Mřížkové koláčky s tvarohem
Ivana
Doba přípravy
105 minut
Obtížnost
     

Mřížkové koláčky s tvarohem

Mřížkové koláčky s tvarohem.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

Těsto:
25 dkg polohrubé mouky
mouka na podsypávání
4 dkg Hery
1 žloutek
6 dkg cukru krystal nebo krupice
1/4 lžičky soli
sušené droždí podle potřeby
120 ml mléka
1 vejce na potření
moučkový cukr na posypání hotových koláčků
Náplň:
25 dkg tvarohu polotučného ve vaničce
1 žloutek
cukr podle chuti
popřípadě rozinky podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Suroviny na těsto dobře zpracujeme, lehce posypeme moukou a na teplém místě necháme vykynout. Mezi kynutím si uděláme tvarohovou náplň.
Vykynuté těsto dáme na vál posypaný moukou a rozválíme na velikost asi 35 x 30 cm. Obdélníky nařežeme podle toho, jak chce mít veliké koláčky.
Na jednu stranu nandáme náplň, druhou půlku rozřízneme mřížkovým válečkem, přehneme a trochu přimáčkneme.
Necháme dokynout, klidně 40 minut, potom potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby na 190 st. pečeme asi 18 - 20 minut.

Příprava 30 minut, kynutí 1- 1,5 hodiny
Pečení 16 – 18 minut

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Wendy (neověřeno)
2. 8. 2012 10:25:05

Dovolím si reagovat - určitě můžete dát místo hery máslo.

ivana.m
13. 6. 2012 06:51:48

Dobrý den kristýnko, tak jste šikovná, sice to asi dalo víc práce tím nožem, ale jak tak čtu, tak se to vyplatilo :-) Přeji hezký den. Ivana M

Kristýna (neověřeno)
12. 6. 2012 21:37:44

Dobrý den,
tak jsem je včera vyzkoušela a myslím, že se mi povedly. Tak jak jsem psala, že vypadají jako z pekárny, tak tak i chutnají. Jen jsem zřejmě rozválela moc těsto a kraje až příliš přitiskla, měla jsem ty kraje tvrdší a sušší ( pak se ale v sáčku docela rozležely ). Jinak jsem nakonec na nařezání použila nůž a docela to šlo. Jak moc bych měla rozválet to těsto a kraje k sobě tisknout?

ivana.m
9. 6. 2012 22:06:28

Dobrý večer Kristýnko, to sušené by mělo fungovat jako čerstvé a tudíž by to mělo zdvojnásoit svůj objem. Samozřejmě by ta mřížka šla udělat rádélkrm, ale dá to práci. Tedy já to rádélkem nedělala, ale dovedu si to představit :-) Jinak Ajdička je fakt moje zlatíčko, ale nějak jí začíbají zlobit zadní nohy a nemám z toho dobrý pocit. Hezký večer přeje Ivana M

Kristýna (neověřeno)
9. 6. 2012 22:02:35

Tak tohle vypadá naprosto báječně ( jako kupované v pekárně ). Ráda bych se zeptala na to sušené droždí, jelikož s ním nemám žádné zkušenosti. Také má pak těsto při kynutí zdvojnásobit svůj objem? Jak dlouho těsto kyne? Jinak si myslím, že mřížky by se daly udělat i tím rádýlkem, kterým těsto krájíme. Jinak posílám Ajdičce piškotek, protože je to opravdu zlatíčko

Nepřihlášený (neověřeno)
25. 8. 2011 16:15:12

Co se stane kdyz nemam zrovna polohrubou a dam do testa hladkou? pujde to taky udelat? :-)

ivana.m
26. 6. 2011 17:27:48

Dobrý den, tak moje babička to tam také dávala, ale já to ještě nikdy nezkoušela. Když je takhle teplo, tak stačí přikryté v kuchyni, třeba na stole. Tedy když pospíchám klidně to dám někam v pokoji kde svítí sluníčko. Určitě to vždycky musí být posypané moukou a přikryté.
Když mě to nechce kynout, tak to přikryté v míse uz um.hmoty dám do mikrovlnky, jednou otočím a nechám to tam zavřené a to třeba opakuji každých sedm minut a krásně to nakyne. Chce to ale opravdu citovku aby se to neuvařilo :-)
Někdy dávám mísu nad páru, ale to chce taky s rozvahou, někdy se mě spodek přichytí. To všechno vy\chytáte. přeji hezký víknd. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
26. 6. 2011 14:07:01

Vaše recepty miluji, jste velice sympatická a velmi dobře se mi podle Vás vaří. Jsem tak trochu začátečnice, prosím poraďte kam dáváte to kynuté těsto kynout na teplé místo? Vím, že babička kdysi dávala pod peřinu????

radhol (neověřeno)
20. 6. 2011 13:10:08

Mám podobné "udělátko" z domácích potřeb - má to váleček z ostrých nožíků a používá se to na nařezání řízků před klepáním. Myslím, že tím by to šlo taky. Koláčky vypadají dobře, asi to vyzkouším. ;-)

janaS. (neověřeno)
18. 6. 2011 23:04:37

JE zlatíčko.
Míša byla taky........... :cry:
Tvaroh máme rádi, brzy upeču.
Krásnou noc, Ivanko.
(jinak mi video funguje)

ivana.m
18. 6. 2011 07:53:45

Děvčata Ajdička je moje zlatíčko :-)

Paní Evo, smůla je ta, že administrátor je dneska a zítra pryč a já to bohužel nevyřeším. Jestli se Vám to bude stávat ještě zítra, tak prosím Vás napište.

Všem přeji hezkou sobotu

Jaruš (neověřeno)
17. 6. 2011 20:30:06

Ivanko tyto dělám z kynutého listového těsta,toto těsto je jako normální kynuté???Vypadají moc pěkně.Váleček nemám,ale nožem by to šlo taky nějak nařezat,že.Pozdravuj Ajdičku,je to šikovná pomocnice.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.