Frankfurtská polévka
Ivana
Doba přípravy
51 minut
Obtížnost

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka
Average: 4 (2 votes)

Ingredience

1 větší cibule
2 vrchovaté lžíce sádla
3 lžičky sladké papriky
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
2 páry párků
1/2 kostičky masoxu
sůl a pepř podle chuti
1 l vody ( i více)
Reklama

Postup přípravy

Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, asi po minutě přidáme na kolečka nakrájené párky a po další minutě mouku. Mouku promícháme (1 -2 minuty), ale hlavně nám nesmí mouka začít hnědnout. Přidáme papriku, zamícháme a hned přišleháme vodu.
Osolíme, opepříme a provaříme asi pět minut. Kdyby se Vám polévka zdála být hustá, přilijete ještě trochu vody. Hlavně aby cibulka byla měkká podle Vašich představ.

Příprava 25 minut

Frankfurtská polévka

Počet porcí
4

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Miroslav (neověřeno)
15. 3. 2014 10:51:57

Buďte na sebe hodní a neurážejte se,není to učel diskuze a může být ještě lepší kuchař než většina z nás.
Franfurtská polévka je podle tohoto receptu skutečně dobrá, nenáročná a rychlá. Pro lepší chuť doporučuji namísto poloviny párků přidat pěkně doma naložené a vyuzené maso bez rychlosoli (prachanda).To je potom ta nejlepší vůně.

Hanka (neověřeno)
27. 2. 2014 12:51:03

Už dlouho mám chuť na frankf.polévku, ale nikdy jsem ji nevařila. Díky za recept je to dobrota. Masox jsem nedala, dělám si vývar do zásoby a přidala jsem brambory. Všem chutnala :-)) Díky. H.

Radim K (neověřeno)
29. 1. 2014 09:29:06

Super polévka ja třeba ji dělám ten začátek stejný kromě toho parku ten si udělam na panvičce.Do hrnce přileju vodu a rozmixuji to(ja to mam radči jak tam neplave cibulka ale musi tam být k vuli chuti).no a potom přidam masox sul pepř párek a brambory na kostky.
A ještě nedělam to na sádle ale na másle a má to super chuť
Mějte se Radim

Nepřihlášený (neověřeno)
18. 1. 2014 15:35:11

Děkuji moc! Buřtguláš vyzkouším (já myslela, že buřtguláš a bramborový guláš bude ještě něco trošku jiného - asi záleží na poměru buřtíků a brambor - v tom celá pointa)
Děkuji za Váš čas a nadšení se nám méně zkušeným a zvědavým takhle věnovat! Já nemám od koho se doma učit..
Když někdo doma dobře vaří, má spokojenou rodinu.. Ta Vaše rodina musí být šťastná!
Děkuji, mějte se hezky! Týna

ivana.m
17. 1. 2014 21:09:13

Dobrý večer Týno,někdo nerad používá masox a tak by jste si musela udělat vývar, nebo tedy použít tu kostku.
Jinak bramborovému guláši říkám buřtguláš a posílám Vám na něj odkaz. Tedy video je jedno z prvních uveřejněných tady na kuchařce a je ještě natočeno na staré kameře, tak to ještě není ono. :-) :-)
Přeji hezký večer. Ivana M
https://www.videokucharka.cz/burtgulas-video-a-obrazek

Nepřihlášený (neověřeno)
17. 1. 2014 20:47:46

Dobrý den,
vařím podle Vašich receptů a dostávám pochvaly. Jen jako laik postupuji přesně dle popisu a dle Vašeho popisu se nepřidává masox - i když v ingrediencích je :o) Mám tedy vyzkoušenou i vaiantu bez masoxu a je to zcela bez chuti :o) Chybami se člověk učí :o) - to jen pro pobavení..
Ale mám prosbu - nenašla jsem recept na bramborový guláš? Mohla byste mi ho v rychlosti napsat? Když se někoho zeptám - dělá si za mě jen srandu, že jako ta frankf.polévka, jen místo párku dám brambory a víc zahustím :o) Na internetu se dá najít spousta receptů, ale zajímal by mě ten od Vás, protože mi podle receptů od Vás zatím vždy chutnalo!
Děkuji, s pozdravem Týna

Nepřihlášený (neověřeno)
28. 11. 2013 14:09:23

Právě jsem polévku vyzkoušela a je moc dobrá. Jen místo vodou jsem jí zalila vývarem z kostí. Nevím, jestli to nějak podstatně změní chuť, ale bylo to z toho dobré :-) Dělala jsem jí poprvé a kdyby všechny recepty byli takhle jednoduché, srozumitelné a dobré... Děkuji za inspiraci

Michaela (neověřeno)
9. 8. 2013 14:15:39

Polévečka je velice mňam, mňam. Vy mě paní Ivanko úplně hřejete u srdce, takto hezky a srozumitelně popsané, to není nikde. Jak od maminky. Super. Vařila jsem a posledně mi zbylo trochu mléka po počení buchty, cvrnkla jsem ho tam a také zajímavé, takové jemnější. Děkuji Vám za krásné vaření.

Nepřihlášený (neověřeno)
27. 6. 2013 13:19:30

že pan Tomáš reagoval na slovo "kolegyně".

Petra (neověřeno)
19. 4. 2013 10:15:04

Moc děkuji za recept. Polévka je výborná. Synovi moc chutnala.
Začala jsem vařit s Vámi a snad mě to začalo i bavit :).

Moc děkuji

Nepřihlášený (neověřeno)
30. 3. 2013 17:52:28

Běžně nekomentuji... ale toto mi nedá. Pro mne mluvíte velmi příjemně :-) Myslím, že za Váš projev se opravdu stydět nemusíte.

Stránky jsou super. Já, sestra i maminka je navštěvujeme opravdu často. Za všechny 3 děkuji.

Hezký den
Zdeňka

Šárka - Ponyoli (neověřeno)
24. 1. 2013 20:19:32

Perfekní, jednoduchá a rychlá... vařila i kolegině a moc si ji chválila... děkujeme...

Nepřihlášený (neověřeno)
7. 1. 2013 19:41:03

Tak začátek skoro stejný, jemná cibulka na sádle, pak lehce opéci párečky (+ klobásky, slaninka...dle chuti), na to paprika (dávám gulášovou a pikantní), trocha chilli a mletého pepře, nespálit a zaleju horkou vodou. Vložím vychlazenou jížku (zamíchat), brambory, trocha sušené petrželky a majoránky, kousek masoxu (či bio-bujon :-) také dám, ale lze dochutit i jinak - dle zvyků. I cca 6 stroužků česneku dám nadrobno... Nakonec cca 3 deci mléka na cca 2,5 l polévky - provařit. (jinak lžíce sádla, 2 cibule, 4 brambory, 2 páry párků a jeden klobásek - masité!, trocha slaniny, sůl dle chuti spíše ke konci, 2 balíčky papriky, cca 4 lžíce mouky a 1/4 másla na jížku - lépe než to jen posypat - ale také lze, 1/2 sáčku majoránky a petrželky - drchané). Snad netřeba říkat - vše na kusy dle zvyku.

ivana.m
1. 11. 2012 07:33:10

Tak to mě fakt dáváte, že takhle mluví zhuleniny, ale jiné to nebude, tak kdo sem chce chodit, tak se s tím musí vyrovnat :-) Ivana M

Martina (neověřeno)
27. 4. 2012 18:03:05

Výborná polévka, děkuji za rychlý a opravdu chutný recept, já jsem přidala ještě na kostičky jeden větší brambor, trošku mléka a nakonec jsem dala trochu kečupu, ale to dle mé fantazie, ale povedla se, mňamky

Nepřihlášený (neověřeno)
14. 3. 2012 14:19:07

Vynikající polévka, já dávám ještě do polévky tak třetinu mléka, polévka je zase trochu jiná, ale také vynikající.

Martina (neověřeno)
9. 8. 2011 09:30:18

Díky za tip na dnešní večeři, určitě přidám brambory (i když to pak asi bude buřt guláš, ale to neva) ;-) ;-) ;-)
Taky se dnes chystám na Vaší hermelínovou pomazánku, tak držte palce :-).
Hezký den.
Martina

ivana.m
2. 6. 2011 18:21:00

Dobrý večer Zuzko, to je právě problém, že nemáme určitě stejné lžíce,nebo že se někomu vyvaří víc vody, ale tak to je pro příště :-) Přeji hezký večer. Ivana M

zuzana (neověřeno)
2. 6. 2011 15:34:47

dobrý den mohu velice pochavilvas recept hned jsem se do te polívky pustila a je vyborna akorat jsme tam dala trosku více mouky , tak me dost zhoustla, ale i tak je vyborna dekuji za recept :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
25. 5. 2011 16:45:47

Dobrý den paní Ivano,
dcera si přála k večeři tuto polévku. Náhodou jsem objevila Váš web a vyzkoušela. Polévka se vydařila, byla to rychlá a chutná večeře. Vaše recepty jsou zajímavé, chci vyzkoušet i další.
Přeji hezký den Jarka.

Kristina (neověřeno)
22. 5. 2011 08:35:59

Dobrý den, vaše polévka mě na oko zaujla .. ale když jsem ji vyzkoušela tak mi moc do chutě nepadla, ale jak ste už v předešlých komen. říkala .. Nemůžete se zavděčit všem, každý má jiné chutě ;-) .. jinak k obědu jsme o víkendu také měli vaše plněné knedlíky uzeným a kuřecí maso v bramborákovém těstě! Dopadlo to výborně-velice chutné :-) Naschledanou

ivana.m
19. 2. 2011 20:09:23

Zdravím paní Markétko, ono stačí aby byl rozdíl v lžících, tedy ve velikosti, nebo třeba se vyvaří méně vody a už je rozdíl, ale to je pro příště :-) Mějte se krásně. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
19. 2. 2011 14:17:01

Krásný den paní Ivanko, dnes jsem vařila tuto polévku,jen jsem tam rovnou přidala brambory (podle diskuze i podle mé chutě) a manželovi i dětem moc chutnala - manžel to sice nazval taková buřt-gulášová, ale chutnala mu a to je důležité. Mě taky moc chutnala. Děkuji za recept!!! Jednoduché,rychlé a moc dobré!! Jen jsem ji měla málo hustou,ale příště to bude lepší!! Markéta.

Dáša H. (neověřeno)
1. 2. 2011 19:56:40

Paní Ivanko,

už asi hodinu se s chutí dívám na Vaše videorecepty a jsem moc ráda, že jsem Vaši stránku našla, určitě podle vás nejednou uvařím a upeču :-)
Nedá mi to a po přečtení těch jízlivých příspěvků níže musím napsat, že pro mě je naopak nejen Vaše vaření, ale i povídání hrozně milé, cítím se, jako by mě učila vařit maminka a mám při poslechu úsměv na tváři :-)
Ať se Vám daří, mějte se krásně :-)

ivana.m
31. 1. 2011 14:30:51

Dobrý den Helenko, tak snažím se si z toho nic nedělat, protože to je jasné že není možné se zavděčit všem a každý má jiné chutě a jiné názory :-) Zdravím a i manžela :-) Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
31. 1. 2011 14:00:07

Milá Ivanko,

nic si z takových lidí, co jen uráží, nedělejte. Vaříte výborně. Občas vařím podle Vás a vždy nám chutná a manžel si vždy pochvaluje. Dokonce sám zkoušel celerovou pomazánku a moc se mu povedla. Helena :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
30. 12. 2010 16:40:48

Musim souhlasit! Ingredience dejme tomu, ale postup je celkem sileny a vysledek tomu odpovidajici. Nic proti, kazdy ma svuj recept a ten dela to a ten zase toto. Paprika se ma prazit na omastku, ma to vyraznejsi chut a zajiste se to nema prehanet, protoze pak by se pripalila a zhorkla. Kdyz je vsak nabalena v mouce, cibulce a divim se, ze ne bramborem jeste :-) bych se toho fakt nebal a postradam zde logiku. Atd atd .. Nevim odkud pani-slecna pochazi a nechci se ji dotknout, ale to cibulcééééééé, papricééééé, osmahneméééééé, zalijeméééééé se neda dlouho poslouchat.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.