Nedělní tříbarevné dortíky
Ivana
Doba přípravy
50 minut
Obtížnost
     

Nedělní tříbarevné dortíky

Videorecept na nedělní tříbarevné dortíky.
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

Těsto:
3 vejce (ve skořápce 20 dkg)
3 lžíce oleje
5 lžic mléka
10 dkg moučkového cukru
10 dkg polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
máslo a hrubá mouka na formu o průměru 23 cm
Krém tmavý:
50 dkg měkkého tvarohu tučného ve vaničce !!!
20 dkg mléčné čokolády
Krém světlý:
25 dkg měkkého tvarohu tučného ve vaničce !!!
2 vanilkové cukry
2 dl smetany ke šlehání
2 ztužovače smetany
podle potřeby marmeláda a čokoláda
Reklama

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, přisypeme ostatní suroviny, promícháme a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 190 st. asi 13 – 15 minut.
Necháme vystydnout, rozkrojíme a budeme zdobit už dva dortíky.
Rozehřátou čokoládu vyšleháme s tvarohem, rozdělíme na půlku a rozetřeme na ty dva korpusy, které si ještě před tím můžeme potřít marmeládou.
Suroviny na světlý krém vyšleháme dotuha, opět je rozdělíme na půlku a zdobičkou naneseme na korpusy. Nakonec ozdobíme čokoládovými hoblinkami. Podáváme z lednice.

Příprava a pečení 50 minut

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
25. 5. 2013 14:47:23

Dobrý den paní marie, tak asi víc něž jak píšete bych nedávala, aby to nebylo vysoké, když to nebudete řezat :-) Ať se zadaří. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
25. 5. 2013 14:16:10

TAK JSEM SI PUSTILA VIDEO, A TAM TO JASNĚ ŘÍKÁTE. ALE STEJNĚ,KOLIK TĚSTA? MYSLÍTE ŽE TŘI ČTVRTINY BUDOU STAČIT? MARIE

Nepřihlášený (neověřeno)
25. 5. 2013 14:11:36

PROMINˇTE,ZAPOMĚLA JSEM SE PODEPSAT. MARIE

Nepřihlášený (neověřeno)
25. 5. 2013 14:08:55

DOBRÝ DEN PANÍ IVANKO. MÁM FORMU O PRUMĚRU 26 CENTIMETRU, A NECHCI PROKRAJOVAT. ASI TŘI ČTVRTINY? NEVÍM JAK VELKOU FORMU JSTE POUŽILA. NEBO JESTLI JSTE MĚLA MALOU,ABYCH DALA CELOU DÁVKU? DĚKUJI ZA ODPOVĚDˇ.

Andy (neověřeno)
31. 5. 2012 20:30:49

Dobrý den, chtěla jsem pochválit tento receptík protože je tento dort moc dobrý! Dnes jsem ho upekla a je to opravdu dobrota! :-) z vašich receptů čerpám už hodně dlouho! Tyto stránky jsou super :-)

Michaela (neověřeno)
26. 8. 2011 13:19:00

dobrý den,
právě dortík dělám, krásně to tu voní. Nejsem moc na pečení, ale s vámi mi to docela jde od ruky. Moc hezky to vysvětlujete, je to pro mě potom jednoduché. Už jsem od vás vyzkoušela hodně receptů a jsou super.
Moc děkuji za tyto videa, nejenže se sem chodím inspirovat co vařit k obědu, ale dokonce začínám i péct a to je co říct.

Nepřihlášený (neověřeno)
9. 2. 2011 06:32:42

Děkuji.. :-)
A myslíte tedy, nebo nezkoušeli jste někdy něco takovýho? Protože to budu už dělat tenhle víkend a nestihla bych to nejdřív zkusit jestli by to bylo dobré..

Míša (neověřeno)
8. 2. 2011 19:38:26

Děkuji moc paní Ivanko za skvělý receptík. Zkusím upéct takový dortík přítelovi k Valentýnovi. Takže jen místo kulaté formy použiji srdíčkovou. Přítel totiž zbožňuje čokoládové dorty, tak pevně věřím, že bude mít radost a jistě bude i výborný, jako jsou všechny Vaše recepty;) Moc děkuji za Vaše skvělé stránky

ivana.m
8. 2. 2011 14:21:02

Dobrý den to určitě půjde, ale myslím že ty krémy nejsou tak tuhé a malinko asi při krájení polezou ven. Až ty krémy uděláte, tak doprostřed dejte ten tužší. :-) Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
8. 2. 2011 13:37:55

Chtěla bych se zeptat.. Chtěla bych dělat dort pro přítele k narozeninám.. Sachrův dort. Ještě jsem ho nikdy ani žádný jiný dort nedělala. Jestli by u tohodle dortu šlo, místo džemu, tak dát tam tenhle tmavý krém? Nevypadá špatně, ale nemám zkušenosti. Nevím jestli by to chutnalo dobře..

Nepřihlášený (neověřeno)
8. 2. 2011 08:28:15

Dobrý den, jdou ty dortíky na dát na sebe a udělat si z něho jeden velkej dort?

ivana.m
24. 1. 2011 14:36:48

:-) Jani, já takhle šulím synátora. Dám třeba do mletého sýr a neřeknu mu to a on nic nepozná a my se s dcerou bavíme:) Přeji hezký den. Ivana M

berta35 (neověřeno)
24. 1. 2011 14:21:59

Úžasné dortíky.A to nikdo v rodině nemá rád tvaroh na zákuskách a ani jeden chlap to nepoznal.No nepoznala to ani tchýně a to je co říct!!!TAkže mockrát děkuji za super recept!!!! A moc se těším na další zákuseček:)))!Jana

Anička (neověřeno)
23. 1. 2011 21:27:25

Dobrý večer pane Jarku,pokud by Vám nevadil moučník nepečený,tak jsem Vám tady jeden zkopírovala,když se budete držet návodu,tak se Vám určitě podaří. Mohlo by to být dobré i tak,že mezi piškoty a krém si nakrájíte malé kousky ovoce,jestli máte rád s ovocem,pokud by to bylo z kompotu,tak přecedit šťávu,
ale zkuste si nejdříve tento moučník bez ovoce a jen z poloviční dávky,jak Vám bude chutnat a pak si tam třeba to ovoce příště přidejte,to je moučník TIRAMISU,ale to ovoce by tam třeba nebylo špatné,jen si to vyzkoušet.Je to moc dobré a rychlé,jen se to musí nechat do druhého dne v lednici uležet,aby to ztuhlo.Přeji Vám krásný večer a ať se Vám moučník podaří zdraví Vás Anička.
Tiramisu
2 kusy pomazánkového másla bez příchutě
1 kysanou smetanu
15 dkg moučk.cukru
1 sladkou šlehačku 33%
1 vanilk.cukr
2 ztužovače do šlehačky
1a půl balíčku velkých kulatých piškotů
2 velké PL instantní kávy zalijeme 1/4 l vařicí vody
5 dcl vaj.koňaku nebo jiného alkoholu co máme doma
1a1/2 bal.velkých kulatých piškotů

POSTUP:
Nejdříve si uvaříme kávu a dáme jí vychladnout Do studené zamícháme koňak.
Všechny ostatní suroviny,kromě piškot ušleháme na hustý krém a dáme chvilku do ledničky.Mezi tím si připravíme piškoty a do studené kávy zamícháme koňak.Formu, jsem si vylořila průhlednou potravinovou fólií aby přesahovala hodně přes a na ní jsem kladla namočené piškoty.Kávu jsem dala do menší vyší nádoby,aby se mi dobře namáčeli piškoty . Namáčíme je tak,že je jen ponoříme do kávy a hned vyndáme a naskládáme na fólii do formy.Až máme celé dno vyskládané,tak dáme vrstvu krému a tak pokračujeme ,dokud máme krém, ale nesmíme zapomenout,že poslední vrstvu uzavíráme krémem.Povrch jsem posypala Grankem a dala do ledničky uležet do druhého dne.
Druhý den jsem si moučník s fólií vyndala na stůl,proto jsem si dala přesah fólie a velkým nožem přendala na podnos,nebo na plato.Moučník krásně ztuhnul a dobře se krájel.Toto množství nám vystačí na 1 velkou dortovou formu

Tiramisu jsem nikdy předtím nejedla ani kupovanou,pořád se mi to nezdálo slané se sladkým dohromady,myslela jsem si,že to nemůže být dobré,ale je to vážně vynikající,dělala jsem ji poprvé a hned se mi to povedlo.Přeji všem ať se Vám podaří jako mě.

ivana.m
23. 1. 2011 19:36:38

Dobrý večer Jarku, právě že to nebyl takovýhle dortík z celých piškotů, ale drtila jsem je a pak nechala nasáknout a nebylo to ono. Zbytečně pracné, proto jsem to dala pryč :-) Ivana M

Jarek (neověřeno)
23. 1. 2011 16:33:28

Paní Ivanko, chtěl bych se vás zeptat jak jste tady měla ten recept na takový ten dortík jak se tam dají do mísy celé piškoty a na to se dějí ty zakysané smetany a šlehačka a nechají se ty piškoty nasáknout. Nahoře měl to lesní ovoce - borůvky, jahůdky. Jestli víte co myslím. Psala jste, že jste ho dala pryč, že měl nějakou chybu. Chtěl bych se zeptat co měl za chybu? chtěl bych ho zkusit a bohužel už tu není to video. Dá se na něj ještě podívat?

Nepřihlášený (neověřeno)
19. 1. 2011 17:01:47

zase jedna dobrota mňam.

Soňa (neověřeno)
18. 1. 2011 22:51:49

Teda ten bílý krém vypadá super!!:-)Ten se mi ohromně líbí!! Hned zítra to udělám!! Díky za recepísek:-)!

Hanka Charvátová (neověřeno)
17. 1. 2011 15:49:00

Na krájení knedlíků již léta používám tenký rybářský vlasec.
Po použití jej opláchnu,utřu a zpětně namotám na navíječ.
Když jdou krájet knedlíky a to bezproblémově,proč ne piškot? ? ?

Lenka P. (neověřeno)
17. 1. 2011 14:37:32

Zase jedna dobře vypadající dobrota, s vámi za chvíli ztloustne celá moje rodina :-) . S tou nití mě to taky napadlo - nit omotat kolem korpusu, překřížit a táhnout za oba konce (každý na jinou stranu). Dort je potom krásně rovný. Jinak se mi líbí, jak to vše ve videu srozumitelně vysvětlujete. Přeji hezký den.

ivana.m
17. 1. 2011 07:55:26

:-) Markétko zdravím, to musím zkusit s tou nití. Já si chtěla koupit takové to rozkrajovátko, ale asi bych to nevyužila a škoda tedy penízků. To nestojí dvacku, Takže díky za nápad. Ivana M

MarkétaM (neověřeno)
16. 1. 2011 22:29:03

Vypadá moc dobře, ten krém z čokolády a tvarohu se mi líbí - to by mě vůbec nenapadlo, že to tak taky jde :-)
Btw mám trik na rozkrajování dortu: udělám si po obvodu zářezy (jen naznačím, jak to chci rozkrojit), pak vezmu nit a rozkrojím nití jako se krájejí knedlíky :-) Je to hned a krásně rovný. Ale musí se to dělat za tepla.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.