Guláš z hlívy ústřičné
Ivana
Doba přípravy
50 minut
Obtížnost
     

Guláš z hlívy ústřičné

Určítě si do guláše přidejte papriku, která přispěje k dobré chuti guláše. Za čerstvě sklizenou hlívu děkujeme našemu kamarádovi Petrovi.
Average: 5 (5 votes)

Ingredience

20 dkg hlívy
2 lžíce sádla
1 cibule
2 lžičky sladké papriky
1/2 l kuřecího vývaru
1/4 lžičky drceného kmínu
sůl podle chuti
1 čerstvá červená paprika
2 lžičky rajského protlaku
1 lžička hladké mouky
Reklama

Postup přípravy

Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, jakmile začne červenat přidáme omytou a na kousky nakrájenou hlívu a minutku promíchneme.
Přidáme sladkou papriku, zamícháme a hned podlijeme vývarem. Přidáme kmín, na proužky nakrájenou papriku, protlak, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Nakonec rozmícháme mouku v trošce vody a trochu nalijeme do guláše, provaříme a když bude řídký, tak ještě trochu přidáme a provaříme.
Před podáváním nezapomeneme guláš ještě dochutit.

Příprava 50 minut

Počet porcí
2

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
27. 3. 2019 23:59:23

Chápu, že tohle nejsou vegetariánské stránky a že například sádlo se v domácnostech běžně používá. Proto musím nahradit dvě výše zmíněné položky, abych mohl ochutnat. Tak píšu další komentář, jelikož nevím, jak upravit svůj předchozí příspěvek.

Tomáš (neověřeno)
27. 3. 2019 23:20:09

Když jsem našel tento guláš v kategorii bezmasých jídel, představil jsem si podle obrázku s rýží něco jako hlívu v dobré rajčatové omáčce. Bohužel po přečtení receptu mě přešla chuť. Sádlo a kuřecí vývar určitě ne. Nicméně Váš recept mě inspiroval a dokážu si ho představit se zeleninovým vývarem.

iris (neověřeno)
26. 5. 2014 15:22:32

Výborný gulášek. Dělám často a stejně. Přidávám jen trošku majoránky. Hlíva je úžasná surovina, protože je dostupná celý rok.

Jarka (neověřeno)
21. 5. 2014 12:38:16

Ahojky Ivanka,dík za receptík. Ja to varím podobne, len miesto papriky používam zemiaky na kocôčky. Najnovšie to samozrejme uvarím podľa teba,nech sa jedálniček obohatí. Ahoj a ešte raz dík. Vyzerá veľmi pekne a vravela si, že chutnal,tak to verím.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.