Plněné kotlety na smetaně
Ivana
Doba přípravy
56 minut
Obtížnost

Plněné kotlety na smetaně

Plněné kotlety na smetaně
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

Náplň do kotlet:
2 lžíce másla
1 cibule
kmín a sůl podle chuti
2 hrstě sušených hub
2 vejce
Dále:
4 až 5 vepřových kotlet
sůl a pepř podle chuti
8 lžic oleje
3 menší cibule
3 stroužky česneku
Reklama

Postup přípravy

Náplň:
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme namočené houby i s vodou, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. K měkkým houbám (bez vody) přimícháme vejce, necháme ho srazit a dáme zatím stranou.

Do kotlet vysokých asi 2,5 cm si nařízneme kapsu a tu naplníme houbami, sepneme párátkem, osolíme a opeříme z obou stran.
Kotlety opečeme zprudka z obou stran na oleji a dáme stranou. Na olej si dáme nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Zamícháme, přidáme vodu, kotlety, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Během dušení kontrolujeme vodu.
Dusila jsem to asi 50 minut a nakonec jsem to ještě na 10 minut dala do papiňáku. Měkké kotlety vyndáme, šťávu rozmixujeme. Podle potřeby přidáme vodu, smetanu a jestli budeme dělat víc šťávy dáme také jednu kostičku vepřové šťávy.
Nakonec trochu zahustíme hladkou moukou a provaříme.

Plněné kotlety na smetaně +videorecept

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

Dobrý den Evi, děkuji moc za upozornění :-) Zrovna včera jsem dostala kázání od dcerunky ať si to projedu, že tam našla nějaké špatně zařazené receptíky. :-) Zdravím a přeji hezký den :-) Ivana M

EvA (neověřeno)
31. 10. 2009 09:31:34

Dobrý den. Chci jen upozornit na malou chybičku. Máte v sekci "Drůbeží maso" vložen recept na plněné kotlety na smetaně, které by měly být pod vepřovým. Jinak super stránky.

Wendy (neověřeno)
24. 8. 2009 23:29:39

Dobrý večer, vypadá to moc dobře, tak už tu máme zase novou dobrůtku, to bude ještě tento týden.
Jo a ten keramický nůž, pokud už by byl třeba brousit, tak prý diamantem (tedy asi brouskem diamantovým), jsem byla poučena, tak předávám dál.
A dík za pěkný receptík.

Ahojky Emko, je to keramický a jsem s ním moc spokojená. Dcera říkala že se nebrousí, ale zase někde jsem četla, že to někde brousí, ale nemám zatí potřebu to někam dát a mám ho od vánoc. :-)

Ivanko, kotletky vypadají móóóóc chutně, určitě vyzkouším. Ještě jsem se chtěla zeptat jestli nůž co si používala na proříznutí kapsy je ten keramický? Jestli ano, překvapilo mě jak je ostrý jak ti to maso šlo snadno proříznout. Ten se asi vůbec nebrousí a ostří je zachováno dlouhodobě? Díky za odpověd´ Emka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.