Gulášová polévka
Ivana
Doba přípravy
56 minut
Obtížnost
     

Gulášová polévka

Gulášová polévka
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

40 dkg hovězí kližky
2 až 3 lžíce sádla
2 větší cibule
3 lžičky sladké papriky
1 l vývaru
2 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
sůl a pepř podle chuti
3 lžíce sádla
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
3 až 4 brambory
Reklama

Postup přípravy

V papiňáku rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli na kousky, nakrájené maso a část vývaru. Jakmile bude maso zatažené a cibule klidně začne malinko hnědnout, přisypeme papriku, kterou jenom krátce zamícháme a hned podlijeme vývarem. Přidáme sůl, pepř, česnek a vaříme asi 25-30 minut v papiňáku. Doba změknutí masa se může lišit. Záleží na velikosti masa a také z jakého bylo zvířete.
Mezi vařením masa rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme mouku a uděláme si jíšku. (ne moc tmavou). Do vlažné jíšky přilijeme asi 75 ml vlažné vody a rozšleháme jí.
Do polévky přilijeme zbylý vývar a jíšku přiléváme do polévky po částech, každý třeba nemá rád hustou polévku. Přidáme majoránku, dochutíme a provaříme. Nakonec když už je polévka hotová přidáme uvařené brambory.

Příprava 55 minut

Gulášová polévka

Počet porcí
4

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Tom (neověřeno)
21. 7. 2009 22:31:05

Polévku jsem udělal podle receptu,akorát jsemtam dal to mletý hovězí a jen se po ní zaprášilo,díky internetu i chlap umí uvařit výborně ;-)

Hans (neověřeno)
14. 7. 2009 16:08:29

Vařím to úplně stejně, jen vařím i z vepřového, ale hlavně z libového. Ten tlakáč je základ. Přeji příjemný den.

janaS. (neověřeno)
12. 7. 2009 10:58:48

:-) Zdravím Marti, pokud neva, že připíšu i svůj názor, souhlasím s Ivou. Důležité je, že uvaříme, aby to chutnalo a ostatní byli spokojeni a nemusíme stát půl dne u sporáku, ne? :D
Já bych třeba maso ani nemlela na mlýnku a to ho mám doma, ale je pro mě pohodlnější a jednodušší koupit třeba v Bille mleté maso OCHUCENÉ jako čevapčiči nebo karbanátky i v tom tvaru, jen třeba obalím ve strouhance a smažím, žádný umatlaný zamaštěný mlýnek a spousta nádobí( a pro mě pak bolavá ruka ). A ať se na mě proto nezlobí ten, kdo si maso mele, je to jen můj pohled... :-)

marta (neověřeno)
12. 7. 2009 00:56:04

Dobrý večer.Dámy,budete si myslet, že vaření odbývám, ale já z pohodlnosti kupuji mleté maso. Někdy jenom hovězí,ale více nám chutná z míchaného masa .Polévka je za chvíli a když si přidáme rohlík nebo housku, dokáže zasytit než uvařím další jídlo.Při vaření z míchaného masa dám málo sádla na základ, protože vepřové je tučnějčí a polévka by byla moc mastná.Na majoránku moc nejsem , přidám ji až po uvaření jenom špetičku, kořením sekanou petrželkou a malinkým kouskem libečku.

janaS. (neověřeno)
11. 7. 2009 10:42:16

:-) Ahoj Ivanko, to se nedivím, žes to psychicky nevydržela, já bych to dala do tlakáče hned :D z hovězího nevařím, bojím se, že bych ho měla tvrdé, ale snad se někdy odhodlám, někdy nám do obchodu přijde pěkná kližka.
A synovi vařím jeho oblíbené polívky a manžel moc na polívky stejně není, ale prima další recept. :D
Pa.

Martinka (neověřeno)
9. 7. 2009 18:20:18

Ahoj Ivanko, já to masíčko hovězí vařím v papiňáku hned se zeleninou a cibulí, jako normální masovou polévku. Potom osmažím cibulku dozlatova na sádle, zapráším moukou a červenou mletou paprikou, podleju vývarem z toho papiňáku, najemňoučko nastrouhám kořenouvou zeleninu tu uvařenou, přidám jí s bramborami na kostičky nakrájenými do gulášové polévky, okmínuju,osolím, přidám kostku bujonu a vařím. Zvlášť si nakrájím maso uvařené v papiňáku, nemusí to být vždycky kvalitní hovězí, stačí třeba pěkné na polívku. Nakonec ho přidám do gulášovky, přidám vegetu , magi, majoránku, pepř a česnek. Tohle koření přidávám opravdu až nakonec, protože dlouhým vařením ztrácí chuť. Snad jsem svým receptem trošku přispěla a někdo si z něho něco vezme. Jinak přeji dobrou chuť všem,kdo rádi vaří, ale i jí.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.