Náplně do Holašovických koláčků
Ivana
Doba přípravy
0 minut
Obtížnost
     

Náplně do Holašovických koláčků

Zkuste do koláčků dát třeba povidlovou, která je také dobrá.
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

Tvarohová:
25 dkg polotučného tvarohu v kostce
2 žloutky
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce rumu
1 lžíce dětské krupičky
citronová kůra a moučkový cukr podle chuti
Ořechová:
2 lžíce cukru krupice
125 ml vody
10 dkg vlašských ořechů
1 balíček vanilkového cukru
citronová kůra podle chuti
14 lžičky skořice
cca 20 ks kulatých piškotů !!!!! 50 ks je moc !!!!
Maková:
15 dkg mletého máku
mléko podle potřeby
cca 40 až 50 ks kulatých piškotů
1/2 lžičky skořice
cukr moučka podle chuti
1 žloutek
Reklama

Postup přípravy

Holašovické koláčky naleznete ZDE

Tvarohová:
Všechny suroviny náplň smícháme.

Ořechová:
Vodu svaříme s cukrem, přimícháme namleté ořechy a piškoty. Piškotů tam prostě přijde tolik, aby náplň nebyla hodně tekutá. Přimícháme ostatní suroviny a máme hotovo.

Maková:
Do mletého máku přidáme piškoty, přilijeme mléko podle potřeby, jakmile se piškoty rozmočí, tak asi minutku ho povaříme. Dejte pozor na připálení. Přidáme ostatní suroviny a mléko dodáme tak, aby hmota netekla.
Do studené směsi přimícháme žloutek a máme náplň hotovou.

Tyhle náplně jsem udělala do dávky koláčku, která je uvedená na téhle stránce a zbylo mě od každé náplně trochu.
Čas přípravy nepíši, protože jsem náplně dělala v době kynutí koláčků.

Holašovické koláčky naleznete ZDE

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Michaela (neověřeno)
1. 11. 2013 10:49:03

Dobý den, jdou tyto náplně použít i do Vašich kynutých buchet? Děkuji

ivana.m
11. 10. 2013 21:29:50

Dobrý večer paní Michaelo, určitě dotazu rozumím :-) Měla jsem rozdělané všechny tyhle náplně a zbylo mě jenom trochu. Ivana M

Michaela (neověřeno)
11. 10. 2013 18:36:43

Dobrý den paní Ivanko, chci se zeptat na jaké množství náplně je jedna dávka toho těsta?Jestli vlastně na jednu dávku použiju jednu z těch náplní nebo víc.. moc díky..snad si rozumíme ;-)

Lucka (neověřeno)
10. 7. 2013 12:51:28

Dobrý den Ivanko. Chtěla bych se zeptat zda je možné tyto náplně si udělat o den dříve? Zítra ty koláčky budu dělat a musím je mít v pátek pěkně ráno připravené pro manžela, který slaví narozeniny a já se bojím abych to zvládla.:-). Bude je totiž odvážet sebou do práce. Ještě jsem je nikdy nedělala tak snad to zvládnu.:-)

Swaya (neověřeno)
19. 4. 2013 08:51:45

Dobrý den Ivanko, mám prosbu,můžete přidat nějaký receptík na jídelka či zákusky z bílků? Ať dělám koláčky či buchty,většinou je třeba žloutků a bílky mi pak zbývají. Peču celkem často a rýžové nákypy a žemlovky už mi pomalu přestávají procházet a nevím jak jinak bílky spotřebovat. Je mi líto je vyhodit,tak bych ocenila receptík na jejich využití. Děkuji

Nepřihlášený (neověřeno)
12. 4. 2013 03:54:57

Paní Ivanko,

s těmi piškoty si nelamte hlavu. Ono to bude stačit, když to přepíšete v receptu a nebudete muset přetáčet video.
Jinkak... Byť je brzká hodina tak jsem zadělala na kvásek a k tomu pustila pootevřenou troubu rozehřátou, aby mi vykynul. S tím kynutím mám vždy nesnáze. Ale dneska to půjde. Budu dělat větší než vy. Manžel se zatím těší jen na půl, protože ví, že mi kynuté těsto někdy nevykyne a já pak hlásím, že nic nebude. Ale podle vaši skvělých rad to vyjde. Koláčků i vám zdar, zdar, zdar :D A díky moc.

ivana.m
11. 4. 2013 21:28:35

Dobrý večer, tak jsem to zkoukla a tam mám připraveno 20 ks piškotů, takže dejte 20 a kdyby to náááhodou bylo hodně řídké přidejte. Moc mě to mrzí a jedině to musím přetočit, zkusit a přepsat. Takže díky moc za upozornění, ale jinak opravdu si na koláčkách moc pochutnáte . Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
11. 4. 2013 20:55:38

Dobrý den Ivanko,

připravuji si na zítra všechny tři náplně, které tu máte, jelikož zítra budu dělat Holašovické koláčky. Nicméně mi přijde divné, že v receptu na makovou náplň máte napsáno 45-50ks kulatých piškotů a ve videu jich tam dáváte 20ks. Jak to tedy je?
Jinak Vaše stránky super, super. Když doma řeknu, že vařím podle Ivanky, tak manžel mi už mlsně chodí kolem sporáku a pořád se ptá, kdy už to bude. Moc Vám za ně děkuji. A jsem ráda, že nejsem jediná, komu se Vaše stránky líbí. :-)

zuzana pohorelcova (neověřeno)
4. 5. 2012 10:55:00

Dobrý deň pani Ivanka...Vaša stránka je úžasná, teda Vy ste :-)
Je problém sa dostať k poctivým a poriadnym receptom a na Vás sa dá spoľahnúť a ešte k tomu to vždy tak dobre okomentujete.
Recept na svadobné koláče hľadáme už roky, lebo môj ocko si ich pamätá ešte z časov keď chodil do Čiech na služobky a je za nimi celý divý, obzvlášť za makovými.
Chcela som Vám dať tip na makovú plnku, ako ju používame doma, do buchiet, koláčov...jednoducho zvariť cukrový sirup z vody a cukru ktorý keď mierne vychladne sa zmieša s pomletým makom a nasledne sa pridá marhuľový lekvár, ten lekvár tomu dodá taký "říz".
Dúfam, že nás budete ešte dlho dlho zásobovať svojimi radami.
ďakujem veľmi pekne za celú rodinu...Zuzana

zdenka jirouškova (neověřeno)
27. 11. 2011 23:28:14

Milá paní Ivanko já žasnu.... ty vaše videa jsou k nezaplacenííí já strašně ráda něco vyrábím někdy to jedlé je někdy né ale máme čtyři vnoučata takže se nic nevyhazuje znáte to a tak jsem přišla sem na vaše videa , také jsem už něco vyzkoušela a paráda umíte vše dobře vysvětlit a dobře komentovat ,velice mě zaujaly tyhle recepty a proto se ráda vracíííím a nechám si poradit jste jednička jen tak dále at můžu i nadále něco kazit, zítra zkusím tyhle H. koláčky tak mě držte palce a mimochodem strašně ráda bych Vás poznala.....díky mooooc. zenka

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.