Banánky nebo jiné tvary
Ivana
Doba přípravy
95 minut
Obtížnost
     

Banánky nebo jiné tvary

Nejlepší jsou slepené marmeládou.
Average: 5 (3 votes)

Ingredience

42 dkg hladké mouky
mouka na podsyp
14 dkg moučkového cukru
29 dkg Hery
4 až 5 vařených žloutků
podle potřeby marmeláda na slepení a čokoláda na ozdobu
Reklama

Postup přípravy

Suroviny na těsto dobře zpracujeme a dáme do lednice na hodinu (i déle) ztuhnout.
Vyválíme těsto vysoké asi 2 – 3 mm a vykrajujeme různé tvary, nebo můžeme dělat strojkem banánky. Pokládáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 st. asi 10 – 12 minut. Banánky pečeme déle.
Vychladlé slepujeme pikantní marmeládou a polijeme čokoládou.
Budeme mít pět a čtvrt plechu.

Za tento výborný recept děkuji paní Marii

Příprava a pečení 95 minut

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Jirina (neověřeno)
21. 11. 2013 19:40:44

Dobrý den, chtela jsem se zeptat, jestli mohu nahradit Heru nejakým tím margarínem, cetla jsem,ze by to mohlo jít ale musí být tucnejsí.
dekuji Jirina

ivana.m
12. 9. 2013 18:47:49

Dobrý den Leni, to myslíte ten kovový? A je u jiného receptu ne? Tady to vykrajuji formičkou. Já jsem ho koupila v domácích potřebách a je celý kovový, protože jsem si už zničila dna a ty byly z umělé hmoty. Obrázek odebrán.
Někdy jsem ho viděla i ve velkých supermarketech, kde prodávají věci do kuchyně.
Ivana M

Lenka Michalská (neověřeno)
12. 9. 2013 14:39:11

Dobrý den,náhodou jsem našla tyhle úžasné receptíky.Ale o co bych Vás chtěla požádat,je to ,kde jste sehnala ten lis na těsto.Koukala sem se na odkazy co kdo radil,ale nemám štěstí.Tak jestli by Vám to nevadilo a poradila mi.Děkuji Lenka M.

ivana.m
11. 12. 2012 16:23:55

Dobrý den paní Ivanko, Heru u nás na pečení někdo dává místo másla, takže klidně dejte máslo :-) Jinak samozřejmě můžete plech vymazat máslem, ale připadá mě jednodušší používat pečící papír, který se už nevymazává.
Jinak opravdu je úžasné, kam, se až receptíky dostanou :-) Přeji klidný předvánoční čas. Ivana M - Praha

eva (neověřeno)
11. 12. 2012 15:10:38

taky bych měla dotaz žiji v uk a chtěla bych pect kremrole ale nemužu sehnat ty formičky daly by se nečim nahradit moc se mi libi vaše stranka už sem je doporučovala i kamaradkam vždy se vše povede a vyborne chutna děkuji za odpovět... eva.h.

Ivana Slaba (neověřeno)
2. 12. 2012 05:50:07

Dobry den Ivanko dekuji za vysvetleni.Je cas predvanocni a tak zaciname peci cukrovi.Ja a moje kamaradky tento rok sjedeme vase :-),Moc se tesime .Jeste ani jeden vas recept nezklamal.Ja mam stesti ,ze ziji v Chicagu a jsou tu polske obchody,kde sezene vse ale mam citeni s jinymi devcaty treba Anglie atd ..Je to opravdu tezke sehnat suroviny takove z jakych pecete vy.A vase rady jsou k nezplaceni :-).Treba ten ,pecici papir ,nebo kokosove palacinky-malo oleje.Atd.Potom je problem prevadeni jednotek .Ale to chce jen cas a najit si to na internetu.A hlavne prosim jestli by jste nemohla nam vysvetlit jak skladovat potraviny /knedliky/?Nebo cim nahradit prasek do peciva /soda/?Vanilkovy cukr lze nahradit extrakt vanilkovy?Urcite me napadne mnoho dalsich dotazu ,takze mejte nervy s nami zacatecnicemi :-).Dekuji vam preji krasny den :-)

ivana.m
10. 11. 2012 07:56:29

Dobrý den paní Ivanko, Hera je rostlinný tuk a máslo živočišné, ale někdo Heru nepoužívá a dává tam máslo, takže klidně můžete místo Hery dát máslo.U nás se dost používá Hera také kvůli její nižší ceně a někomu Hera v pečivu vadí a cítí jí tam a peče jedině z másla. Váš dotaz je pro mě hodně podnětný, protože chystáme jeden projekt pro cizince a vidím, že bych tam měla takovéhle věci uvést :-) Takže když budete mít ještě nějaký dotaz, nebo co bych měla upřesnit, tak budu ráda když napíšete :)Jo a samozřejmě stačí vymazat plech, ten papír je na ulehčení při pečení.
Přeji hezký den. Ivana Malatincová

Ivana Slaba (neověřeno)
10. 11. 2012 05:58:55

Mila pani Ivanko.ja bych se chtela zeptat par otazek.Ziji v USA a potraviny se jmenuji jinak jak u vas.Hera je jako maslo ,nebo sadlo?A proc pri peceni se pouziva pecici papir a nestci jen vymazat plech?Mam moc rada vase recepty .Za odpoved moc dekuji.

Helča (neověřeno)
9. 11. 2012 14:58:42

Milá Ivanko bude to rok co jsem dostala na svůj mail Vaši e-kuchařku,takže odté doby už čerpám jen z Vašich receptů je to moje nejoblíbenější čtení.Kdysi jsem se dostala na ukázky pečení z Vaší svatby a teď již nevím kde jsem to našla můžete mě poradit prosím.moc děkuji a přeje ať se Vám daří a nám ať stále děláte radost s úžasnýmy recepty.

ivana.m
7. 11. 2012 17:52:37

Dobrý večer Lucko, ty žloutky se do těsta dávají aby bylo ještě víc křehké, než se syrovými žloutky :-) Také přeji hezký večer. Ivana M

Lucka (neověřeno)
7. 11. 2012 17:30:38

Dobrý večer Ivanko, není mi jasné proč se do těsta dávají vařené žloutky, když se těsto stejně musí upéct v troubě?
Určitě tento recept vyzkouším. Hezký večer.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.