Kuřecí kousky se žampiony a kari
Ivana
Doba přípravy
70 minut
Obtížnost
     

Kuřecí kousky se žampiony a kari

Jednoduchý oběd.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

70 až 80 dkg kuřecích vykostěných stehen s kůží
8 dkg másla
2 lžičky kari koření
40 dkg čerstvých žampionů
sůl podle chuti
50 ml vody
Reklama

Postup přípravy

Do pekáčku dáme máslo, omyté a nakrájené maso, které promícháme se solí a kari kořením, oloupané a nakrájené žampiony, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 220 st. asi 15 minut. Jakmile se začne kuře péct, teplotu snížíme na 200 st.
Celková doba pečení je asi 45 – 50 minut.
Během pečení kontrolujeme vodu.

Příprava 70 minut

Počet porcí
4 menší

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Dorka (neověřeno)
3. 3. 2013 20:15:40

Dobrý večer Ivanka, tak som sa kukla na ten Sokolský masopust, fotečky sú pekné, akcia určite vydarená.U nás by to v tomto čase asi nebolo možné.Máme pred Veľkou nocou pôst.Zajtra sa chystám na jablkovú štrúdľu podľa Vášho receptu,nabalím ju na cesty synovi. Všetko dobré príma kucharinka!No a zabudla som,veď vy máte už jar a u nás je kopa snehu!

ivana.m
3. 3. 2013 17:08:03

Ahojky Dorko, tak to tady také máme, tedy tarhoně :-) Jinak masopust byl skvělýi počasí a jestli máte facebook a dáte si ekuchařka, tak tam mám fotečky. Zdravím a přeji hezký den. Ivana

Dorka (neověřeno)
2. 3. 2013 20:26:19

Dobrý večer Ivanka.Tak ako po masopustu? Predstava,že na stromoch boli jitrnice a jelítka je až neuveriteľná a zároveň to musí byť krásna a zaujímavá tradícia.Čo sa týka tej tarhone, na ktorú ste sa pýtala, tak to je druh cestoviny.Určite aj vy máte niečo také, len ja neviem, ako sa to povie česky. Sú to maličké cestovinové guličky v sáčku,ktoré sa pripravujú podobne ako ryža: na malom množstve tuku /oleja/sa orestuje šálka cestoviny do zlatohneda, zaleje sa dvoma šálkami horúcej vody, osolí sa jednou kávovou lyžičkou soli a na miernom plameni za občasného premiešania sa to udusí pod pokrievkou domäkka.Používa sa ako príloha k akémukoľvek mäsu so šťavou, alebo omáčkou.Naši to majú moc rádi.Tak všetko dobré, ja sa zas ozvem!

ivana.m
2. 3. 2013 08:08:32

Dobrý den Dorko, moc děkuji za přání. Dneska je u nás v Praze Chuchli masopust, tak si to užiju :-) Každým rokem u nás na stromě visí jitrničky a jelítka :-) Takže zdravím z Prahy a přeji krásný den. Jo a ještě je to ostuda, ale nevím co to je tarhoňa :-) :-) Ivana

Dorka (neověřeno)
1. 3. 2013 21:13:40

Dobrý večer Ivanka.Dnes som pripravila k obedu tieto kuracie kúsky so šampiňónami,k tomu som podusila tarhoňu,no a poviem Vám obedík ako báseň.Je to ľahké a ako vždy od Vás, chutné.Rada varím jedlá nenáročné na čas a suroviny.Na zajtrajšok som si už naplánovala krúpovú polievku so zemiakmi ako som sa to naučila podľa Vás a k tomu urobím šunkofleky.Predtým ma však čaká nákup a upratovanie,inak by to moc nechutnalo. Tak srdečne zdravím do tej stovežatej a všetko dobré Ivanka!

Nepřihlášený (neověřeno)
17. 3. 2012 14:37:30

Dobrý den, paní Ivanko,tak tohle jídlo je famózní.Dělala jsem dnes k obědu a s manželem jsme to slupli na posezení - opravdu výborné.
Děkuji mockrát nejen za tento recept :-)
Věrka

Swaya (neověřeno)
29. 1. 2012 21:26:06

Opravdu výborné to bylo.. jen se po tom zaprášilo..

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.