Chňápal císařský se zázvorem
Ivana
Doba přípravy
40 minut
Obtížnost
     

Chňápal císařský se zázvorem

Tenhle recept můžete určitě udělat i z jiné ryby.
Average: 5 (1 vote)
18. 1. 2013

Ingredience

4 porce ryby
4 lžičky čerstvého zázvoru
sůl podle chuti
hladká mouka a olej podle potřeby
8 až 12 stroužků česneku
Reklama

Postup přípravy

Kousky ryby osušíme, nařízneme na straně kde není kůže, osolíme z obou stran a z obou stran potřeme čerstvě nastrouhaným zázvorem.
Rybu necháme chvíli odpočinout.
Zatím na pánev nalijeme olej a dozlatova na něm osmažíme na plátky nakrájený česnek. Smažte ho opravdu jenom dozlatova ať není hořký.
Kousky ryby obalíme v mouce a dáme do rozpáleného oleje kůží dolů.
Smažíme z obou stran dozlatova. (cca 3 minuty z každé strany) Záleží také na velikosti filetu.
Hotové na talíři posypeme osmaženým česnekem a podáváme s bramborem.

Příprava 40 minut

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

ivana.m
26. 1. 2013 22:18:52

Jarku zdravím a těším se hodně na recepty a ukázky z cukrařiny, kterou já moc neumím. Tedy mimo pečení koláčů, což já nepovažuji ani tak za cukrařinu.
No právě ta videa zaberou hodně místa a i my máme pronajmutý server, teď už tady v Čechách, ale dříve to bylo tak drahé, že jsme měli videa uložené třeba v Americe.
:-) Jarku, já když se podívám na první naše videa, tak bych je nejraději dala pryč :-) Prostě to tak je, učený z nebe nespadl a člověk se rozmluví.
Držím palce ať se daří. Ivana Malatincová

Jarek (neověřeno)
26. 1. 2013 18:35:27

Dobrý den Ivanko. Omlouvám se, že vám odpovídám až ted. Na stránkách pracuji. Když něco peču a nebo vyrábím z marcipánu tak to natáčím a ukládm do počítače a videa už mám upravená. Už jich mám natočených asi 100 - 120 videía mám je uložená v počítači . Bohužel ted nemám dostatek peněz na to abych si zaplatil někoho kdo by mi stránky udělal a mohl bych si zeplatit server. Už jsem měl domluvenou jednu paní která dělá stránky levně a dokonce, že by mě to nechala zaplatit na vícekrát, už mi udělala i jak by vypadala úvodní stránka. Bohužel jsme se nějak nedomluvili a sešlo s toho tak ted jenom čekám kdy budu mít dostatek peněz na zaplacení serveru a přípony a hlavně někoho kdo by mi stránky vyrobil protože sám to neumím. Zatím natáčím a upravuji videa aby bylo s čím začít a měl bych jich dost na rozjezd a potom postupné vkládání. Ale je mi jasné , že na vás mít nebudu , vy jste úplný profík :). Ale můžu vám říct, že bych nevěřil jak je to natáčení těžké, než se člověk rozmluví a načí se to komentovat, hlavně než se člověk naučí mluvit si jenom tak pro sebe postup, aby to potom ve videu bylo jako, že mluvíte na lidi. Na prvních mích videích jsem ještě dost nerozmluvený, ale už se to začíná zlepšovat. Už se těším až budu mít možnost svoje stránky rozjet. Chtěl bych to stihnout do velikonoc , ale to nevím, nevím jestli to stihnu, hlavně s těmi penězi je problém. Přeji pěkný večer :).

ivana.m
21. 1. 2013 07:44:26

:-) :-) To je fakt, že by asi číšník koukal na takovýhle název a na Vás:) ale je to tak a vy máte samozřejmě pravdu že je to jinak red snapper :-) přeji hezký den. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
21. 1. 2013 00:24:14

To jsem nevedel, ze red snapper se jmenuje cesky Chnapal. Predstava , ze bych si v restauraci objednal "Chnapala" je silena :DD Jinak vyborna a v restauracich popularni ryba . Mnam.

ivana.m
19. 1. 2013 08:26:36

Dobrý den Jarku, ten chňápal císařský se nejvíc loví v Atlantickém oceánu, ale i jinde. Je to rybka téměř bez kostí, není tak mastná a je fakt výborná.Dostala jsem jí chlazenou. Ovšem předpokládám že se k ní už nedostanu, vzhledem k ceně Obrázek odebrán. kterou jsem si našla na netu a dost mě omráčila Obrázek odebrán.
Ale receptík půjde udělat klidně i z candáta nebo i z nějakého jiného filetu.Proto jsem ho sem dala a doufám že to každý tak pochopí :-)
Jarku, doufám že se Vám v cukrařině daří a co Vaše stránky? Syn už těžce maká, tak já ho musím opravdu odchytávat, aby to u mě fungovalo a musela jsem se naučit hodně, hodně věcí ohledně počítače.
Přeji hezký víkend. Ivana M

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.