Krůtí rolády se smetanovou omáčkou
Ivana
Doba přípravy
60 minut
Obtížnost
     

Krůtí rolády se smetanovou omáčkou

Recept můžete uvařit i z kuřecího masa.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

krůtí prsa pro 4 osoby
4 lžičky ostré dijonské hořčice
sůl a pepř podle chuti
10 dkg šunky
2 vejce
4 kyselé okurky
3 lžíce oleje
1 velká cibule
1/4 l kuřecího vývaru
1 až 2 lžíce hladké mouky na posypání rolád
2 až 2,5 dl smetany ke šlehání
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
Reklama

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme z obou stran a z jedné strany opepříme a natřeme hořčicí. Na maso položíme šunku, okurku, vejce, smotáme a svážeme.
Na oleji zesklovatíme cibulku a opečeme závitky, které poprášíme moukou. Podlijeme vývarem a vaříme v papiňáku asi 20 minut. Zkusíme a jakmile bude maso měkké, dáme ho stranou, přilijeme smetanu, zahustíme moukou a provaříme. Závitky vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme s knedlíkem.

Příprava 60 minut

Počet porcí
4

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
LucieT. (neověřeno)
30. 9. 2012 07:49:19

Děkuji za výborný recept, jako vždy jste, paní Ivanko, coby můj kuchařský guru ;-) nezklamala.
Nechápu diskusi, jak někdo může kritizovat a hanit výborná domácí jídla. Já se také snažím jíst zdravě a dietně, teď pár měsíců po porodu dvojnásob. Takovouto omáčku nejíme každý den, ale jako nedělní oběd, proč ne.
Pro nespokojeného dietáře: neustálou dietou si člověk stejně jen zpomalí metabolismus a nehubne, i když jí jen tři lupínky salátu denně. A když už, tak nahradit šlehačku 10% smetanou, popř přidat celozrnnou mouku na zahuštění, snad umí každý. Paní Ivanka nikoho nenutí, aby vařil do puntíku stejně. Takhle vaří ona a je to inspirující a obdivuhodné.
Paní Ivanka je skvělá a většina z nás se má od ní co učit!!!
Lucka

alenka (neověřeno)
19. 3. 2012 11:38:02

ja bych jen dodala ze je to vyborny recept jako vsechny recepty pani ivanky a komu se to neliby tak sem proste neleste a nekaste druhym chut jeto neslusne

Peťule (neověřeno)
15. 11. 2011 18:52:08

Teda Vy jste asi ve fast foodu asi nebyla, že ? Dobře jste mě pobavila, vše tady, že je fast food, se divím, že ještě něco v dnešní době něco jíte, to vážně věříte, že ostatní jídla - potraviny jsou nezávadné, neobsahují tuky ani podobné škodlivé látky ? Ale prosím Vás, probuďte se :D

Lenka (neověřeno)
10. 11. 2011 13:09:39

Ivanko, nejak v slabej chvílke som kúpila v markete morčacie spodné stehno, ktoré teraz zaberá miesto v mraziaku a ja neviem čo s ním. Kamošky strašia, že je to šľachovité a ja neviem čo ešte. Nenašiel by sa nejaký recept. Díky.

Pavlina (neověřeno)
5. 8. 2011 14:25:30

tengle recept je moc dobrý a jestli se to tu někomu nelíbí, ať sem neleze!!!!Blbci mají ve světě neskutečnou konkurenci....

Jana Kaurová (neověřeno)
27. 5. 2011 19:24:43

Myslím, že určitě existují stránky nějakého dietního nebo odlehčeného vaření, tak nechápu, proč dotyčný kritik nesleduje je.Kdyby si dal tu práci a prošel si recepty na naší kuchařce, tak by zjistil, že nevaříme denně jen se smetanou, ale to by musel chtít. Proč nám neposkytne svůj tzv. zdravý recept ? Třeba je to jen někdo, kdo ani vařit neumí a hledá diskuzi, kde by se mohl hádat.

Elza (neověřeno)
22. 5. 2011 14:00:30

Dobrý den,
tak jsem si pročetla všechny příspěvky, ale vůbec jsem se nedozvěděla, čím nahradím smetanu, když budu chtít uvařit smetanovou omáčku. Ale protože smetanovou omáčku miluji, přiznám se bez uzardění - použiji kvalitní smetanu :-). Pro všechny kritiky mám radu. Vyběhněte na mez, natrhejte jarní kopřivy, udělejte z nich mísu zdravého salátu a chroupejte ho při sledování nějakého méně závadného webu. Všem pěkný den :-)

Jana P (neověřeno)
19. 5. 2011 20:09:35

Vzkaz pro ,,Nepřihlášenou,,. Já vařím omáčky přes 50 let a zahušťuju
je vždy moukou a občas je dělám na smetaně.Učila jsem se vařit od
babičky a to byla ,,paní kuchařka,,.
Jsem seniorka,nejsem ani tlustá ani netrpím žádnou chorobou.Jen se
víc pohybuju.

Jarmila Pešková (neověřeno)
19. 5. 2011 17:38:39

Ivanko, teď jsem se dostala na vaše stránky a zírám co se to tu děje.Víte vždy se najdou nějací chytrolíni kteří neumí uvařit ani čaj a druhého osočují.Já jsem podle vás uvařila i upekla už několikrát.A všem to chutnalo.Tak si říkejte že zlí lidé a blbci nikdy nevymřou,bohužel.Mějte se krásně a pokračujte dále, moc se mi vaše stránky líbí.Jarmila

ivana.m
19. 5. 2011 15:11:16

Bety zdravím, já to také nechápu. Ale dotyčný chce docílit, aby se tady diskuze zvrhla, já jí blokla a už hned napíše, že nesnáším kritiku. Kritiku beru, ale jde napsat úplně normálně :-)
Já taky nepíši na jiné weby, když se mě nějaký recept nezdá, prostě někdo to tak vaří a každému chutná něco jiného, tak to prostě je. Navíc mám spoustu přepracovaných receptů kde jsem použila rady od děvčat, nikdo není dokonalý a i já se ráda poučím.
Přeji hezký zbytek den. Ivana M

janaS. (neověřeno)
19. 5. 2011 13:57:18

Rolády moc nedělám, ale kuřecí bez rolování je moc dobrá. Možná toto zkusím z kuřecího masa (bez okurky) a možná si k omáčce uvařím brambory. :-)
Dík za další tip, co vařit. ;-)

Nepřihlášený (neověřeno)
19. 5. 2011 13:38:37

nevadí, když je napsaný slušně, což někteří očividně neumí. Místo aby napsali svůj recept, tak kritizují a rýpou. Tady to je pro inspiraci a když se to někomu nelíbí, proč nejde na jiné stránky nebo nezalistuje v kuchařce ?

Nepřihlášený (neověřeno)
19. 5. 2011 13:34:59

místo kritiky nenapíšete, jak vy děláte tedy omáčky ????? Napadat a poučovat je jednodušší, že ?

Ekucharka
19. 5. 2011 13:07:00

Pavlo, prosím někde si najděte co znamená slovo sekta. Fakt nevím jak toto můžete napsat. Nikoho nenutíme vařit podle nás.

Nezlobte se na mě ale je to velice podezřelé že zrovna v posledních 3 receptech a od jisté doby má kdosi tendenci vždy napsat velice negativní a mnohdy i vulgární názory. Názor typu ,,fuj je to hnusný a nedá se to ...,, není názor a podobné budu bez debaty mazat. Myslete si o tom co chcete.

Ještě bych chtěl dodat to že informace, které vidím já jako admin mi fakt naznačují to že se opravdu jedná o nějakého škodolibého (jednoho) člověka, který chce jen SPAMOVAT diskuse. Opravdu si nemyslete že jste na internetu anonymní :-)

Jo ještě jeden dodatek. Jestliže přijdu na to že IP příspěvku je přes anonymizer, tak okamžitě příspěvek mažu.

Jarda

Bety (neověřeno)
19. 5. 2011 13:01:12

Já, to taky nechápu, proč to tady někteří nemístně kritizují, že jim to za to vůbec stojí vypisovat hloupé výtky. Komu se tyto stránky nelíbí nemá tu co dělat. Tímto se zastávám paní Ivanky. Bety Zlín

Nepřihlášený (neověřeno)
19. 5. 2011 12:56:49

Taky by se dalo vyměnit maso za hovězí a vynechat šlehačku a máme tradiční Španělské ptáčky.Jako příloha rýže a salát z čerstvé zeleniny a je to OK ! Souhlasíte ?

Pavla (neověřeno)
19. 5. 2011 12:54:42

Vy jste tady zvláštní kuchařská sekta. Každý, kdo má jiný názor, tak je špatný. Ovšem to nic nemění na tom že, cholesterol ve výši Everestu vás jistě nemine.

Wendy (neověřeno)
19. 5. 2011 12:49:40

Kritici, máte asi problém si recept poupravit podle sebe, protože není nic snazšího, než dát oleje lžičku a smetanu na vaření s 10% tuku, mouku použít celozrnnou nebo špaldovou, atd., popřípadě si vybrat někde jinde úplně jiný recept?
Ale na druhou stranu se člověk pobaví - co je kdo schopný v relativní anonymitě zplodit za duchaplný komentář. I když, čeho je moc, toho je příliš, jak praví moudré přísloví.

Ekucharka
19. 5. 2011 12:35:00

Vážená paní Jitko nebo snad ještě slečno? Vyzkoušejte mnou ověřený recept, který se Vám bude určitě zamlouvat. Jestliže máte takový názor na náš web jaký jste tu naznačila, tak není nic jednoduchého než stisknout klávesovou zkratku alt+f4 a je po problému :-)
Tuhle zkratku použijte prosím pokaždé když navštívíte náš web .

Jarda

Nepřihlášený (neověřeno)
19. 5. 2011 12:21:44

Není pravda, že omáčky se vaří "v ž d y" z vývaru masa a zahušťuje "j e n o m" moukou nebo smetanou.
Jak jsem počítala to neuvěřitelné množství tuku a kalorie tak nevím komu je ten recept určen ? Pro děti se to nehodí, kdo se stravuje zdravě taky ne, seniorům a nemocným ne,kojící, těhotné ne, diety ne .... Snad jen na rychlé ztloustnutí, popřípadě udržení stávající obezity - kdo se chce projíst k civilizačním nemocem.

magdalena (neověřeno)
19. 5. 2011 12:11:54

Prosím Vás, Vy nepřihlášený autoře, vždyť nevařte, je to hrůza, nakonec ani nejezte, je to hrůza, pošlete sebe i rodinu na pastvu, to je dietní a levné. zdraví Magda

monca (neověřeno)
19. 5. 2011 11:19:00

Koukám že tady je někdo chytrý jako rádio !!! asi doma nevaříte omáčky co? protože omáčky se vaří vždy z vývaru masa a zahuštuje se to bud jenom moukou s vodou nebo smetanou!!!

Jitka (neověřeno)
19. 5. 2011 10:19:37

Olej + tucna smetana+bila mouka - pani vy mate zvlastni dar udelat z jakychkoliv surovin fast food.

monca (neověřeno)
19. 5. 2011 10:13:11

Zdravím recept vypadá dobře všimla jsem si že máte tlakový hrnec od tescomy bio exclusive ano? na jaký stupen vaříte na indukci s tlakovým hrncem? a jak dlouho trvají různé pokrmy mám objednaný tlakový hrnec tak se ptám kdo stím má jaké zkušenosti.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.