
7. 3. 2010 09:34:58

Musím Vám sem už taky napsat nějaký ten komentář. Podle vašich receptů se vaří parádně, nevim co na tom vaření ženský mají:-) Jen kdyby kolem toho nebylo tolik bordelu... Mám rád makový buchty a nikdo mi jen nechtěl udělat. Tak jsem vyhledal váš recept a povedly se na první pokus. Takže díky a hodně chuti do dalších receptů! Roman

Markéta (neověřeno)
2. 3. 2010 23:08:20

Zdravím vás paní Ivanko, moc a moc vám děkuji za nádherně udělaný recept na buchty. Bohužel moje babička nebyla nikdy buchtová, takže mě je neměl kdo naučit, ale s takovým pomocníkem jako jste vy se mi určitě zítra povedou na poprvé, jako Pájovi:-)
Moc obdivuji, jak to úžasně děláte a jsem moc vděčná, že vaše stránky existují.
Mnoho sil a úspěchů do budoucna.
Markéta

ivana.m
17. 2. 2010 09:20:49

Ahojky Eliss, tak to se bavím. Náš pes by si taky určitě dal když vařím něco dobrého :-) Děkuji za pochvalu a ta patří i Vám když tam nemáte takové suroviny jako tady, tak to je šikovnost když se to povede :-) přeji hezký den. Ivana M

Eliss (neověřeno)
16. 2. 2010 21:37:26

Milá Ivo..moc děkuju,povedly se hned na první pokus a jsou opravdu chutné,tvaroh jsem vzala jeden a stačilo to na 9ks buchet a druhou půli jsem udělala s mákem.Opravdu moc dobré..zítra použiju další recepis ...dělala jsem i tvarohové koblížky a také měly ohlas...výborné,i pes je kradl ze stolku jak mu chutnaly...vydržely asi 2hodin....budu ráda za další recepty,pocházím z NL a u nás není zvyk pečení..špatná mouka a tak se učím...ještě jednou pochvala paní Ivo...Eliss,.

ivana.m
16. 2. 2010 09:37:25

Dobrý den Eliss, ta kto je senzační zpráva pro mě :-) Držím palce ať se povedou i buchty a hlavně ať chutnají. Zatím mám ještě nějaké nápady na vaření, ale hlavně to všechno záleží na mém administrátorovi, protože já ty videa sem neumím vkládat. :-) Ale starám se o něho jak o vlastního :-) (syn) takže ukončení stránek nehrozí. přeji hezký den. Ivana M

Eliss (neověřeno)
16. 2. 2010 08:29:06

přeji dobrý den....bylo by to na dlouho tak to zkrátím..nejsem z cz ale vzala jsem si muže z cz a tak jsem s ním přišla do čech,ale zdejčí pečení moc neznám a tak jsem byla nucená hledat na netu a objevila vaše stránky..jsou moc pomocné a mám je v záložkách a pokaždé když něco hledám jdu sem..je to přehledné a video moc nápomocné..mám od vás koblížky a další recepty a pokaždé se povedly hned napoprvé,tak jsem dnes zvolila buchty a jdu je udělat...můj manžel má rád a tak ho chci překvapit že je také už umím....moc děkuju a doufám,že neskončíte a těmito stránkami..Eliss

ivana.m
2. 2. 2010 08:15:28

Dobré jitro paní Diano, moc děkuji za milý příspěvek :-) Taky děkuji ta tip na kynutí. Tedy já teď už jinak nepeču než se sušeným droždím, ale někomu se to určitě hodí. zdravím celou Vaší rodinku a přeji hezký den. Ivana M :-)

Diana (neověřeno)
1. 2. 2010 23:58:43

Dobrý den paní Ivanko,
jste úžasná kuchařka a Vaše stránky s recepty a přesnými postupy jsou prostě senzační. Už jsem jich několik vyzkoušela a vždy se povedly.Důležité je to video, podle kterého to zvládne i začátečník. I když je mi 33let, troufám si říct, že jsem docela zkušená kuchařka a hlavně mě vaření a pečení moc baví. Hlavně to sladké pečení, jsme strašně mlsná rodina! Kynuté těsto pro mě bylo dlouho tabu, protože se mi před lety párkrát nepovedlo, a tak jsem ho od té doby nezkoušela. Ale není to vůbec těžké. Buchty se povedly hned napoprvé, byly nadýchané, sklidila jsem doma obrovský úspěch. Moje rodina se oblizovala až za ušima. Takže moc moc díky za všechny ty báječné recepty, jen tak dál.
Ještě mám tip pro kynutí. Do misky si rozdrobím kostku droždí 42g, které trochu pocukruji a zaliji vlažným mlékem a dám do trouby na 35 st. Za 10 min kvásek vzejde, zapracuji ho do těsta a těsto v míse přikryté utěrkou dám zpět do trouby na 35 st. asi na 45 min. kynout. Je to nejjednodušší a nejrychlejší metoda kynutí těsta na teplém místě.
Moc Vás zdravím a těším se na další skvělé recepty. Diana

ivana.m
1. 2. 2010 21:13:24

Dobrý večer Danielo, tak to jsem ráda že jsem byla nalezena :-) Je to můj koníček a i když vařím pro rodinku, tak to zabere hodně času,který ale věnuji těmto stránkám ráda. :-)
Přeji hezký večer :-) Ivana M

Daniela (neověřeno)
1. 2. 2010 20:09:44

Dobrý večer Ivanko,
skoro omylem jsem našla Vaše stránky. Hned v sobotu jsem pekla tyto sqělé buchty a v neděli vařila polévku z fazol.lusků.
jedním slovem excelentní. Po těch letech vaření mi přijde, že vařím vše dokola a tyto stránky jsou inspirací k nezaplacení.
Děkuji, že si najdete čas a dáte si práci s natočením. Jen teď nevím, co zkusit dřív......

koby (neověřeno)
31. 1. 2010 17:48:36

Ahoj Ivanko,opět jsem pekla tvoje buchty a nemají chybu.
Dokonce mi je děti pochválily.Kynutá těsta není moje parketa,ale teď mám tvůj recept.Díky za něj.Ahojky Vlaďka

ivana.m
10. 1. 2010 08:59:08

Dobrý den pane Kopecký i já mám z toho radost :-) zdravím celou rodinu z Prahy a přeji hodně úspěchů a to nejenom ve vaření. Ivana Malatincová

M. Kopecky (neověřeno)
10. 1. 2010 01:22:26

Moc Vam dekuji za skvely recept. Take ziji v zahranici, jiz sest let a buchtam jsem se az dodnes vyhibal, vase stranky vyuzivam casto, jsou skvele. Buchty se povedly, jsem nadsen, moje rodina take. Za vsechny bych vam rad podekoval.

M. Kopecky

ivana.m
5. 1. 2010 07:05:00

Dobrý den holoto, to vypilujete a odvaha se cení. Takže těsto nechte někde v teplé místnosti, nebo na ústředním topení. Mělo by bý větší určitě tak jednou tolik. na topení to mám tak za hodinku a jenom volně v teplé místnosti, to nechávám klidně hodinu a půl až dvě, to vůbec nevadí. při zpracování, Vám to těsto zase sedne, ale nechte ty hotové buchty klidně 30 minut stát v kuchyní, pak jepotřete máslem a dejte péct. :-) Držím moc palce. Ivana M

holota (neověřeno)
4. 1. 2010 21:53:16

Dobrý den. Předem bych chtěl pochválit Vaše stránky. Fakt bomba - učim se podle nich vařit. A vzhledem k tomu, že jsem ještě dřevák, tak nevim, jak dlouho by se mělo nechat těsto vykynout. Nevím jestli už se to tady neřešilo, nebo jsem to přehlédl, ale poprosil bych aspoň o orientační čas, abych taky mohl zkusit buchty :-) dík

Žaneta (neověřeno)
4. 12. 2009 23:17:18

Dnes jsem buchtičky pekla a jsou prostě úžasně nadýchané dělala jsem s tvarohem, povidlím i mákem. Mají doma ohromný úspěch...

Nepřihlášený (neověřeno)
1. 12. 2009 14:05:04

jaaaaaj srdecne dakujem, vdaka tymto uzasnym buchtam som sa vratila spat do detstva, vdaka vam som sa ich konecne nucila, stale tvrdim ze stara klasika je nad zlato ..

magdička (neověřeno)
23. 11. 2009 14:08:08

Recept na tyhle buchty jsem dlouho hledala a jsem ráda, že jsem ho zde našla, stejně jako další super recepty. Paní Ivanko jen tak dál:-)

Romana (neověřeno)
15. 11. 2009 06:10:06

Dobry den pani Ivanko,
Dekuji moc za recept na buchty. Bydlim v Chicagu a recept na buchty mi tu chybel. S maminkou jmse je vzdy doma delavaly a ty vase jsou jak od maminky :-)

Anna27 (neověřeno)
28. 10. 2009 00:05:29

tak tie rolky sa mi tiez podarili..uz som aj vyskusala linecky tvarohovy kolac...len po nom tak prasklo...uz sa tesim co si nabuduce opat od vas vyskusam..uz som aj povedala sestre o tom to webu...urcite sa jej bude pacit...

Anna27 (neověřeno)
24. 10. 2009 18:39:47

Dobry den,chcem len povedat ze tato web stranka je super uzasna...
skusala som robit tie buchty...su fakt vyborne,,a mala som s nimi uspech..dnes idem robit tie kuracie roladky....

stasenka (neověřeno)
24. 10. 2009 14:33:44

holky, hlavně musí to těsto být dostatečně-přiměřeně slané,to je vůbec to nejdůležitější,a mouka je dobře dát půl na půl -hl.a pol,papa

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.