Potahovací hmota z bonbónů Marshmallow
Ivana
Doba přípravy
20 minut
Obtížnost
     

Potahovací hmota z bonbónů Marshmallow

Není to až tak složité.
Average: 4.7 (3 votes)

Ingredience

9 dkg bonbónů (raději bílých)
cca 5 vrchovatých lžic moučkového cukru
cca 5 vrchovatých lžic sušeného polotučného mléka
1 lžička vody
Solamyl na podsypávání při vyvalování podle potřeby
ztužený tuk na potírání rukou
Reklama

Postup přípravy

Bonbóny dáme do misky, přilijeme malou lžičku vody, dáme do mikrovlnné trouby na plný výkon na 20 vteřin. Měchačkou POMAZANOU !!!! ztuženým tukem rozmícháme, přidáme 3 lžíce cukru, 3 lžíce mléka a promícháme. Jestli budete přidávat aroma, tak šup tam s ním. Jakmile to už nepůjde míchat, tak směs vyklopíme na vál, kam si předem nasypeme dvě lžíce cukru a dvě lžíce mléka. Ruce si NAMAŽEME!!!!! Tukem a směs zpracujeme. Cukr a mléko přidáváme podle potřeby.
Dobře vypracovanou hmotu při válení podsypáváme solamylem a klidně jí můžeme vyválet na dost na slabo.
Odřezky po použití hmoty trochu ztuhnou a tak je zase dáme do mikrovlnky, ale už je tam necháme opravdu jenom pár vteřin a namazanýma rukama opět propracujeme.
Myslím, že by tahle dávka vyšla na menší dortík, když bude slabě vyválená.
Inspirovala jsem se na mimibazaru a jsem spokojená. Jenom jsem z toho nezkoušela figurky. Ale barvit to jde pěkně.

Příprava 20 minut

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
1. 2. 2012 21:43:12

Dobrý den, mám problém, potřebuju udělat 3 růžičky na dort.. Myslíte, že si to mám udělat z poloviční dávky? Nebo radši z celého? Děkuji moc :-)...

Kačka (neověřeno)
3. 11. 2011 21:08:59

Pěkně jste tomu chytrákovi odpověděla :-)

Simča (neověřeno)
5. 8. 2011 18:05:54

jinak ještě abych měla tu hmotu bílou tak jsem si koupila ty balíčky dva (za 13Kč myslím čož není až tak drahý)a ten bonbon rozstřihla, ty řůžový části jsem si schovala a tu hmotu udělala jen z těch bílých :-)

Simča (neověřeno)
5. 8. 2011 18:00:50

super!!! ze začátku jsem měla obavy a už to viděla černě že z tohohle nic nevznikne, ale chce to si s tím pohrát a pořádně to propracovat, asi mi upadne packa, ale výsledek je super!!! Děkuji za recept :-)

Simča (neověřeno)
5. 8. 2011 11:54:03

Tak za chvíli jdu na to, držte mi palečky ať se to podaří, protože potahovací hmota kterou jsem dělala minule byla otřesná nedalo se to vyválet pořád to bylo moc tuhý nebo moc řidký, takže doufám že tahle potahovačka se mi povede...

Swaya (neověřeno)
22. 6. 2011 23:05:08

Dobrý večer, taky nejsem cukrářka a asi nikdy nebudu. Už jsem zkoušela hmotu dvakrát a je úžasná.. Jen s ní dortík nepotahuju,ale vykrajuji z ní formičkami tvary a ty pak přimáčknu na dort s krémem a vypadá to taky úžasně. ;-)

Nepřihlášený (neověřeno)
21. 4. 2011 13:10:40

Jaký je, prosím, fígl na sypání posypu na bok dortu ? Vzít lžičku a házet nebo začít bokem a dort naklonit a nasypat ?

Nepřihlášený (neověřeno)
8. 4. 2011 08:31:58

Tak barvení se moc nepovedlo:-(nějak se mi to začalo moc lepit a nešlo to rozválet.Snad to vyjde na další pokus.

ivana.m
6. 4. 2011 21:19:37

Dobrý večer paní Terezko, já si většinou udělám bílou, potom si to rozdělím a ty části obarvím. Do práškové dám pár kapek vody,ale opravdu jenom trochu aby se rozpustila a pak to zapracuji.

Nepřihlášený (neověřeno)
6. 4. 2011 20:49:36

Dobrý den paní Ivanko,
mohla byste mi poradit kdy přidat do hmoty potravinářskou barvu?Mám práškovou.Děkuji Tereza

ivana.m
28. 2. 2011 13:14:55

Dobrý den paní Žaneto, tedy rovnou říkám, že na potahované dorty nejsem, moc je neumím a obdivuji ostatní děvčata jak to dokonale zvládají. Zatím jsem dělala tři potahované, dortíky s včelkami, hasičskou helmu, která sem teprve dorazí a ještě jeden pro truhláře a účetní, ale to jsem nenatáčela.
A řekla jsem si, že opravdu tohle není můj šálek kávy :-) přeji hezký den. Ivana M

žaneta horvathová (neověřeno)
28. 2. 2011 10:32:41

dobrý den paní Ivanko už velice dlouho peču podle vaších video receptu,ale jednoho dne jsem chtěla upíct dort k narozeninám synovi,ale žadný pořadný dort jsem nenašla coš mě velice mrzí doufám že v brské době tam něco s tím uděláte.jinač bych podotkla že vaše recepty jsou velice dobré a že vam to fakt jde asi není nic co by jste nedovedla s pozdravem žaneta.

ivana.m
23. 2. 2011 20:10:50

Báro, tak ono je k dostání potravinářské lepidlo, ale protože potahované dortíky s nějakou ozdobou dělám málo, tak jsem si ho nekoupila, co pak s ním ne, ale lepím to bílkem. Fakt to pěkně drží :-) Ivana M

ivana.m
23. 2. 2011 15:39:23

Dobrý den Báru, ty přchutě a nejenom mandlovou mají v drogerii, tam jak se prodává přípravek na nakládání vajec, sůl na naložení masa apod. a většinou tam mají i ty barvy, tedy jenom základní. Potom tohle všechno mají i ve velkých obchodem s potravinami, blízko vanilkových cukrů, pudinků apod. :-) Ivana M

ivana.m
23. 2. 2011 15:36:34

Dobrý den Martino, mám koupené práškové a takové ty základní barvy mají je všude ve větších obchodem s potravinami. No s černou je to horší, já jí potřebovala na hasičksou helmu, tak jsem si tu černou nechala poslat. A ty víceúhelníky jsem udělala tak, že jsem si vystříhla z krabice na mléko pásek, ten jsem si naměřila, ohla, slepila a pak jsem to lehce na hmotu přitlačila :-) Přeji hezký den. Ivana M

martina (neověřeno)
23. 2. 2011 10:11:42

Dobrý den,
ráda bych se zeptala na dekoraci dortu. Mám dva dotazy. Čím jste barvila marcipánové postavičky? Jde koupit i černá potravinářšká barva? A druhý dotaz čím jste na dort udělala obtisky včelích víceúhelníků? Nevím jak to napsat. Mám na mysli, to na čem figurky stojí... ;-) děkuji

ivana.m
23. 2. 2011 07:42:37

Dobré jitro paní Hanko a není zač :-) Já jsem dělala dvě dávky těsta a mám takový pocit právě že ty malé byly z jednoho a malinkého kousku druhého těsta :-) Jinak jsou v průměru 11,5 cm :-) přeji hezký den. Ivana M

hanka (neověřeno)
22. 2. 2011 22:12:39

Dobrý den paní Ivanko:-)
na prvním místě bych vám chtěla poděkovat za vaše stránky. Vím, že musí být velkou inspirací pro zkušené kuchaře i nekuchaře....:-) proto díky za ochotu a čas!
Můj dotaz ale směřuje k malým medovníčkům, které máte na obrázku. Ráda bych se zeptala, zda-li máte někde recept i na tyto menší verze slavného medovníku....? Případně v jakém poměru jste je vytvořila? Nebo jak na to? Jdeme příští sobotu na oslavu narozenin a je mi blbé dat dvěma oslavencům jeden velký dort :-) rozhodně budou mít větší radost každý ze svého.
Děkuji za odpověď a přeju hezký večer.

Nepřihlášený (neověřeno)
22. 2. 2011 10:41:21

Dobrý den paní Ivao,chtěla byh se zeptat,jak přesně se dostanu na obrázky dortů paní Ireny?Zkoušelasem to podle komentářů níže hledat ve fóru, ae něja jsem to nenašla.Musím se přihlásit?Zajímaly by mě nějaké inspirace na figurky a typy dortů na které se to dá udělat.Děkuji Barbora

ivana.m
21. 2. 2011 07:31:37

Dobré jitro Adélko, tak sladké to je, ale sladký je i ten falešný marcipán. Prostě to nechce udělat silnou vrstvu, tedy alespoň tady u téhle hmoty.
Mám takový pocit, že tyhle hmoty jsou všechny s cukrem :-) Ivana M

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak moc je tato hmota sladká. Jsem začátečník, vím právě že běžné tyto hmoty jsou sladké dost až bych řekla takové přeplácané. Tento dortík se mi opravdu moc líbí a ráda bych ho zkusila udělat přítelovi k svátku, jen si tím nejsem úplně jistá. Děkuji za odpověď. :-)

ivana.m
20. 2. 2011 10:23:23

:-) Ahojky Báro, tak doma mě ty včely přejmenovali na vosovčely:) Ty jsem dělala z falešného marcipánu, ten jsem měla ještě kousek doma. A jinak jsem to dělala poprvé a hned se to podařilo natočit. No do dortařek mám ještě hodně daleko, ale ani jim tam moc do toho nechci fušovat, protože to jsou třídy :-) Ivana M

Bára (neověřeno)
20. 2. 2011 10:16:12

Dobrý den Ivanko,
s touto hmotou pracuji pokaždé, když dělám dortíka, ale nikdy mi to nešlo tak krásně od ruky jako Vám :-) Chtěla bych se ale zeptat z čeho jste udělala ty včeličky? Jsou naprosto kouzelné!

MarkétaM (neověřeno)
18. 2. 2011 22:37:02

Děkuju :-) Já mám ráda ve falešném marcipánu právě tu chuť sušeného mléka, zkoušela jsem ho na mámin narozeninový dort a chutnal mi i se s ním fajn pracovalo. Ale když jsou dva recepty na podobnou nebo stejnou věc, vždycky mě zajímají rozdíly :-)

ivana.m
18. 2. 2011 20:43:32

:-) Paní Markétko, vy mě dáváte :-) Tak s touhle se pracovalo dobře, ale nedovedu si představit z ní dělat figurky, ale já je ani pořádně neumím. Jinak tahle hmota jde vyválet hodně na slabo a jde krásně přenést.A ochutit si jí můžete podle sebe. Ten marcipán když se dobře zpracuje, tak jde i dobře rozválet, ale na velký dort jsem měla těsto vyválené vyšší a víc mě ta hmota chutná.
Jinak obě hmoty, když jsem měla dva dny v pytlíku, tak jsem je musela nechat trochu rozehřát v mikrovlnce a pak šly zase krásně rozválet :-) Ivana M

MarkétaM (neověřeno)
18. 2. 2011 18:28:27

Škoda že zrovna nikdo v rodině nemá narozeniny, hned bych to zkusila :-) Chci se jen zeptat, paní Ivanko, s kterou hmotou se vám pracuje lépe - s mléčnou anebo s touhle? A ještě která je chuťově lepší, respektive jak se liší?

Alena J. (neověřeno)
18. 2. 2011 17:11:01

Ivanko, když koukám na video jak ti to jde od ruky, vypadá
to velice jednoduše. Ale zkoušet to raději nebudu. I když:
"NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY" ! ;-)

verka123 (neověřeno)
18. 2. 2011 15:58:41

Tak to já říkám dopředu, že to dělat nebudu, u nás to sladký nijak moc nevyhledává zatím nikdo. Uvidíme co malý, ale je to kluk, tak snad to nebude tak hrozný. Jinak jsi ohromně šikovná.

maruška (neověřeno)
18. 2. 2011 14:47:22

taky jsem četla na mimibazaru,je tam těch návodů víc.

Jana H. (neověřeno)
18. 2. 2011 14:42:03

Ivo, když jsem to na nějakém webu četla, tak se mi to zdálo tak složité, že jsem si říkala, že do tohoto bych se nikdy nepustila. Ale když to člověk vidí, tak si říká, že by to tak složité nebylo. Snad to jednou taky zkusím. Jinak, jsi úžasná :-) :-) :-).

Jaruš (neověřeno)
18. 2. 2011 12:34:03

Ivanko to je paráda,v Lidlu mají ty bonbony bílé teď v akci,ale asi jen do neděle.Musím tam zajít,je to úžasné,snad se mi to taky povede.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.