Káva Alžír
Ivana
Doba přípravy
56 minut
Obtížnost

Káva Alžír

Káva Alžír
Average: 4.5 (2 votes)

Ingredience

podle chuti a potřeby:
rozpustná káva
vaječný koňak
šlehačka
voda
cukr
Reklama

Postup přípravy

Do skleničky si dáme kávu, kterou zalijeme vařicí vodou asi do tří čtvrtin. Hodně, hodně pomalinku nalijeme vaječný koňak (asi1-1,5 cm). Když má sklenička kulaté dno, tak se to tolik nesmíchá.
Doplníme ušlehanou šlehačkou a popřípadě si ještě osladíme.

Káva Alžír +videorecept

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
19. 12. 2014 11:46:00

Skazit alžír a dát ho na internet ,....
Dále jsem to vymazala a myslím že to jde napsat i slušně a podepsat se. Ivana M

jahoda3 (neověřeno)
16. 5. 2012 21:34:02

Dobrý den, vždyť Vás nikdo nenutí, abyste použil tento recept. Občanku snad máte. Hezký den

Tom (neověřeno)
16. 5. 2012 19:00:11

To je sexy. Přelouhovaná, vysušená a zgranulovaná kdysikáva se zalije horkou vodou, do toho se kápne trochu likéru z pár žloutků a hromady barviv (i když použitý Božkov ještě ujde) a prdne se na to ze spreje trocha ztuženého rostliného tuku se škrobem, vodou a cukrem. Mňamka.
Ale nešlo by to třeba udělat ze skutečné a čerstvé filtrované kávy, domácího vaječného likéru (z nepasterizovaných žloutků) a šlehačky čerstvě vyšlehané ze smetany? Na rychlou přípravu třeba po obědě v práci to není. Ale návštěva, kterou máte rádi, si snad něco poctivého zaslouží. Vylepšit se to dá ještě trochou brandy, která se do Alžírské kávy (s Alžírskem samozřejmě nijak nesouvisející) běžně dává.

Nepřihlášený (neověřeno)
23. 10. 2011 11:50:53

1. koňak je ochraná značka, tedy vaječný LIKÉR
2 nejprve lijeme do skleničky likér. nalijeme zhruba 3/4 likérové skleničky a poté dolijeme obsah sklenice přes lžičku nebo po skle kávou. ozdobíme šlehačkou a tu polijeme zbytkem vaječného likéru.

na domácí přípravu je to samozřejmě jedno, hlavně se to nikdo podle tohoto videa neučte k profesionálnímu využití.

Miška (neověřeno)
18. 9. 2009 11:53:31

No to potřebovala vědět mamka a zjistilo sse ze alžírská káva se připravuje uplne stejne :-) žepry to je jedno a to same :-) vedela jsem ze do jedne se pridava i konak ale nemohli jsme si vzpomenout do ktere :-) Ale uz to vime dekujeme moc :-)

HankaP (neověřeno)
18. 9. 2009 00:38:15

Miška.
Mám příručku na přípravu kávy, ale je starší a ty novější přípravy kávy tam nejsou.Tak jsem studovala na netu a našla jsem toho dost málo.
Jen jídelní lístky několika restaurací a pod názvem lázeňská káva tam mají složení kávu s irským krémem. To je alkohol.nápoj z irské whisky a irské smetany. A ještě nakonec se šlehačkou.Tak to snad bude ono.

Miška (neověřeno)
17. 9. 2009 09:07:12

Dobrý den, potřebovala bych vědět jak se dělá lázeňská káva. Ale potřebovala bych to vědět co nejrychleji děkuji předem za odpověd

Jirka (neověřeno)
18. 7. 2009 22:01:15

Do sklenice dáme vaječný likér.

Opatrně, nejlépe přes lžičku vlijeme překapanou kávu a povrch ozdobíme šlehačkou, kterou zakápneme zbytkem vaječného likéru.

Pro milovníky sladké kávy, nezapomeneme přidat cukr na oslazení.


zdena1028 (neověřeno)
18. 7. 2009 20:04:14

Tak já jsem také dělala přes lžíci,ale dnes jsem zkoušela jako Ivanka a je to jednodušší. Já jsem jenom dala ještě lžičku krystalu a šlehačku jsem pokapala koňakem. Tak jsme s manželem bužírovali.

Eva (neověřeno)
18. 7. 2009 19:45:40

Dělám to opačně.Do sklenky vaječný koňak a potom k němu přiložím lžíci a do ní pomalu nalévám kávu .Káva přetíká přes lžíci a koňak naruší jen minimálně.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.