Recept na indiánky (indiánci)
Ivana
Doba přípravy
51 minut
Obtížnost

Recept na indiánky (indiánci)

Recept na indiánky (indiánci)
Average: 4 (3 votes)

Ingredience

Těsto:
4 vejce
6 dkg cukru krystal nebo krupice
8 dkg hladké mouky
4 dkg solamylu
Krém:
2 bílky
8 dkg cukru krystal nebo krupice
8 dkg moučkového cukru
1 lžíce marmelády
1/4 lžičky kyseliny citronové
Reklama

Postup přípravy

Těsto: žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny, přimícháme solamyl a hladkou mouku. Bílky ušleháme se zbylým cukrem a vmícháme do těsta. Dáme do zdobícího sáčku a na pečící papír stříkáme kolečka.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. asi 12 - 14 minut.
Z papíru sundáme vychladlé.

Krém :nad párou vyšleháme sníh, cukry a kyselinu. Hmota je vyšlehaná, když do ní říznete nožem a neslije se zpět.
Do hotové hmoty si můžeme vmíchat pikantní marmeládu.
Na uvedenou dávku těsta potřebujeme 2 tyhle dávky.
Krém si zdobícím pytlíkem naneseme na upečené piškoty a dáme asi na 4 – 5 hodin do lednice.
Indiánky máčíme v čokoládě rozdělané se ztuženým tukem. Mě se osvědčila dost řídká čokoláda, ne horká a indiánky jsem si dala vždy před namočením do mrazáku.

Recept na indiánky (indiánci)

Počet porcí
2 plechy

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
eva91
19. 12. 2015 22:53:19

Dobrý den, mám mlékovar. Nebylo by možné ho použít místo vaření v páře?

ivana.m
29. 1. 2015 11:36:15

Tak to se omlouvám,špatnĕ jsem to pochopila. No můžeme se lišit ve velikosti vajec nĕkdy k moka jinak saje,ale klidnĕ když budete vidĕt,že je to hodnĕ řídké,přimíchejte,trochu mouky.Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
28. 1. 2015 14:06:42

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, těsto jsem měla moc řídké, teklo samo ze sáčku :-(. Čím to může být nebo případně jak tomuto zabránit?
Děkuji za odpověď.Lenka

silvie (neověřeno)
25. 5. 2014 15:37:52

Dobrý den, Ivanko, indianky jsou uuuuzasne.Včera jsem je dělala jen že 2bilku ať toho zkazim za co nejméně,protože to dělám poprvé,ale pena byla skvělá,úžasná amanzel prohlásil,že stokrát lepší než v cukrarne.Sama k sobě jsem dost kritická,ale musím opravdu říct,že pena a poleva naprosto báječny.:-)Pískot jsem nepekla,jen jsem koupila piškotů Opavia a nastrikala to na to.Příště už vím a hurá na to.Naše 2deti 3 a 7let vše snedly za pár hodin.Děkuju:-)

Nepřihlášený (neověřeno)
18. 4. 2013 08:37:37

Dobrý den,opsaly jsme si váš recept, je moc dobrý předáváme dál.
Posíláme pozdrav z Mostu. Jana a Jarka

ivana.m
23. 11. 2012 19:08:48

Ahojky Zuzanko, tak já to dávám na chvíli do mrazáku, protože je máčím ještě ten den, ale myslím že když je budeš mít do rána v lednici, tak budou ztuhlé. To zkusíš a když tak je ještě na chvíli dáš do mrazáku. To přesně nejde říct na jak dlouho, ale určitě to není ani čtvrt hodinka, jenom aby namrzly zvrchu a právě pak jdou krásně máčet v čokoládě :-) Ivana M

Zuzana1 (neověřeno)
23. 11. 2012 18:57:15

Ivanka prosím Ťa, ako dlho nechávaš tie indianky zatuhnúť v mrazáku? Určite sa potom ľahšie dáva do tej čokolády. Ja som ich pred chvílkou skončila a dala do chladničky. Zajtra to budem namáčať do čokolády. Tiež so robila biele a polku snehu som zmiešala s lyžicou domácej malinovej marmelády. Díky zdravím Zuzana

Majka (neověřeno)
14. 5. 2011 19:06:41

Dobrý den. Sleduji vaše vařeníčko,pečeníčko už dlouho a musím říct že když nemám inspiraci tak tady vždy něco nejdu. Díky díky díky.
A teď k tim indiánkům, moc je máme rádi a já udělala takové indiánské kuřátka velikonoční - polila jsem je obarvenou bílou čokoládou na žluto a na oranžovo a fakt super určitě to zkuste nebudete litovat.
Receptík je super. Zdarím vás a přeju co nejvíce nápadů ať je kde brát inspiraci. Majka

Nepřihlášený (neověřeno)
14. 5. 2011 15:06:37

Dobrý den,
chtěla bych souhlasit s tím, dát si indiánky do mrazáku nebo aspoň na dobu do ledničky. Ať jsou hezky studené a čokoláda na nich hned tuhne. Chci ale nesouhlasit s tou řídkou čokoládou. Nesmí být ani hustá, ale ani řidká. Když je hodně řidká, tak je s indiánkama špatná manipulace a prsty se propadají do sněhu. Pak taky prosvítá a to není hezký. Já jí mám teda vždy dost teplou. Musí to být rychlost v namáčení, ale to je o cviku ;-)

Nepřihlášený (neověřeno)
14. 5. 2011 14:52:56

Já jsem zkoušku na ten nůž dělala poprvé a nevyplatilo se mi to, Taky to dost teklo. Já zkoušku tuhosti dělám tak, že sníh naberu na lžici a otočím.........nesmí spadnout...........pak je správně našlehaný.
Zuzka

Nepřihlášený (neověřeno)
14. 5. 2011 14:50:09

Já je dělám na klasické piškoty a nikdy jsem s tím neměla problém. Souhlasím, že jsou moc sladký..............já přidala ještě dva bílky na ten cukr a bylo to akorát.
Zuzka

ivana.m
7. 12. 2010 20:15:58

Dobrý večer Renátko, nahoře na liště je odkaz - nefungují Vám videa? Tak tam je odkaz na program a je docela možné že je potřeba ho aktualizovat, nebo někdy se stane že po vypnutí a opětném zapnutí počítače videa zase jdou. Zkuste a napište. Ivana M

renata (neověřeno)
7. 12. 2010 19:04:19

dobry den ,chcela by som sa opytat nejde mi pustit ziadne video,nemala som s tym predtym problem,no bohuzial teraz mi nejde ani jedno,mohli by ste mi poslat email co mam s tym robit?Dakujem!!

Nepřihlášený (neověřeno)
9. 11. 2010 14:40:12

moc se mi líbí Vaše recepty, objevila jsem je teprve minulý týden a jsem nadšená. Přeju Vám i Vašemu šikovnému synovi hodně radosti při dalším natáčení. Zdravím Chuchli.Anna

Michala (neověřeno)
30. 6. 2010 11:00:52

Skvělý recept paní Ivanko, moc za něj děkuji. Včera jsem zrovna vyráběla indiánky. Sníh jsem dělala s malinovou marmeládou. Všem moc chutnali. Akorát je to na mě hodně sladký. Cukru sem tam musela dát opravdu hodně, protože to bylo pořád řídký. A byly hodně malý jelikož jsem použila obyčejné piškoty a špatně se mi s nimi manipulovalo, protože krém přetekl přes piškoty. Nevíte prosím někdo kde sehnat větší piškoty než se normálně prodávaj?

ivana.m
20. 6. 2010 14:56:19

Ahojky Leni se Simčou souhlasím, vodu také vypnu když bublá, protože bych si pásou opařila ruku :-) Já to tedy měla dost husté, ale je to od Simči výborný nápad s tím mrazákem :-) Přeji hezký den. Ivana m

Simča (neověřeno)
20. 6. 2010 10:51:52

Leni sice nejsem Ivanka, ale řeknu ti jak jsem to udělala já, mě jak začla voda bublat tak jsem ji vypla, hodila na to mísu a začla šlehat... Krém jsem taky měla teplý a roztíkalo se mi to malinko, takže hned jak jsem to nastříkala na ty kolečka tak sem to hodila do mrazáku :-)

Hadatko (neověřeno)
19. 6. 2010 23:31:15

Dobrý den Ivanko,

prosím o radu.Udělala jsem sníh a než jsem to stačila nastříkat na udělaný (hotový)kolečka,tak mě sníh (krém) tekl.V té páře,buble Vám voda nebo ne,A jak dlouho jste to zhruba šlehala.Sníh jsem ještě nedělala,ale měla jsem to zachvilku hotový a když jsem udělala s tím nožem tak mi to nestíkalo a krém byl takový teplý.Možná asi jenom na mírném aby ta voda moc nebublala.Zkusím příště,ale je to škoda,u nás mají všichni indiánky rádi,tak uvidím jestli mi nějak prosím poradíte.Doufám,že ano.

přeji hezký den Lenka

Simča (neověřeno)
19. 6. 2010 20:00:51

To je výborný nápad :-) myslím že si ho určitě spousta hospodyněk oblíbí... jinak jsem to vyřešila tak, že jsem krém dala na dětské piškoty a nebylo to také špatné, akorát trošku tvrdší :-)

ivana.m
18. 6. 2010 10:52:22

Ahojky Simčo, mě to je jasné a už se také podle toho, teď v nových receptech řídím.Tam je hrozný rozdíl ve velikosti vajec a to dělá opravdu hodně :-) Takže teď v nových receptech které natáčím a kde opravdu na váze vajec záleží, tak píši váhu vajec ve skořápce :-) Zjistila jsem že je to opravdu u ně+kterých zákusků důležité :-) Přeji hezký den Ivana M

Simča (neověřeno)
18. 6. 2010 10:22:30

Ivanko těsto se mi jaksi nepovedlo a nevím čím to je... Měla jsem ho hrozně řidké že se mi to rozlilo po celém plechu... Skusím z té placky ty kolečka vykrájet a uvidím jak to dopadne...

Bára (neověřeno)
16. 6. 2010 20:15:20

Dobrý den, Ivanko,
dneska jsem dělala indiánky. Ale mám dotaz ke krému: já v něm citíla mezi zuby cukr. A nedělalo mi to moc dobře :-)). Nevíte, čím to? Krém byl pevný a dost vyšlehaný ale ten cukr tam zůstával. Nemáte nějaký fígl? :-)
Děkuji

magdalena (neověřeno)
16. 6. 2010 16:17:37

Přece než se sní, - při každém otevření ledničky si vezmu jeden, manžel taky, a občas zkontrolujeme, kolik jich tam ještě je, a na to musíme taky otevřít ledničku . . . zdraví Magda

koby (neověřeno)
16. 6. 2010 07:32:17

Ahoj Ivanko,
výborný receptík,zase dobrůtka, určitě jí vyzkouším.
Hezký sluníčkový den Ti přeji,Vlaďka

Elza (neověřeno)
15. 6. 2010 23:04:52

Zase jedno super pečení-indiánky nemají chybu. Také chválím video za to, že i člověk méně šikovný,jako já, může sledovat, jak se taková dobrota rodí krok za krokem.

Jana Kaurová (neověřeno)
14. 6. 2010 16:53:05

Tak hlásím, že už se mi to nezasekává. Nainstalovala jsem si odpoledne Explorer 8, tak to bude třeba tím. Nevím, jsem Neználek. Hlavně, že to funguje. Snad ta aplikace bude v pořádku i zítra, až tam bude od Jarouška to nové. Kdyby něco, hodím SOS.

Petrulinka (neověřeno)
14. 6. 2010 16:23:37

Ivanko, musím vám říct, že jsem tyto indiánky začaly před léty péct, když byly děti malé, zbyly mi doma bílky, tak jsem se do toho pustila. Od té doby je dělávám dost často, a když se mi nechce dělat piškotky, tak jednoduše nastříkám sníh na koupené piškoty a je to taky moc dobré. Myslím, že je fajn, že tady tento recept je, protože určitě spoustu hospodyněk nadchne. Mějte se hezky, velice ráda sem chodím.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.