Znojemská hovězí pečeně
Ivana
Doba přípravy
120 minut
Obtížnost

Znojemská hovězí pečeně

Maso dobře prošpikujte a počítejte s tím, že ho budete péct klidně i hodinu a půl.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

75 dkg hovězí plece
8 až 10 dkg špeku
2 vrchovaté lžíce sádla
sůl a pepř podle chuti
2 středně velké cibule
5 až 7 dl hovězího vývaru
hladká mouka podle potřeby
okurky podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Maso odblaníme, prošpikujeme , osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Poté ho vyndáme na talíř a na výpeku usmažíme cibulku. Jakmile začne červenat, vložíme zpátky maso a podlijeme trochu vývarem.
Toho vývaru ať je v pánvi, tak 1 cm na výšku. Pánev přikryjeme a dáme péct do trouby dokud maso nezměkne. Během pečení maso otočíme a zkontrolujeme jestli nepotřebuje podlít.
Zezačátku mám troubu na 200 st. a jakmile se maso začne péct, tedy pod pokličkou spíš dusit, tak teplotu snížím tak na 170 – 180 st.
Než maso změkne, tak to může být trvat klidně hodinu a půl. Potom ho vyndáme a už na sporáku vydusíme šťávu, přidáme mouku a jakmile zhnědne, zašleháme vývar.
!!!! Než vydusíte šťávu, tak můžete cibulku propasírovat aby omáčka byla hladká !!!!
Omáčky si uděláte na čtyři porce, podle toho jakou budete mít přílohu. Přilijete vývar, dosolíte a přidáte klidně i pepř.
Nakonec přimícháte na kolečka nakrájenou okurku. Někdo před tím okurku orestuje na másle.
Jako příloha se hodí rýže nebo houskové knedlíky.

Příprava 120 - 130 minut

Počet porcí
4 porce

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
15. 7. 2014 21:08:29

Dobrý večer Katko, tak dětičky to koupily v Praze kde je v dům bytové kultury a v něm má ve 4. patře obchod firma superstore.
:-) Ivana M

Katka-matka (neověřeno)
13. 7. 2014 22:23:32

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na ten šikovný mlýnek(poradíte kde ho seženu?) byl by to super dárek pro přítele. Moc děkuji a jste super

Marie (neověřeno)
12. 4. 2014 13:52:16

Právě dělám jeden z vašich receptů(mleté maso v brambor.těstíčku) a všimla jsem si že tu máte i Znojemskou.Můj muž ,když se ho zeptám co mám vařit odpoví stále stejně ZNOJEMSKOU:-) přiznávám,že jsem ani nevěděla přesně jak se dělá.Ale teď ,když jsem viděla Váš recept,tak ho překvapím a investuju do té jeho vysněné znojemské :-)Díky moc

Jana (neověřeno)
11. 4. 2014 23:47:07

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda ten hovězí vývar musí být z hovězího masa skutečně domácí a nebo stačí z kupované kostky (např. masox), jde mi o to, že nejdřív bych musela uvařit hovězí na vývar a to už by se nedalo pak použít na tu znojemskou. Moc děkuji za radu.

Nepřihlášený (neověřeno)
17. 2. 2014 12:39:27

Po letech jste mi připomněla nejoblíbenější jídlo mého dětství - s maminkou jsme podle Vás uvařily a bylo to vynikající. děkuji za pěkné recepty.

Lucka (neověřeno)
9. 12. 2013 13:12:33

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat jestli je možné plecko nahradit zadním hovězím? Jde taky upéct? Děkuji za radu, Lucka

jituna50 (neověřeno)
11. 10. 2013 15:07:10

Včera jsem dělala znojemskou dle vašeho receptu a opravdu byla vynikající.Všichni si velice pochutnávali.Vaše recepty mě vždy inspirují.Moc vám,Ivanko za ně děkuji.Jitka

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.