Nugátové rohlíčky (pařížské)
Ivana
Doba přípravy
85 minut
Obtížnost
     

Nugátové rohlíčky (pařížské)

Nebojte se toho, že po upečení bude těsto tvrdé. S náplní krásně změkne za několik hodin.
Average: 4.8 (10 votes)

Ingredience

Těsto:
3 bílky (cca 10 dkg)
25 dkg moučkového cukru
7 dkg vlašských ořechů
9 dkg strouhanky
Krém:
10 dkg mléčné čokolády
2 dl smetany ke šlehání 31%
20 až 25 dkg másla
Čokoládová poleva:
na každých 10 dkg hořké čokolády, 3 dkg 100% tuku a lžička oleje
Reklama

Postup přípravy

Bílky ušleháme dotuha, přimícháme cukr, ořechy a strouhanku.!!! Strouhanky přisypte tak 3/4 a když bude těsto řídké, tak ještě připracujte !!! Z vlastní zkušenosti už vím, že strouhanka je tam potřeba dát všechna ať je to tužší.
Těstem naplníme pytlík bez ozdobného konce a tlačíme na plech s pečícím papírem tyčky nebo rohlíčky.Jde to velice špatně tlačit, takže vlhkou rukou vytvarujte válečky o průměru asi 1 cm a bez rozmáčknutí je dejte na plech. Při pečení se sami trochu roztečou a bude to přesně jak to má být. Budeme mít dva plechy. Pečeme v předehřáté troubě na 175 st. asi 12 – 15 minut spíš na vyšším roštu.
Nedělejte těsto hodně slabé, protože po upečení a proležení je vyšší těsto takové pěkně tahací.
Den před pečením rohlíčků svaříme šlehačku s čokoládou a vychladlé dáme do lednice. Můžete použít i kupovanou pařížskou šlehačku.
Druhý den do čokoládové hmoty zašleháme hodně změklé máslo. Jarka od které mám recept dává kostku másla, ale já dala 20 dkg, protože doma to nechtěli tak máslové.!!!!Použijte kvalitní máslo, některá mají v sobě hodně vody!!!!!!!
Při šlehání jsem málem propadla zoufalství, že se to nespojí, že mám nekvalitní máslo a vytekla mě z něj voda, ale šlehala jsem, šlehala a pak najednou z toho byl nádherně hladký a vynikající krém. Takže vydržať!!!!
Krém nandáme do zdobícího sáčku s ozdobným koncem a nastříkáme na upečené rohlíčky. Dáme do lednice dost zatuhnout.
Nakonec namáčíme v čokoládové polevě a podáváme z lednice. Rozdělala jsem si 20 dkg čokolády, ale příště bude stačit asi 15 dkg a ještě něco zůstane.

Za tenhle vynikající recept děkuji Jarce. Psala že je její letitý a jsem ráda že se o něj podělila.

Příprava 55
Pečení 2x 12 až 15 minut

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Laudonova
18. 12. 2023 11:09:53

Dobrý den, paní Ivanko,

chtěla bych Vám poděkovat za úžasné recepty a videa. Když hledám inspiraci či vytvářím nákupní seznam, vždy se podívám do Vaší kuchařky a mám hned jasno. A to již přes 10 roků. Dosti často u Vašich videí vzpomínám na svoji babičku, která mě vychovávala a od 3 let učila vařit, péct, zavařovat a prostě milovat kuchařské umění. Nezapomenu na ty různorodé vůně a obzvláště v období adventu. Peklo se minimálně na čtyřikrát, neb se vždy někdo z rodiny dopátral skrýše, kam se cukroví schovávalo. :-)

Tento Váš konkrétní recept na rohlíčky si zamilovala celá rodina, peču je již cca 10 roků. Letos mě prosila kamarádka, zdali bych jí tyto rohlíčky mohla upéct bezlepkové, tak jsem to zkusila a paráda největší. Vynechala jsem strouhanku a místo ní dala stejné množství mletých ořechů. Rohlíčky jsem pekla o 12 minut déle, a těsto je lehce tmavší, avšak ihned měkké a velmi chutné. Do krému jsem dala místo čokolády Ledové kaštany a nechala jej poprvé vychládnout jen hodinu na balkoně (místo jednoho dne), poté vyšlehala a krém se krásně spojil. Chce to jen trpělivost a vše se podaří. ;-)

Už se těším, jak rohlíčky vánočně zabalím a předám dárkem všem mým milovaným.

Ještě jednou děkuji za Vaše zlaté ručičky, skvělou energii, kterou předáváte dál a přeji kouzelné Vánoce a šťastný nový rok 2024.

Vaše obdivovatelka

Peťa ;-)

 

 

Dobrý den paní Peťo, tak tímhle úžasným příspěvkem jste mě úplně dostala. Samozřejmě v dobrém slova smyslu. Přeji I celé Vaší rtodině klidné svátky a ať se daří nejenom ve vaření a pečení. :) :) Ivana Malatincová

ivana.m
18. 12. 2020 08:41:31

Zdravím paní Krolko a díky za přání. Tak ty spodky rohlíčků peču klidně hodně dopředu i tři týdny, ale teď je do Vánoc týden, takže můžete klidně rohlíčky udělat komplet. Nebo stačí ozdobit šlehačkou dva dny dopředu, aby byly krásně měkké. HLAVNĚ určitě je skladujte V LEDNICI. Přeji Vám také hezké svátky. Ivana M

Krolka (neověřeno)
17. 12. 2020 22:19:45

Dobry vecer Pani Ivanko . Chrela jsem se zeptat, jak dlouho pred svatkama je vhodne tyto rohlicky upect vzhledem k tomu kremu nebo spise pariz. slehacce? Asi tesne pred stedrim dnem a nebo mohu skladnit v chladu i tyden pred ? Dekuji za odpoved a at se Vam dari Jste nejjj . Krasne Vanoce...

Pavča (neověřeno)
5. 7. 2020 18:19:41

Krásný den paní Ivanko, myslíte že bych těsto mohla natlačit do silikonové formy na rohlíčky? Děkuji.

maruška
20. 12. 2016 17:40:02

si myslím že byly málo upečené,brzo jste je vyndala z trouby.

ivana.m
19. 12. 2016 21:45:50

Obrázek odebrán. Dobrý večer, tak to už zachránit nepůjde. Nevím proč Vám tak hodně změkly. Tedy oni jsou měkké už druhý den, ale že by se rozpadly to nikdy. Možná že jsem je měla víc upečené, opravdu nevím. Ivana M

jt (neověřeno)
19. 12. 2016 11:06:35

Dobrý den,
prosím o radu, dělala jsem rohlíčky dle návodu. Večer jsem na ně nastříkala krém, ale druhý den, když jsem je máčela do čokolády, byly hrozně změklé. Několik rohlíčků se mi úplně rozpadlo. Kde se stala chyba a dá se s tím něco provést? Jinak budou na lžičku Obrázek odebrán. Díky za rady T

Khalisi Hana (neověřeno)
20. 11. 2016 11:19:35

Zdravím Ivanko,
vařím a peču už od 9 let babička dělávala cukroví na svatby a narozeniny no prostě ke každé příležitosti.Vaše recepty na pečení nebo vaření mám nejradši strašně moc mi jí připomínáte a proto cokoliv když peču nebo vařím nechám se inspirovat Vašemi recepty.Moc Vám děkjuji že jste se do videjí a receptů pustila.

Marcela P. (neověřeno)
15. 12. 2015 14:43:04

Dobrý den paní Ivano,našla jsem Vas recept na par.rohl.,i když po třech letech se vkládam diskuze..jen me zajímá s tou šlehačkou,jestli jak ji vychladlou dam do lednice,tak druhy den ji vyslehat samotnou a pak do vyslehane hustě přidat máslo zmekle?nebo vyslehat rovnou společně obojí?mužů to máslo zaslehat slehacem a ne ručně ze?děkuji za odpověď předem.chci vaše toho.zkusit,moc se mi líbí recept.S pozdravem Marcela.

ivana.m
4. 11. 2015 19:56:25

Dobrý večer pane Petře,tak to mĕ opravdu mrzí. Já teď nemám možnost na to kouknout,ale neříkám ve videu, že plech má být vymazaný ?
Jinak píši v receptu na plech s pečícím papírem. Rohlíčky se odlepí po vychladnutí. Ivana Malatincová

Petr (neověřeno)
4. 11. 2015 16:16:40

Dobrý den zkoušel jsem Vaše Pařížské rohlíčky a pekl jsem je podle recepisu 15Min a nesli sloupnout s plechu. Nevíte čím to mohlou být?? Děkuji s pozdravem Petr Petroš

Nepřihlášený (neověřeno)
24. 3. 2015 17:59:35

Opravdu je z toho krásný, hladký krém. Měla byste to nejdříve vyzkoušet a pak kritizovat!

Nepřihlášený (neověřeno)
24. 3. 2015 17:56:10

Dobrý večer, úžasný recept, moc děkuji, rohlíčky se povedly, moc chutnaly. Díky za vaše rady, tipy a hlavně bezva videa.

Wendy (neověřeno)
5. 1. 2015 21:58:06

já bych ty rohlíčky klidně bez strouhanky zkusila, bylo by to jako laskonky, určitě budou křehčí a háklivější na pevnost, ale určitě budou výborné.

Kolubro (neověřeno)
20. 12. 2014 12:34:35

Je to tak, jak psala Ivana. Před chvílí jsem tyto rohlíčky nastříkala krémem. Při šlehání to vypadalo dost divně, ale jeho konzistence se přeměnila do krásného krému.
Zkoušela jsem na něm robota. Osvědčila se mi tzv. K-metla a pro jistotu jsem dokončila šlehání metlou se stěrkou po obvodu (součást robota). Je to super. Dík Ivo.

Ivanka, tak dnes, tak ako každý rok hľadám recepty na vianočné pečenie, hoci si každý rok hovorím, že žiadne novosti netreba a vždy sa opakuje rovnaký scénar a ja hľadám a pozerám videa dokola. Je to nejaký predvianočný rituál. Vaše recepty vždy vyhrávajú na plnej čiare a ste u mňa ako doma a ja tiež. Vaša kuchynská linka a sporák je už ako môj. Takže vitajte v mojej rodine. Mám však aj otázku, stúhanka by sa dala nahradiť čisto orieškami /tento rok ich mám trochu viacej, tak vymýšľam/?
Ďakujem za odpoveď.

nikola (neověřeno)
9. 12. 2014 11:53:45

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli můžu udělat už ted rohlíčky a krém až potom jde mi o to jestli když je upeču a dám je na sebe třeba na balkon v krabici jestli se mi na sebe nepřilepí. Děkuji za odpověd Nikola

ivana.m
1. 3. 2014 19:28:00

No ale to musíte šlehat a šlehat dokud to není hladké a to klidně dost dlouho, prostě vydržet. Podívejte se a zvětšte si obrázek pod receptem jak ten krém je krásně hladký. Ivana M

Květoslava (neověřeno)
1. 3. 2014 17:21:02

Kdyby jste nepovídala! Chtěla bych vidět jak, když se vám oddělila voda máslo zkrupičkovalo to (jinými slovy se vám to zdrclo) jak jste z toho nakonec udělala hladký krém?? Vy Magdo Retigová!
P.S. Váš postup jsem dodržela!

Nepřihlášený (neověřeno)
11. 7. 2013 13:23:11

dobry den pani Ivanko.vyskusam tie spodky.vypadaju vyborne.mam iny recept.ale spodky sa nechavaju v dozke z poklopom tyzden aby zmekli.a potom su vyborne.dakujem.u nas sa vzdy zožeru.

ivana.m
6. 1. 2013 21:10:57

Dobrý večer pamí Dano, tak kolem čtyřiceti rohlíčků z té jedné dávky uděláte. Tedy můžeme se lišit, podle toho jak je budete dělat velké. Ale ještě jsem chtěla říct, klidně ty rohlíčky netlačte sáčkem, jde to ztuha, ale já už jsem do receptu dopsala, že jsem dělala rukou rohlíčky o průměru asi 1 cm, které jsem nijak nerozplácla a při pečení se trochu rozjedou sami :)A určitě tam dejte všechnu strouhanku. Ivana M

Dana (neověřeno)
6. 1. 2013 14:49:01

Dobrý den paní Ivanko,

kolik rohlíčků udělám z jedné dávky podle receptu? Jinak jsem už vyzkoušela podle Vás likérové špičky a měly úspěch, teď je budu dělat na oslavu maminčiných narozenin a chystám se i na tyto rohlíčky. Děkuji za odpověď a přeji úspěšný rok 2013. Dana

Magda (neověřeno)
23. 12. 2012 13:29:28

Bílky jsem nevážila, mám starší váhu - ne digitální, tak možná v tom byl problém:-( Děkuji za radu:-)

ivana.m
22. 12. 2012 21:40:49

Dobrý večer paní Magdo, ty bílky jste vážila? Neměla jste nějaká větší vejce a tudíž víc bílků ? Jinak musíte příště dělat užší rohlíčky, nebo přidat ještě strouhanku Obrázek odebrán. Ještě mě napadlo na jaké váze vážíte? Jestli je přesná, protože tam potom i třeba dvě dkg je znát na tom těstu. Ivana M

Magda (neověřeno)
22. 12. 2012 18:28:09

Dobrý večer,

právě jsem zkoušela péct nugárové rohličky, všechno jsem dělala podle vašeho postupu, ale z rohlíčků mám spíše rohlíky. Během pečení se mi těsto rozteklo a vznikly z toho šílené tvary. Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuji

ivana.m
20. 12. 2012 16:42:11

Dobrý den paní Alžbětko, tedy to máte opravdu smůlu. Ručku v sádře a na svátky. Rohlíčky jsou opravdu vynikající a tak ať se Vám podaří a chutnají. přeji Vám klidné a hezké svátky. Ivana M

Alžbeta (neověřeno)
20. 12. 2012 15:33:15

PANI IVANKA,
MOOOC VÁM ĎAKUJEM ZA KRÁSNE SPRACOVANÝ RECEPT. /AJ ZA OSTATNÉ RCP/ TIETO ROHLÍČKY ZBOŹŇUJEM A KONEČNE SI ICH MôŽEM UROBIŤ AJ JA. DÚFAM, ŽE SA MI PODARIA, LEBO MôŽEM PRACOVAŤ LEN JEDNOU RUKOU. DRUHÚ MÁM V SÁDRE. MOC SA NA NE TEŠIM :-) :-)

TAK MI DRŽTE PRŠTEKY :-).

TÚTO ÚŽASNÚ STRÁNKU SOM OBJAVILA AŽ DNES A ĎAKUJEM ZA SUPER RECEPTÍKY. MYSLÍM, ŽE TU BUDEM ČASTOU NÁVŠTEVNÍČKOU :-).
PRAJEM VÁM KRÁSNY DEŇ.

ivana.m
20. 12. 2012 13:50:04

Dobrý den pane Radime, tak to by mě taky dostalo, kdybych přišla domů a něco bylo upečeno :-) To je dobře, vždyť to moc práce nedá a druhému to udělá radost. Takže Vám fandím a doufám že neusnete na vařínech :-) Přeji celé Vaší rodince hezké svátky. Ivana M

Radim (neověřeno)
20. 12. 2012 10:51:24

Dobrý den paní Ivano chtěl bych vám strašně moc poděkovat za tyhle recepty vyzkoušel jsem vanilkové rohlíčky,linecké a nugátové rohlíčky a musím říct že to je luxus a to jsem nikdy nepekl o to mě to potěšilo že jsem to zvládl i já.Manželka přišla v pondělí večer z práce a málem upadla a nevěřila že jsem se dal na pečení a že jsem jí ušetřil spoustu práce. Ale musím ještě něco napéct protože mi chodí na to děti a moc jim to chutná :-) dokonce mi začali říkat ANO ŠÉFE :-) ještě jednou moc děkuji.Radim

Olina (neověřeno)
18. 12. 2012 20:20:09

A co jsem děvčata udělala za chybu, že jsem ji měla jako krém do dortu ? Já jsem tu zakysanku vmíchala až když byla čokoláda vlažná,je to ta chyba ?

jana s. (neověřeno)
18. 12. 2012 16:02:08

Pro Olinku :-) pokud jsi byla kdysi na pokecu (dle mého oslovení).
Jinak se omlouvám a není zač za radu, taky jsem se kdysi divila té kombinaci a teď syn jinou polevu na buchty a bábovky nechce. :-)
Krásné odpoledne. :-)

Olina (neověřeno)
18. 12. 2012 15:57:43

Paní Ivanko,rohlíčky dopadly dobře. Jsem vám vděčná za vaše rady :-) jsem šlehala krém a byla v něm voda a už jsem podléhala panice. Pro mě ta informace byla v tu chvíli moc důležitá. Měla bych na sebe zlost, že jsem nešika.Mějte hezké adventní dny :-)

Olina (neověřeno)
18. 12. 2012 15:48:54

Pro Janinu S. :-) Tak jsem dělala tu polevu , ze zakysanou smetanou , neměla jsem polevu , ale výborný krém .Dala jsem 1 čokoládu na vaření, 3 lžíce oleje a 1 zakysanou smetanu Bona (Penny). Rohlíčky jsem dělala z dvojí dávky , tak jsem uvařila jenom jednu dávku pařížského krému a zbytek rohlíčků jsem naplnila tou polevou. To sníme hned a jsem zvědavá jak to dopadne , zda to nebude řídnout. Nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu :-) Jinak děkuji za radu.

misha (neověřeno)
15. 12. 2012 15:01:42

vůbec nepeču, ale řekla jsem si, to zvládnu! první těsto jsem si udělala moc řidké, ale pak se vše povedlo :-) jen kuchyň i já celá od čokolády a přeslazená. doporučuji recept, vynikající!

:-) (neověřeno)
14. 12. 2012 18:42:41

Dneska jsme s mamkou dělali podklad ale krém na to dáme až zítra. Už i ten podklad je vinikající a mamka ho musela schovat aby jsme měli na co dát krém protože by jsme to snědli.

:-) (neověřeno)
14. 12. 2012 18:42:08

Dneska jsme s mamkou dělali podklad ale krém na to dáme až zítra. Už i ten podklad je vinikající a mamka ho musela schovat aby jsme měli na co dát krém protože by jsme to snědli.

ivana.m
14. 12. 2012 07:48:22

Dobrý den Miluško, tak do krému myslím že klidně i Milka a na polevu dávám hořkou klidně na vaření. :-) Přeji hezký den. Ivana M

Miluše (neověřeno)
14. 12. 2012 07:42:23

Dobrý den p.Ivanko,upekla jsem přesně podle vašého receptu nugátové rohlíčky ty jsou teda opravdu výborné.A ted řeším dilema jakou čokoládu do krému a na polévu.V receptu je napsana mléčna do krému a hořká na polévu,je tim myšleno normální čokoláda třeba Milka nebo se má použit čokoláda na vaření.Děkují za radu.

Nepřihlá marta147 (neověřeno)
14. 12. 2012 01:51:33

Ivanko, já krémové dortíky nejím,ale moje placičky jsou tak dobré, že jsem je dnes musela zabalit a odnést daleko pryč, jinak bych nenechala ani holkách na sobotu ke kafíčku, snad bych je spořádala sama,to ještě nevím jak to dopadne, i když dóza je přímo nedobytná , no co, napeču další, přeji krásný den

ivana.m
13. 12. 2012 20:07:01

:-) Milo, taky je vždycky schovávám :-) Fakt jsem ráda, že jsem takovýhle receptík dostala a zkusila :-) Ivana M

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.