Šlehačkový dort s ovocem
Ivana
Doba přípravy
73 minut
Obtížnost
     

Šlehačkový dort s ovocem

Dort konzumujte určitě až po uležení v lednici.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

Těsto:
10 dkg másla
5 dkg moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
4 vejce
10 dkg polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
4 dl smetany ke šlehání
20 dkg zakysané smetany krémovité
2 balíčky vanilkového cukru
2 až 3 balíčky ztužovače smetany
marmeládu na potření
cca 35 dkg kompotovaných broskví
máslo a hrubou mouku na plech
Reklama

Postup přípravy

Hodně změklé máslo vyšleháme s cukry. Přidáme celá vejce a vyšleháme. Nebude to hladké, tak se nelekejte. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, kakao a vyšleháme dohladka.
Těsto nalijeme a rozetřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech o velikosti 20 x 30 cm a pečeme v předehřáté troubě na 185 st. asi 33 minut.
Hotový korpus necháme vychladnout a potom vykrojíme 4 kruhy. Jeden z nich bude ze dvou půlek těsta.
Smetany a cukr dáme do nádoby a za stálého šlehání přisypáváme ztužovače smetany. Vyšleháme dotuha. !!! Uvědomte si, že se smetanou šleháte i zakysanou smetanu a ta bez ztužovače neztuhne, takže se rozmysletem jestli vám to nevadí a podle toho se zařiďte !!!
Plát těsta potřeme pikantní marmeládou, poklademe ovocem, naneseme krém a takhle vše opakujeme. Celý dort potřeme krémem a posypeme rozdrceným zbylým těstem.
Dortík ještě ozdobíme a necháme v lednici do druhého dne proležet.

Příprava 40 minut
Pečení 33 minut

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
30. 8. 2014 21:52:32

Dobrý večer paní Jano, tak pudinkem jsem to ještě nezkoušela, ale někdo tam dává i želírovací cukr. Tedy to jsem někde četla a také to nemám odzkoušené. Jinak opravdu s tím ztužovačem 2 dl a 1 balíček, tak to vydrží klidně i víc dnů :-) Ivana M

NepřihlášenýJana (neověřeno)
30. 8. 2014 17:39:15

hezký den paní Ivanko,
právě hledám šlehačku na rakvičky aby byla dost pevná a vydržela přez noc.Narazila jsen na tyto stránky, a jsem ráda že jsem našla vaše rady.Moc za ně děkuji, a nechápu proč se do vás návážejí,asi chtějí jen rýpat nemají co dělat.Takže na 1 kelímek 200g dám 1 ztužovač.Tak mě napadlo a nešlo by to zahustit Ole pudinku za studena?Moc děkuji a krásný den.Jana

Liduš (neověřeno)
20. 8. 2014 14:37:39

Dobrý den, tak těsto na korpus už se mi peče, jsem na to zvědavá :-) bude to můj první dortík. Jinak rodina moje koláče a buchty chválí tak uvidíme...jak to dopadne. Jinak chci poděkovat za Vaše recepty už jsem pár věcí podle Vás zkoušela a byla to dycky paráda :-)
Jen chci podotknou v textu k dortíku je chybka ve velikosti plech je tam 20x30 místo 40x30 a doba pečení ve videjku říkáte 15 min a tam je 33. Jen kvůli lidem co třeba na video nekoukají aby to nepřípekli :-)
Děkuji a ozvu se jak dopadl hezký den...

Nepřihlášený (neověřeno)
11. 1. 2014 20:50:24

Dobrý večer. Tak super,tentokrát mi ten cukřík nechroupal :-). Děkuji a mějte se krásně :-).

ivana.m
11. 1. 2014 14:41:39

Dobrý den Květoslavo, to já taky čekám :-) Tlačím na administrátora aby už se vložil další recept, tak doufám že zítra. Dneska má akci s hasičema, takže nemá čas. Je , to neumím a jsem odkázaná na někoho. Obrázek odebrán.
Můžu říct, že mě také vadí delší čas mezi vkládáním receptů, ale bohužel. Přitom jich mám natočených hodně.
Buďte prosím trpělivá a přeji Vám krásný víken :-) Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
10. 1. 2014 18:15:23

Dobrý den. Prosím Vás,mohla bych do toho krému přidat kakao,nezdrcne se mi to nebo něco takového? A ještě jsem se chtěla zeptat na ty vanilkové cukry,už jsem dělala podle Vašeho receptu krém,kde byl také vanilkový cukr a přišlo mi to divný,při konzumaci byl strašně znát,jako,že chroupal mezi zubama :-(. To je normální? Předem Vám moc děkuji za Vaši odpověď,s pozdravem Verča.

jituna50 (neověřeno)
15. 6. 2013 17:48:48

musím se připojit k předešlému komentáři.Komu se tyto stránky nelíbí,ať sem nechodí.To já jsem velice ráda,že tu něco tak výborného existuje.Když nevím,co uvařit nebo upéct,tak tady vždy najdu inspiraci.Jen tak dál,děláte to moc a moc pěkně.Přeji pevné nervy a takovýchto rýpalů si nevšímat.jste prostě vynikající!!!!!!!!!!!!!!!Jitka

Nepřihlášený (neověřeno)
15. 6. 2013 14:48:53

Pane nebo paní Měchačko Vařečková,
nevím proč na tyto stránky chodíte, když je kritizujete, myslím, že nikdo Vás nenutí koukat na videa a vařit podle nich!!! Urážíte tady paní, která ve svém volném čase natočí tyto videa a uveřejní je na svých stránkách. Pro mě má tato paní velký obdiv a myslím si, že spoustě lidí pomohla. Pokud nevím co mám vařít, upéct nebo jak něco udělat, první je návštěva těchto stránek. Takže pokud Vám něco vadí, tak sem nechoďte, nikdo Vás nenutí a zdržte se Vašich hloupých komentářů!!!!! Paní Ivanko Vám moc děkuju za Vaši trpělivost a recepty!!!! A takovéhle komentáře ignorujte, protože jsou jen od někoho kdo stejně určitě neumí vařit ani péct a jen a jen prudí!!!! Držím Vám palce Ivanko a děkuju za tyto stránky. Eva F.

ivana.m
9. 1. 2013 16:33:00

Dobrý den paní Radko, tak příspěvek mě moc potěšil :-) Já chápu toho komu se ježí vlasy na hlavě, že to není podle předpisů, ale já jak to mám jako koníčka, tak někde nehledám co je podle předpisů a jedu jak nám to chutná.
Ovšem musím říct, že jsem se tady od děvčat naučila spoustu nových věcí a vychytávek . :-) Děkuji moc za držení palců a i Vám ať se daří :-) Ivana Malatincová - Praha

Radka (neověřeno)
9. 1. 2013 13:31:47

Milá paní Ivanko,
jsem absolventkou hotelové školy, kde jsme opravdu museli dbát na technologii přípravy - většinu prací jsme se museli učit ručně (přestože je na vše dnes přístroj), abychom věděli, zač je toho loket a jak si poradit i když přístroj není po ruce. A správné postupy byly přísně hodnoceny.
Já nevím jak ostatní, ale já jsem smysl Vašich stránek pochopila takto - Vás vaření a pečení baví, děláte ho s láskou a máte strávníky, kteří Vaše snažení s láskou ocení. A o tom tyto stránky jsou. Jsou pro ty, kdo se při pohledu na některé byť jednoduché recepty zděsí, že je nezvládnou. Dáváte znát i těm, kteří zatím praxi nebo odvahu v kuchyni nemají, že se není čeho bát a při sledování Vašich videí, zvládne vaření opravdu každý. Tyto stránky mají smysl a vy jste obdivuhodná, že se takto dělíte o zkušenosti. Prosím nedejte se odradit. Někdy bych Vám gratulovala, jak si poradíte a co používáte za nástroje, zatímco já si lámu hlavu, jak to udělat, abych nemusela mít na všechno formu. :-)
I já některé věci dělám jinak a na některé věci mám jiný názor, ale to už je na každém, aby si vše upravil k obrazu svému. Opravdu není potřeba kritizovat. Držím Vám palce a přeji co nejméně takových rýpalů, jací se tu objevují. Nenechte si zkazit náladu.
Radka Pavlíková, Znojmo

ivana.m
7. 1. 2013 16:45:46

Dobrý den pane Martine, díky za přání. Já takhle vařím doma a nejsem kuchařka ani cukrářka a ani v žádném příbuzném oboru. Na odřezané těsto se těší muž, který ho má rád a tak nevím proč bych se s tím roztírala. Prostě si musí každý rozhodnout, jestli to tak bude podle mě dělat.
JO A K TOMU MIXERU on má na konci nástavec na šlehání těsta. Má totiž hodně nástavců a používám je podle toho jestli šlehám, sekám apod. Takže to asi nevíte, protože každý mixer to nemá, takže to je jako bych to dělala metlama.
Oravdu musíte pochopit, že někdo má rád broskve v plechovce a nechce třeba čerstvé. Prostě každý má rád něco jiného a tak je to myslím správné. Určitě některé připomínky od děvčat, jsem už zavedla do praxe, ale určitě když někdo napíše nějakou připomínku, tak hned nepoletím připravovat recept podle něho. To bych se asi musela zbláznit, protože spoustu lidí si myslí, že to jejich je správné, což já si určitě nemyslím . Nikdy se nikdo nezavděčí všem. Dneska má každý možnost vytvořit si stránky a můžou být třeba jenom s fotkami a recepty a tam ukázat, jak si to představuje on.
Ivana Malatincová

Martin (neověřeno)
7. 1. 2013 16:03:46

To, co ste predvadzali pri priprave cesta ma takmer rozplakalo. slahat cesto ponornym mixerom? stacilo, ak by ste sa naucili zakladne techniky pripravy korpusov. myslim si, ze by ste cesto zvladli rozotriet do kruhov na papier na pecenie a nemuseli by ste ho potom vyrezavat pokrievkov od hrnca s mnozstvom odpadu. azda uz nikto na tejto planete neveri, ze kvalitna slahacka potrebuje nejake chemicke stuzovace, to je len propaganda dr. oetkera. treba kupovat kunin 40% de luxe a neexistuje, ze by vam spadla. a ak niekomu robim tortu na narodeniny tak v ziadnom pripade tie presladene broskyne z plechovky, v dnesnej dobe sa da kupit cerstve ovocie v dobrej kvalite vzdy. inak vase stranky hodnotim velmi pozitivne, niektore recepty od vas pouzivam aj ja (citronove tycinky na vianoce). s takym renome, ake mate vy, si jednoducho nemozete dovolit, taketo preslapy. sleduju vas tisicky zien a muzom, mnohi z nich sa len ucia varit a piect a vdaka takymto receptom ich ucite bludy. mnoho zdaru do buducnosti a vela uspechov s touto strankou vam praje

martin krizan

ivana.m
6. 1. 2013 21:12:42

Ahojky Štefane moc děkuji za přáníčko a samozřejmě já ti také přeji na hodně zdravíčka štěstíčka v Novém roce 2013: ) Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
6. 1. 2013 17:07:16

Zdravim Ivanko,jen sem vas chtel pozdravit a poprat hodne zdravicka a stesticka do noveho roku a poprat mnoho dalsich uspechu s vasi strankou.Nechapu lidi, co otravujou s hloupymi komenty ale co se da delat ze?? s pozdravem Stefan.

jahoda3 (neověřeno)
5. 1. 2013 16:53:38

1 ztužovač smetany je na 200 ml smetany. Tak kolik bude asi ztužovačů na 600 ml smetany, děti? Měchačko ty se ani nehlas :o)

Nepřihlášený (neověřeno)
5. 1. 2013 13:18:04

nepochopím, proč tady takoví chytrolíni vůbec chodí.... Obrázek odebrán.

ivana.m
5. 1. 2013 07:41:23

Dobrý den Věrko, tak v návodu na ztužovač je každý na 2 dl, vlastně já mám v receptu 6 dl smetany. Ale když jsou někde v receptu jenom 2 dl smetany a jeden ztužovač, tak se nikdo nedivý, ale tohle si vytáhne a hned píše.
Jinak díky za podporu a přeji hezký den. Ivana M

Věra (neověřeno)
5. 1. 2013 00:26:08

Milá Ivanko, vůbec si nevšímejte nějakého chlapa, co ani nemá odvahu se podepsat. Já, když potřebuji nějaký recept, tak nejdříve jdu na Vaše stránky, protože tak srozumitelně ho jinde nenajdu. A je na mě, jestli podle Vás vařím nebo ne. A gastronomické trendy mě nezajímají, když budou, podívám se jinam. Co se týká ztužovačů, tři jsou hodně, ale to by musel pan Měchačka ten dort spráskat sám na posezení. A je fakt, že tu zakysku dva asi neudrží. Zatím se mi povedlo všechno, co jsem podle Vás vařila, tak se nenechte znechutit takovým " odborníkem". Zdraví Věra.

ivana.m
4. 1. 2013 22:49:33

No já když šlehám smetanu tak tam dávám jeden ztužovač, protože jinak to nevydrží a ušlehaná spadne, ale protože tam jsou tři dávky, tak tři ztužovače a je opravdu na každém, jestli je tam dá, ale musí počítat s tím, že jinak to nebude držet a určitě jeden člověk nesní celý dortík a tak mu to určitě neublíží.
Jo a ještě když se podíváte na to z čeho je ZTUŽOVAČ VYROBEN, tak to je bramborový škrob, cukr a fosforečnan vápenatý. Myslím že v jiných potravinách které jíte jsou daleko horší přísady.
Jinak ostatní vaše výtky piště vždy k danému receptu, protože opravdu nebudu hledat čeho se to týká abych Vám mohla odpovědět.
Určitě se nebudu nad sebou zamýšlet, prostě tohle vařím a když to někdo nechce podle mě vařit jeho věc a nebo sem chodit, tak je to taky jeho věc.

Ještě jsem se podivila, že píšete jako chlap a podepisujete se jako žena :-)
Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
4. 1. 2013 20:59:15

Přiznám se, že mě ty tři ztužovače taky vyrazily dech, to jsem ještě v žádném receptu neviděla, aby se jich dávalo tolik.

Měc (neověřeno)
4. 1. 2013 20:53:19

Fakt děs a hrůza.. nacpat do jednoho krému 3 ztužovače šlehačky totálni jed to si rovnou mužu dát štamprli domestosu Obrázek odebrán. :Sp .. určitě je hrozně "normální,, šlehat ručním mixerem o tom nemluvím .. v neposlední řadě vám chci říct (nevztahuje se to k tomuto videu) proč odďelujete žloutky od bílků když bílky vyšleháte a potom je tam jen nevmícháte ale zašleháte .. bože vždyť to je totálně zbytečná práce a propadák ! to co vy tady natáčíte za videa by mohli dělat mladí brigádníci se smyslem pro chuť a cit k jídlu .. ve ve svých videích odehrávate gastronomii jako pes lásku ke kočce . Skončil jsem a omlouvám se za takový negativní komentář je jen pro vaše dobro aby jste se nad sebou zamyslela a občas se podívala na současný trend v gastronomii .

S pozdravem Měchačka Vařečková .

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.