Semifreda recept, výroba formiček
Ivana
Doba přípravy
51 minut
Obtížnost

Semifreda recept, výroba formiček

Videorecept na Semifreda a navíc zde naleznete i videonávod a výrobu forem pro tyto dortíky.
Average: 4.5 (11 votes)

Ingredience

6 až 8 vajec (!!!váha ve skořápce 0,5 kg!!!)
8 vrchovatých lžic polohrubé mouky
3 lžíce oleje
1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
5 vrchovatých lžic moučkového cukru
kakao podle chuti
máslo a hrubá mouka na plech 30X40 cm
jogurtový krém:
12 dkg smetanového jahodového jogurtu
20 dkg zakysané smetany krémovité
cukr krystal nebo krupice podle chuti
želatinový ztužovač za studena
pařížský krém:
želatinový ztužovač za studena podle potřeby
1 pařížská šlehačka
mandarinkový krém:
18 dkg mandarinkového kompotu bez nálevu
2 dl smetany ke šlehání (ušlehané)
1/2 balíčku želatinového ztužovače za studena
cukr podle chuti
karamelový krém:
18 dkg zkaramelizovaného salka
20 dkg zakysané smetany krémovité
1/2 balíčku želatinového ztužovače za studena
dále: Podle chuti a potřeby ovoce, šlehačka
Smetanový
0,5 l dl smetany ke šlehání (ušlehané)
2 vanilkové cukry
želatinový ztužovač za studena podle potřeby
Cca 25 ks a šlehačkou se ztužovačem ozdobte nějaké dortíky.
Reklama

Postup přípravy

Žloutky šleháme asi dvě minuty s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a rozmícháme. Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh (metličkami !!!)
Půlku těsta si můžeme obarvit kakaem. Nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 12 – 15 minut. Určitě dodržte velikost plechu, protože by jste těsto měli hodně vysoké, ale i tak by to šlo napravit a to tak, že po upečení těsto rozříznete.
Hotové těsto necháme vychladnout a pokračujeme podle videa.

Příprava 20 minut
Pečení 12 – 15 minut

Suroviny na jahodový krém smícháme a podle návodu přimícháme ztužovač. krém vystačí asi na 15 kousků.
Pařížský krém:
recept na šlehačku je na tomto webu a nakonec přimícháme podle potřeby želatinový ztužovač za studena. Cca 10 kousků a nechte si šlehačku bez ztužovače na ozdobu.
Suroviny na mandarinkový krém smícháme a vystačí asi na 18 ks.
Suroviny na karamelový krém smícháme a vyjde asi na 16 ks.
dále

Podle chuti a potřeby ovoce, šlehačka apod.

!!!!! Dobře si přečtěte na kolik ml je želatinový ztužovač za studena a odvažte si ho. Jinak hrozí, že dortíky neztuhnou a budete muset jíst všechno lžičkou. Opravdu přesně se nedá půl pytlíku odhadnout!!!!

Výroba formiček

Semifreda

poster='http://ekucharka.net/obrazky/pred_video_ekucharka.jpg' data-setup='{}'>











Počet porcí
65 ks 3 ,5 - 4 cm velkých v průměru

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
evinka (neověřeno)
5. 11. 2010 00:26:14

tak teda Ivanko,
dnes jsem se temer zhroutila diky vasemu receptu semiferdy. uprime ode dneska nenavidim zelatinove ztuzovadlo a peceni vubec. tak mockrat dekuji!

ivana.m
25. 9. 2010 18:21:33

Dobrý den, tak na to se podívám. teď k tomu těstu, jde to z obou, ale to druhé těsto ne vyloženě na medovník je křehčí a podle mě asi lepší. :-)
Vyloženě rozpis na krémy namám, jenom to co je tady. ALE chuť si udělejet opravdu podle Vás, jogurtovou, ze šlehajdy s ovocem, NEJDůLEŽITĚJŠÍ je dobře spočítat ten obsah surovin z kolika to máte udělané a podle toho radši navážit tu želatinu za studena a třeba jí tam dát o jednu lžičku víc. Ale pozor, zase když jí tam dáte třeba o celou čtvrtku sáčku víc, tak je to hodně tuhé a je to cítit. Jinak jsem je měla v lednici klidně i tři dny a bylo to OK. Takže držím palce a jdu se podívat na ten recept od Vladky. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
25. 9. 2010 17:55:17

děkuji Ivanko za rychlou ospověd. receptr vám psala Vladka a bylo to tučím hned tu pod semifredy ale ve staršším příspěvku. ještě k tomu těstu na medovník tak ono právě mě to jen přišlo divné, že v medníku je 45 dkg mouky a tady jen dvacet dva dkg a na ten medovník je jedno vejce na 45 dkg mouky a tady jedno vejce na 22 dkg mouky a taky v medoníku je jedná soda a tady oprášek do pečiva. tak jen abych se orientovala. ještě bych vás chtěla poprosit jestli nemáte ještě nějaké recepty na krémy do semifreda i s vahami měla bych totiž dělat synovi na svatbu a tak aby bylo více druhů. dškuji za odpověd.

ivana.m
25. 9. 2010 13:56:42

Dobrý den, to těsto je opravdu stejné jako na medovník, ale jak používám růtné lžíce, tak je někdy řidší a někdy hustší, ale fakt to nevadí :-) A u medovníku když se nechá déle to těsto stát tak také zatuhne. Vykrajuji to hnedka, protože jsem ještě nepřišla na to, proč někdy placka ztvrdne více a někdy méně, ALE jednou jsem si vykrájela těsto, nechala ve formičkách že je naplním a ono to těsto do odpoledne vyschlo, zmenšilo se a bylo ve formičkách volné, takže prostě všechno dělat hned postupně.
K těm koláčkům z medového těsta, já bych potřebovala vědět pod čím byl ten příspěvek, abych se mohla podívat kdo to odeslal. Mám totiž hodně receptů od děvčat které jsem ještě nedělala a tahle si vytáhnu kdo to poslal a uvidím jeho příspěvky :-) přeji krásný den. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
25. 9. 2010 13:03:26

paní Ivanko prosím vás tady v diskuzi jedna paní píše že vám poslala nějaký recept na koláčky z medového těsta. nemohla byste ho sem prosím napsat? recept mě zaujal a tak bych ho chtěla zkusit. a ještě jedna věc. píšete, že u medovníkových mini dortíčků ten plát je stejný recept jako u medovníku, ale mě to tak nepřipadá, když máte hotovfé těsto tak je řidké a po čase trochu zatuhne a to u medovníku myslím není. jak to tedy je? jinak semifreda sem už zkoušela a dělala sem i příchut tiramisu, borůvku a čokoládové a byli mnamozní lepší jak z cukrárny a za nízkou cenu takže moc moc chválím a jen tak dál at se daří.

Liba (neověřeno)
2. 7. 2010 17:26:06

Zdravim do Toronta. Bydlela jsem tam taky nekolik let. Zkus se zeptat na ztuzovace v nektere polske prodejne. Tam jsem vetsinou shanela vsechno co jsem jinde nenasla. Kde bydlis v CA?? Ja bydlela na Bloor st. Syn bydli taky v Ont. Mej se hezky. L

Věra Jurečková (neověřeno)
9. 6. 2010 12:34:44

Držte mi palečky, dělám poprvé semifreda je to napínavější než detektivka, ale synové je měli na svatbě a mělo to úžasný úspěch. Tak to musím zvládnout také. Navíc mám prodejničku zdravé výživy, tak to chci zkusit i v bezlepkové formě. Mělo by to jít.Mějte se moc pěkně a děkuji. Věrka

ivana.m
24. 5. 2010 11:11:40

Dobrý den Lucko, já jsem to určitě vážila i s těmi mandarinkami, protože to ovoce není tuhé. Jinak ten ztužovač je perfektní a jsem ráda že k tomu takhle přistupujete a pokud nepoužijete celý sáček, tak si to navážíte.:) Opravdu se předejte neztuhnutí, nebo přílišnému tuhému krému :-) Tak ať se daří :-) Ivana M

Lucka (neověřeno)
24. 5. 2010 10:55:39

Dobrý den,
mockrát Vám děkuji za recept a za videopostup!! Semifreda vypadají nádherně. Už pár týdnů si říkám, že až budu mít po zkouškách, tak je zkusím a u Vás jsem našla perfektní návod. Díky, díky!!
Jenom bych Vás chtěla poprosit o radu ohledně ztužovače. Koupiila jsem si také od Dr.Oetkera a psáno je že 50 g na 700 g hmoty, mám to navážit až podle celkové váhy hmoty, že ano? Např. i s hmotností mandarinek. Jeden podobný dotaz jsem tu našla, ale odpověď na něj ne. Předem mnohokrát děkuji.
Ještě jednou mnohokrát děkuji za inspiraci!

Miriam (neověřeno)
11. 5. 2010 05:44:55

Mila Ilono z Calgary, chtela jsem se zeptat co pouzivate na misto ztuzovace za studena? Nebo jste si to privezla z Cech? Bydlim v Ontariu a nejak nemuzu nikde najit ten ztuzovac jen rozpusteny v horke vode. Moc by jste mi udelala radost s radou a ja bych se konecne ovazila udelat ty Ivanciny dobrutky.
Dekuji Miriam z Toronta

ivana.m
5. 5. 2010 12:41:38

Dobrý den Moniko, tak ta výška to bude asi omyl. Já je mám vysoké 2,5 cm. Ale originály jsou o něco vyšší.Tak Ale nám to tak vyhovuje, protože nahoru ještě přijde ta ozdoba. Dělám korpus 1 cm vysoký a 1,5 cm něčeho dobrého na něm je snad dostačující.
Mám kolečka o průměru 4 cm
čtverečky jedna strana 3,5 cm
šestihran 1 strana 2,5 cm
slza dlouhá 5 cm
Není to tak titěrné ani tak velké, no prostě akorát. Přeji hezký den. Ivana M

Monika (neověřeno)
5. 5. 2010 10:04:39

Ivanko teď jsem našla plechovku od Redbullu a ten má průměr 5cm úplně idealní na výrobu koleček,doufám že se my povedou.Máte fajn stránky a jste a jsou superrr.

Monika (neověřeno)
5. 5. 2010 09:50:27

Zákusky jsou super,chci se zeptat jaký průměr mají formičky.někde jsem četla průměr 4cm a výška 7cm,to se mi zdá moc velké,jaký tedy používáte vy.

Janicak (neověřeno)
4. 5. 2010 06:57:41

Ivanko, tak ať syn zkoušky zvládne v pohodě, držím palce. A že si budeme muset počkat na další video, to neva, aspoň budeme víc natěšené. Tady u vás je to prostě super. Mějte se všichni moc krásně. Jana

ivana.m
3. 5. 2010 21:30:00

Snažíme se sem dávat každý druhý, nebo třetí den nové video. Natočených jich mám dost, ale Jára (syn) má teďkon zkouškové období a tak se šrotí a ono to není jenom to sem dát. On to musí ještě upravit a udělat k tomu začátek. Takže někdy jsou menší výpadky. zítra má zrovna zkoušku :-) Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
3. 5. 2010 21:14:47

dobrý den ivanko chtěla bych se zeptat jak často se přidávají nová videa? už dlouho tu není žádné nové.

Hadatko (neověřeno)
3. 5. 2010 20:21:21

Ivanko,

já to vařím úplně celé ponořené ve vodě 2 hodiny.Na víkend to budu dělat,tak uvidím a pak dám vedět.Mějte se pěkně

Lenka

ivana.m
3. 5. 2010 19:29:56

Ahojky Leni, já tedy to mléko nevařím v páře. Buďto v papiňáku a to je do čtvrtky konzervy ponořené ve vodě, nebo úplně celé ponořené ve vodě.Jak to tedy vaříte? Také je to trochu potopené? A co se týká toho ztuhnutí u semifred, tak to se nebojte, protože do všech krémů se dává želatinový ztužovač za studena. A OPRAVDU dobře ODMĚŘIT kolik je hmoty a ODVÁŽIT ten ztužovač, pokud to nebudete dělat na přesné množství co je na sáčku. :-) Ivana M

Hadatko (neověřeno)
3. 5. 2010 14:46:18

Dobrý den Ivanko,

chtěla bych prosím poradit,vždycky když vařím salko 2 hodiny v páře,mám to pod vodou tak to nechám do druhýho dne vychladnout tak to mám řidčí.Chystám se na víkend dělat semifreda,ale mám obavy vařit salko aby mě to potom stuhlo,když budu dělat karamelový krém.Prosím nevíte čim by to mohlo být?
Děkuji za radu

Lenka

Před týdnem jsem si pořídila formičky a hledala na anetu nějaký receptík. N arazila jsem na tento úžasný videopostup as amoc autorce děkuji. Přehledné a moc krásné, určitě výborné

ivana.m
24. 4. 2010 21:15:08

Ahojky Vlaďko, tak to já tam právě zdůrazňuji, že si nikdy nelajsknu tu želatinu tam přidávat od oka. Měj se a dobrou :-) Ivana M

koby (neověřeno)
24. 4. 2010 20:16:55

Ahoj Ivanko,
tak jsem dělala semifreda, do jedněch jsem nerozmíchala
pořádně ztužovač a bylo to řidší.To pro příště.
Formičky jsem dělala z jogurtů a z krabic od mléka.
U těch asi zůstanu.Dortíky byly snad dobré,zdobila jsem je
taky ovocem,šlehačkou a udělala jsem si pár čokoládových ozdůbek.Dortíky byly pro kamarádku na oslavu,tak snad jim chutnaly.Měj se hezky a těším se na další mňamky od Ivanky.Vlaďka

ivana.m
22. 4. 2010 21:31:59

Dobrý večer, tak tiramusi budu teprve přetáčet, vlastně potřebuji přetočit na nový formát všechny recepty které nejsou širokoúhlé. Jogurtový krém tam nemám, ale vlastně to je jenom jogurt a do toho se přidá podle potřeby ten želatinový ztužovač a klidně i ušlehaná šlehačka. :-) Já jsem už synátorovi dala spoustu natočených receptů a musím se zítra podívat do jeho seznamu co je tam za sladkosti :-) Zítra to napíši. přeji hezký večer. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
22. 4. 2010 19:38:42

Ivanko zkoušela sem vaše semifreda a dopadly parádně, jenom byc se vás ráda zeptala máte tu psaný recept na jogurtový krém, ten nemáte natočený? nebo sem ho jen na tom videu přehlídla? zkoušela sem před týdnem i vaše tiramisu a bylo bombastické, sice bylo trošku řidší ale vinikající, sklidila sem úspěch. V komentářích sem našla docela starý komentář že budete tiramisu přetáčet tak nevím jestli už je to to nové a nebo ještě ne. Měla bych otázečku co nás čeká za nové video recepty na pečení sladkostí? Moc ráda podle vašich stránek peču a už sem dokonce uvařila i něco podle vás, naposledy sem dělala pro přítele svíčkovou a ten se olizoval až za ušima a ted sme si pošmákli na semifredach i s nastávající tchíní.

ivana.m
22. 4. 2010 15:32:54

Ahojky janicaku, to je výborné že se zadařilo :-) Máte pravdu o tom postrčení a kolikrát, když se někam dívám na recepty, tak si i řeknu, jé tohle jsem dlouho nedělala :-) Přeji hezký den. Ivana M

janicak (neověřeno)
22. 4. 2010 11:12:24

Několik týdnů chci zkusit semifreda a pořád jsem neměla dost odvahy, ale dost pochybností. Náhodou jsem se dostala na vaše stránky a v té chvíli mi bylo vše jasné. Už se chladí v lednici, dokonce jsme i ochutnali, i když nebyly stoprocentně ztuhlé. Perfektní, není co dodat. Jako formičky jsem narychlo použila kelímky od mléčného dezertu danone/dobrá cena/. Děkuji moc za inspiraci, je to super. Někdy stačí malé postrčení a je z toho velká radost. Na těchto stránkách se jistě ráda usídlím.

ivana.m
21. 4. 2010 21:05:44

Dobrý večer, tak právě proto používám tenhle ztužovač za studena. S tou normální želatinou nemám opravdu zkusšenosti, jí do něčeho přimíchat. Dávám jí jenom na koláče .Bála bych se toho, že jakmile to přimíchám třeba do studeného jogurtu, tak to hned ztuhne :-) Doufám že někdo poradí. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
21. 4. 2010 18:55:59

Dobrý den Ivanko, chtěl bych vás moc poprosit, když nemám želatinový ztužovač za studena tak jestli mohu požít normální želatinu? Já si myslím, že ji použít mohu ale nevím kolik jí mám použít aby to krásně ztuhlo, atd... mohla byste mi prosímvás poradit jak na to? děkuji moc.

ivana.m
15. 4. 2010 10:57:13

Dobrý den, já to v psaném receptu přepíši, ale vajíčka si ve skořápce určitě zvažte aby měla těch půl kila, protože je opravdu rozdíl jestli jsou velká nebo malá. Takže 6 - 8 to do receptu upřesním. Ten prášek do pečiva stačí klidně ta lžička a čtvrt co je na videu. To já přepíši. Takže at se to podaří a hlavně chutná :-) Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
15. 4. 2010 06:58:17

Dobrý den, chtěla bych dnes zkusit tyto semifréda, ale na videu a v psaném receptu jsou jiné ggamáže. Prosím, napište mi, které platí na těch 63 ks. Milad a děkuji

Nepřihlášený (neověřeno)
12. 4. 2010 13:31:09

AHOJ IVČO, to co tady předvádíš, tak nemá chybu. Dostala jsem odkaz na tyto stránky od spolupracovnice A nestačím se divit jak jsi šikovná. No prostě česká děvčata jsou nej. Držím Ti palce ať se Ti daří a jen tak dál.

ivana.m
4. 4. 2010 13:59:19

Leni, tak to barevníé je hlavně pro oko .) Já jsem je dneska také dšlala na zítřek. jahodové a karamelkové :d měj se :-)

Lenka (neověřeno)
4. 4. 2010 10:32:24

Ahoj, tak jsme včera taky zkoušeli udělat semifreda a je to dobrotka, akorát na jeden plech těsta nám tak akorát vyšli dvě náplně (a ještě trochu zbylo), takže to nemáme tak krásně barevné jako ty, ale nevadí, aspoň víme pro příště :-) a díky za parádní recept na oslavy :-) to se blejsknem :D

Nepřihlášený (neověřeno)
31. 3. 2010 21:47:50

Leni, já je dělala v pátek a nechala v lednici do neděle,pro jistotu je dej do uzavřené dózy-krabičky, nebo zabal do alobalu,aby Ti nechytily pach jíné potraviny.Z formiček jsem je vydělala v neděli a zdobila šlehačkou.Nic se jim nestalo a když nepůjdou vytlačit z formičky,tak je uvolni úzkým nožem nebo jehlou na maso po obvodě formičky.Hana

Nepřihlášený (neověřeno)
31. 3. 2010 09:20:57

Moc děkuji za radu. Ještě mám dotaz, zda je mohu vyrobit už v pátek, když máme oslavu až v sobotu odpoledne, pokud ano, mám je nechat raději ve formičkách a vytlačit až ráno nebo je to jedno.
Lenka

Nepřihlášený (neověřeno)
30. 3. 2010 21:54:02

Lenko,ztužovač jsem koupila v Interspáru v Tescu nebyl.Hana

Sabina (neověřeno)
30. 3. 2010 15:01:09

Dobrý den,
děkuji :-) zkusím tedy ještě i tu citronovou štávu,je fakt že trošku řitčí nebude naškodu...Jinak formičky na minizákusky už mám vyrobené, takže ještě počkat na narozeniny a jdu na to :-) už se těším,snad se povedou.Hezký den a děkuji za Váš čas a recepty.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.