Hrachová polévka krémová
Ivana
Doba přípravy
35 minut
Obtížnost
     

Hrachová polévka krémová

K polévce si osmažte housku a před mixováním vyndejte pár hrášků na ozdobu.
Average: 4.5 (2 votes)

Ingredience

35 dkg mraženého hrachu
0,5 dl smetany 12 %
1 stroužek česneku
2 dkg másla (2 vrchovaté lžíce)
1 středně velká cibule
0,5 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
sůl podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Na rozpáleném másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku (cca 1 minutu), přidáme na plátky nakrájený česnek a půl minuty promícháme.
Přidáme hrášek, přilijeme vývar a vaříme doměkka. Hrášek s vývare rozmixujeme a přecedíme přes sítko. Před mixováním můžeme pár hrášků dát stranou na ozdobu.
Přivedeme opět k varu, přilijeme smetanu, provaříme minutku a odstavíme. Dochutíme solí a podáváme s opečenou houskou.

Příprava 35 minut

Počet porcí
3 menší porce

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Zdenka321
5. 4. 2020 19:35:30

Vy jste úžasná, moc děkuji! Určitě bych ocenila videa i pro úplne začátečníky - porad valcim se základy, kdy snažit na másle, kdy na oleji, co dělat když to člověk přežene se solí, co když je to moc husté/řídké apod. Možná je to banalita, ale já tyto základy neměla bohužel od koho odkoukat a učí se to hrozne těžko, když to člověk nevidí a nemá kde vzít ten grif zkušených kuchařek. Vývar byl pro mne také velkou neznámou. Děkuji za vysvětlení a váš čas! Vyzkousim vývar i tuto polévku. A ještě prosím jedna otázka - když si udělám takto vývar, tak to lze asi použit jen jednou ihned, ze? Nebo to v lednici vydrzi? Nebo se to dá třeba i zamrazit?

ivana.m
5. 4. 2020 17:01:38

Dobrý den, tak tohle není určitě hloupý dotaz a já určitě natočím video, jak na to. Takže 2střední mrkve, 1 středně velkou petrželku. 1/4 malého celeru, nastrouhat na hrubém vzorku struhadla.Můžete přidat i nakrájenou cibulku. Orestujete na másle a zalijeme vodou 1/2 až 3/4 l vody. Přidávám 2 bobkové listy a po dvou kuličkách nového koření a pepře. Vaříme do změknutí a bohužel, pokud potřebujete jenom vývar, přecedíte a zelenina Vám zbude. Já naštěstí mám doma zelenino žravce, tak jí snědí :-) Ať se daří. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
5. 4. 2020 13:37:40

Omlouvám se za hloupý dotaz - jak udělám zeleninový vývar, který se tam má přilít? Jsem kuchařských začátečník, tak se snažím začínat lehčími jídlo a pořád spoustu věcí nevím. Děkuji! Jinak perfektní stránky!!!

richard (neověřeno)
22. 3. 2020 20:27:42

proč píšete v seznamu smetana když ji tam nedáte?

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.