Kuličkový guláš
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost
     

Kuličkový guláš

Určitě ho vyzkoušejte.
Average: 4 (3 votes)

Ingredience

1/2 kg hovězího masa (vepřového, nebo mletého)
1 vejce
1 až 2 lžíce petrželky, nebo pažitky nebo koriandr podle chuti
sůl a pepř podle chuti
3 lžíce oleje
1 středně velká cibule
1 lžička sladké papriky
1/4 lžičky kmínu
3/4 l vody, ale klidně i méně
4 až 5 ks větších brambor
3 bobkové listy
3 kuličky pepře
7 dkg rajčatového protlaku
40 dkg fazolek v chilli omáčce
popřípadě 1 lžíce mouky na zahuštění
Reklama

Postup přípravy

Mleté vepřové maso (Eliška od které recept mám, to vaří z hovězího). Vejce, sůl, pepř, petrželku dobře zpracujeme a uděláme malé kuličky, tak na jedno sousto.
V hrnci rozehřejeme olej, zesklovatíme cibulku, přidáme kuličky které opečeme ze všech stran. Přisypeme papriku, jenom krátce promícháme, přilijeme vodu, přidáme protlak, sůl, bobk. listy, pepř, kmín, na malé kousky nakrájené a propláchnuté brambory a vaříme.
Jakmile brambory budou téměř měkké, přidáme fazolky a rozhodneme se , jestli budeme guláš zahušťovat.!!konzervu můžeme nahradit - chilii,uvařené červené fazole,rajčatový protlak!!!
V tom případě si rozděláme trochu mouky ve vodě, přilijeme a provaříme.

Za tenhle výborný receptík děkuji Elišce

Příprava 45 – 55 minut

Počet porcí
5

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Dorka (neověřeno)
13. 4. 2013 12:12:05

Zdravím,Marto, je to určite výborná prísada nielen do polievok, ale aj pri dusení mäsa, myslím, keď sa robí narýchlo mäsko na smetane. Ale zase tá zeleninka sa asi nemusí dlho variť,resp. dusiť, keď sa ešte bude zavárať vo fľašiach, ale to rozhodne dobrý typ,vďaka.

marta (neověřeno)
13. 4. 2013 01:51:48

Máte pravdu, z jednoho hrnce rychlé jídlo.Vařím z těchto masových kuliček ještě jednu polévku. Zeleninu povařím, nakládám si sama - je podušená na sádle nebo na ztuženém tuku,, přidám nasekané bylinky jako libeček, petržel celer,v láhvých zavařím ve vodě v hrnci, mám zásobu skoro na celý rok,do vývaru naházím kuličky, povařím a ještě zahušťuji strouháním nebo kapáním. To jak se mi chce.Polévka je i docela okatá, myslím mastná. Dochutit si můžete, pokud používáte troškou vegety a polévka je na světě za půl hodinu.Třeba zase nějaký šťoural bude mít nemístné poznámky,že nabádám k vegetě,ale nám chutná!Vždy mi pomůže , když mi dojde inspirace, co rychle uvařit a jak rychle zahnat hlad.Moc zdravím, krásný víkend

Dorka (neověřeno)
12. 4. 2013 20:38:23

Presne tak,Martička, s istými obmenami vynikajúci eintopf,všeko dobré v jednom hrnci,že? K tomu chrumkavučké pečivo,k tomu môžu ísť aj fazuľkové nakládané srtúčiky a kto má rád tak aj malá lyžička chilli.

marta (neověřeno)
12. 4. 2013 01:43:24

Nikdy by mne nenapadlo, že se vaří kuličkový guláš. Já tomu říkám rychlá gulášovka,myslela jsem, že to vařím jenom já. Mám menší rozdíly v tom, že maso kořením jako na sekanou,fazole jdou jenom do mého talíře. Výborná s čerstvým pečivem. Těším se, že nejsem sama, kdo tento guláš nebo dle mého polévku chválí.

Dorka (neověřeno)
11. 4. 2013 19:45:14

Prajem dobrý večer, Ivuška, tak ,ako som včera vravela,píšem,ako sa mi vydaril kuličkový guláš.Nakoniec som pridala jeden prelisovaný cesnačik, ale len ten 1 mesiačik a trolinku majoránky.Koriander som nemala, ale zato petrželku som dala. Rozvoniaval po celej chodbe a je skutočne dobrý, tak som ho naložila s chlebíkom aj mame, ktorá sa tu stavila. Musela som jej hneď písať recept.Dúfam,že sa zje,už je čas príchodu "jeho blahorodí". Dík, dakedy Ivanka prosím ešte o nejaký recept z baklažánu. Napíšeme si na mejlík, dúfam, ale že silou vôle som bolest z kolínka vyhnala,veď mi jej/tej bolesti/ dáme,že?Bozkávam,všetko dobré.

Jana H. (neověřeno)
15. 2. 2012 10:19:35

Tak jsem se taky do něho dala a už se vaří. Sice mešní úpravy, bez fazolek a zahušťuji chlebem.Fazole byly v kuřeti v neděli. Voní to po bytě. Tak děvčata Eliško a Ivo, je to fakt dobrý. :-)A taky jsem přidala chilli. :-)

eny (neověřeno)
21. 7. 2011 15:17:01

U nás byl taky dnes k obědu,měl úspěch !Elišce a Ivance dík !

Janča (neověřeno)
20. 7. 2011 19:32:29

Bylo by vynikajíci, ALE já magor si nevšimla, že místo sladké papriky tam dala čili takže to pálí jak nikdá :DD

Nepřihlášený (neověřeno)
26. 6. 2011 20:37:04

Tak jsem vyzkoušela kuličkový guláš a musím jenom pochválit.
Byl vynikající.

janaS. (neověřeno)
23. 6. 2011 00:16:30

dík za další tip, co z mletého masa. :-)
Guláš můžeme na různé způsoby. :beer:

Jaruš (neověřeno)
22. 6. 2011 10:47:56

Ivanko,jen na ten nápad přijít.Já dělám kuličky v rajské,ale toto může být dobré taky,vyzkouším,díky za nápad.

Sonia (neověřeno)
22. 6. 2011 10:33:18

..tak tohle je parádní recept. Udělám manželovi radost, on taková jídla přímo zbožňuje. Ď.., Soňa :-)

Jerry (neověřeno)
22. 6. 2011 05:37:07

Dobre ranko no super receptik hned dnes bude u nas dekuji za tip na dnesni obed urcite si ho udelame na dva dni a bude vystarano.Dekuji Jerry.

hadatko (neověřeno)
22. 6. 2011 00:47:02

Zdravím Ivanko,

to by mě vůbec nenapadlo,určitě vyzkouším.Prosím,prosím,nemáte náhodou recept na domácí zmrzlinu vanilkovou,ale bez vajec?

děkuji předem

Lenka

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.