Guláš hovězí
Ivana
Doba přípravy
155 minut
Obtížnost
     

Guláš hovězí

hovězí guláš
Average: 4.4 (22 votes)

Ingredience

60 dkg cibule
10 dkg sádla
90 dkg hovězího masa (kližka, nebo zadní hovězí)
5 lžiček sladké papriky
3 lžičky majoránky
4 stroužky česneku
sůl a chilli podle chuti
voda na podlití a popřípadě hladká mouka na zahuštění podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme na sádle dohněda, přidáme papriku, promíchneme a hned přidáme na kousky nakrájené maso, mícháme a až se zatáhne (nebude už krvavé), osolíme, přidáme majoránku, utřený česnek, chilli, malinko podlijeme, přikryjeme pokličkou a vaříme do měkka.
Během vaření nezapomene podlévat vodou, ale zase ne moc, aby jste z guláše neměli polévku. Jakmile změkne maso, zhodnotíte jestli Vám stačí šťáva pro čtyři strávníky a popřípadě můžete zahustit moukou rozdělanou v trošce vody.

Příprava 35 minut
Vaření 1 a 1/4 - 2 hodiny

Počet porcí
4

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
pavelchroust (neověřeno)
26. 11. 2009 06:14:36

Gulasek vyroben, samozrejme bych nebyl chlap abych nezdvojnasobil koreni a musim rict ze byl naprosto super. Pravda, trochu mi to ujelo s chilli ( takova ta klasika s uvolnenym hrdlem sklenicky) ale kdyz bych pani Ivanku znal a byl v Cechach, pozval bych ji na kafe, ........... opravdu dobrota velika, diky moc, Pavel

pavelchroust (neověřeno)
24. 11. 2009 23:32:40

Dobry den, no jo, at je clovek kde jen chce, ma porad to sve uvnitr a priznam se ze obcas mam problem s tim, co vlastne varit nebo nevarit protoze kdyz mam chut treba na kure, samozrejme ze sem ihned zabrousim a uz to jede. Z puvodniho planu s kuretem se dostavam k veprovemu masu, pres rybu az k samotnym dukatovym buchtickam s kremem...... a je to vsechno spatne. Zjistuji ze mam chut ale uplne na vsechno. Je to jako kdyz jde clovek nakupovat hladovy. Ale jak rikam, tento web je absolutni pecka a lidi ktery sem chodi jen rozdavat rozum ze takhle se to nedela nebo tohle je spatne, ty at si delaji co jen chteji, to je uplne jedno, takto vari pani Ivanka a nam to moc chutna a to je dulezite. Mejte se vsichni fajn, Pavel

Dobrý den Pavle, zdravím Vás do Kanady.Vždycky mám radost,když se tu ozve někdo ze světa a říkám si,že je fantastické, že si můžeme povídat na dálku. Je vidět,že i když jsme daleko od naší zemičky,tak rádi vaříme naše jídla.Jsem moc ráda,že Ivanka má ty to stránky. Ráda podle ní vařím, jsem taky velký kuchařský amatér a nestydím se za to. Jsou zde výborná jídla a mají bohužel jen jednu chybu, že když se dívám na ty to stránky, tak potom dostanu zákonitě hlad.Pavle, přeji Vám hodně kuchařských úspěchů a Ivance hodně dobrých nápadů a nám všem,co sem rádi chodíme, radost z vaření a pečení podle jejích receptů.Vlaďka Koby

ivana.m
24. 11. 2009 06:52:11

In reply to by pavelchroust (neověřeno)

Dobrý den pane Pavle, děkuji za přání. Já bych se asi u Vás nechytla s tím svým vařením. Takže držím palce a to nejenom ve vaření :-) Z Prahy zdraví Ivana Malatincová

pavelchroust (neověřeno)
24. 11. 2009 02:45:33

Zda se ze pan Petr smysl tohoto webu vubec nepochopil. Mozna je to na te fotce z jeho linku prave on ............... no, Bača ........... :-)

pavelchroust (neověřeno)
24. 11. 2009 02:36:39

Dobry den, tedy reknu vam, ze co tady je dobrot, to je naprosto neuveritelny. Ja osobne muzu o sobe rict, ze varit v mojich 34 letech vubec neumim ale bavi me to a proto to zkousim prave diky pani Ivance protoze se mam alespon ceho chytit. Bohuzel jsem v Kanade a suroviny zde, to je neco, co bych nepral nikomu. Koupite hladkou mouku a ona je jina, koupite drozdi a reaguje jinak, proste je zde dost veci jinych a nekdy se dostat ke kladnemu konci, tedy k tomu aby to bylo dobre je docela umeni. Kazdopadne musim rict, ze tento web je naprosto super, vsechny recepty moc dobre a tim vam vlastne moc dekuji protoze jinak bych musel byt asi na vajickach :-) .
Preji vam i nadale hodne stesti, pro me je tento web ze vsech kucharek nejlepsi.
Pavel

K@nny (neověřeno)
13. 11. 2009 14:18:32

Ahoj všem,,prosím vás, chci se naučit vařit bez dochucovadel - má někdo takový zkušenosti ( bez kostek, bez vegety,...atd..) děkuji

verka123 (neověřeno)
7. 11. 2009 09:40:11

Petře, ty jsi nějaký mistr, tak nás přesvědč že jsi lepší, když umíš tak nemístně kritizovat. A víš co, raději jdi někam jinam opruzovat a psát ty svoje moudra. My jsme rádi všichni, že naše Ivanka je tak bezvadná osůbka a ještě k svým starostem učí nekuchařky a lecos se dozvíme od ostatních, kde si vyměníme názory a recepty. Takový jako jseš ty, jsou prostě neomylní a tak si založ svoje stránky a předveď se.

Moňula (neověřeno)
7. 11. 2009 09:31:58

Ono když je někde spokojenost,soudržnost a dobrá nálada,tak proč si nerýpnou že? Každý máme svobodnou vůli,nikdo není nikde organizován,takže si každý může vařit CO CHCE!!!!! A JAK CHCE!!!!!

Moňula (neověřeno)
7. 11. 2009 09:25:41

Ono když je někde spokojenost,soudržnost a příjemná nálada,tak to hodně dráždí že? Tak proč si nerýpnout? Každý máme svobodnou vůli,takže si můžeme vařit CO CHCEME!!!!!! A JAK CHCEME!!!!!!!

Jana H. (neověřeno)
7. 11. 2009 09:05:31

Petře, tak se dívejte na TV Prima v úterý na Ano šéfe. Tady je vaření amatérské ne od profesionální kuchařky. Ale ani já nejsem vyučená kuchařka a asi i drtivá většina žen . I já vařím doma, tak jak nám to chutná.
Jinak, hoďte sem nějaký váš recept. Rády si ho přečteme a určo zhodnotíme. Pokud jste kuchař profesionál, přihoďte rady, to si každá ráda poučíme včetně Ivanky. Ale vyjadřovat se o jídle jako o šlichtě, to tedy zrovna nemusím. Kdybych já se tak v době mého mládí vyjádřila doma, tak bych nestačila počítat schody.
Jani S. napsala jsi to dobře. I výtka jde napsat slušně, ale to musí mít člověk v sobě alespoň trochu slušnosti.

janaS. (neověřeno)
6. 11. 2009 20:55:35

Vážený mistře, já budu psát bez smajlů, ne jako majitelka těchto chválených stránek od 99% lidí.
Pokud vy budete mít stránky, sestříhávat videa a mít šanci na umístění v Křišťálové lupě, tak se tu můžete naparovat!
Asi nečtete komentáře ostatních, pokorných lidí, kteří se díky těmto stránkám naučili vařit, odvážili se uvařit něco, k čemu sami neměli odvahu a měli úspěch i u rodiny!
NIKDY NIKDY nepochopím vás a vám podobné, proč vůbec na tyto stránky chodíte a máte potřebu vyjádřit SVOJI SVOJI pravdu!
Chtěla bych vidět ty vaše šlichty a jak do popelnice hážete všechny výrobky - masox, mouku vysypat do vody apod.!
A váš smějící se smajl je přetvářka jako hrom!
Příště se předem neomlouvejte a nechoďte tu a běžte kritizovat jinam ! ! !

:-) Ahojky Petře, každý nemůže být tak šikovný jako Vy :-) Já jsem totiž totální amatérka a žena. V tomhle nebo v nějakém příbuzném oboru nejsem vyučená .A tohle není žádná odborná kuchařka, ale kuchařka jak to vařím já. V dnešní době má každý možnost si udělat stránky a propagovat svoje třeba recepty. :-) Ivana M

Petr (neověřeno)
6. 11. 2009 17:53:24

Se omlouvam lidicky + autorce :-)
To co je tady na videich jsou slichty, spatne udelany zaklady, terbas kdo zna pripravu gulase - mixovani cibule, zahustovani moukou, MASOX! atd., to ne. Rum museli prejmenovat na Tuzemak, tady to jidlo bych v ramci EU prejmenoval na Hovezi na paprice :-) Videl jsem tady nekolik videoreceptu, takhle vari zensky a amateri ..
Gulas? Mrknete trebas sem:

http://dadala.hyperlinx.cz/hov/hovr0002.html

Petr

Mišulka (neověřeno)
28. 10. 2009 00:24:07

Jejda, to mi ani neříkejte :))... slíbila jsem ho příteli, tak se potřebuju vytáhnout (ještě štěstí, že to je jen pro přítele a né pro jeho maminku :D)

Ale moc děkuji a doufám, že to dopadne dobře :-)

Dobrý večer Mišulko, jestli to nebudete dělat v papiňáku, tak tu hoďku a čtvrt bych tak počítala než to změkne. Hodně záleží z jakého je to taky kusu, tedy jak stará byla ta kráva. Někdy bych se při vaření úplně rozškubla vzteky :-) :-) Přeji hezký večer. Ivana M

Mišulka (neověřeno)
27. 10. 2009 17:44:56

Dobrý den,

chtěla jsem Vás poprosit o radu, jak dlouho bych měla gulášek asi vařit - je mi jasné, že dokud nebude maso měkoučké, ale ráda bych věděla jak to asi tak odhadem bude dlouho trvat.

Děkuji :-)

já dávám ke konci pokud není maso měkké trochu sody bikarbony , nevím jak ostatní, ale mě se to osvědčilo....

Hančí (neověřeno)
9. 10. 2009 01:18:58

Ivanko, zdravím taky a vydržať,když nejde o život...!!!
Gulášek byl opravdu super,muž si jen pomlaskával.Ty kostky jsem neznala,dík za receptík.Vař prosím,hlavně dál po svém!!!
My se rádi kouknem a poučíme, jak to děláš ty!!!
Ostatní,který maj nemístný poznámky, ať si udělaj svoje stránky ,daj si s tím tu práci,jako ty se synem a pak můžou ukazovat svoje rozumy!!No né??
Ahojky Hančí

milan (neověřeno)
7. 10. 2009 16:33:21

děkuji scarlet za váš příspěvek,je na tom hodně pravdy,to stou přesností,pracovitostí a pořádkum ,s tím plně souhlasím,jen jsem napsal svůj názor na guláš a bylo zle,ale to asi k tomu patří,jsem rád za takovéto stránky ,které jsou plné receptů,za komančů byly jen papírky,které jsme si předávali,myslím recepty,mě jte se fajn a gulášům zdar,MILAN

scarlet (neověřeno)
7. 10. 2009 01:46:09

A mimo jiné, Milane. Němci dali světu přesnost, preciznost, pracovitost a pořádek. To miluju. Tu malost českého člověka umět rozlišovat národy: Němci jsou takoví, Poláci makoví, Maďaři onačí, Rakušáci takoví apod. A jací jsme my Češi?! Kdyby u nás byl smysl pro pořádek a pracovitost aspoň z poloviny jak v Německu, byli bychom možná úplně někde jinde.
Ale tahle debata dostává už velmi nebezpečný spád. Takže všem dámám z fora krásnou noc a Ivanko, ty mně ráno nzastřel. Pá. Scarlet

scarlet (neověřeno)
7. 10. 2009 01:09:40

Ahojky. Tak já teda nevím o co go. Je to příspěvek na guláš a ne snad proboha výuka urážek. Kde vzal onen Milan tatarku?! A notabene, když už chce poučovat o bytí a nebytí koření v dřívějších časech, tak nevím z historie o feferonce u nás. Na začátku píše jen o soli a pepři a pak kromě urážek přidává příspěvek co příspěvek i další ingredience. Když už mluví o historii, nějak mu ušlo, že jsme byli velmi dlouhou dobu Rakousko - Uhersko a jak známo ty kuchyně jsou velmi prolnuté A maďarská kuchyně patří ve světě naprosto ke špičkám. Ale guláš patří Maďarům, tak jako perkelt, halaszlé a samozřejmě neodmyslitelná paprika, kterou dávali naprosto všude. Pokud vím barva guláše do hněda nebo do červena je věcí názoru každého z nás a ovlivňuje ji jen barva cibulky usmažené. Paprika je barvivo a ma'darské kuchyni sluší. Nepruďte tady. Jestli se vám recept nelíbí, neznamená to, že ostatní jsou hlupáci. Dle mého názoru je hlupák ten, kdo neumí přijmou i názor druhých. A tatarka?! No a co!!! Když jsem byla velmi mladá a byli jsme s mým mužem u známých, bylo nás tam asi deset do velmi pozdních nočních hodin, peněz nazbyt nebylo, udělal pán domu vaječinu, namazal chleba hořčicí, na to dal vaječinu, na ni kolečka červené cibule, na to tatarku a ještě kečup. Jedlo se to příšerně, rukama hlavně ale bylo to bájo. Kombinace jinak vražedná. A nemyslím si o sobě, že jsem prase nebo že mám tlamu. Tu opravdu nemá ani náš pes. Hančí to vyjádřila trefně, ale moje babička by řekla" Bože proč dals dušu do barana." Jezte co vám doma chutná a ostatní neřešte.
Apropo: víte co dali Maďaři světu? Croisaint. A přesto je to francouzská specialita.
Takže, když nejde o život, nejde o nic a každému co jeho jest. Dobrou noc. Scarlet.

Bohunka (neověřeno)
7. 10. 2009 00:21:28

Milí kuchaři, kuchařinky,

přečetla jsem si gulášovou diskusi a culím se tu nad klávesnicí. Co guláš, to názor, já nemám svůj ortodoxní postup. Někdy podliju maso vínem, někdy pivem... někdy dám kečup, někdy takové koření a někdy makové (doufám, že se zvedne vlna hlasů: nééé, víno nééé.... pivo néééé, fůůj). Můj 82 let starý tatínek, když jsem se učila na státnice, mi udělal guláš podle své maminky (vařila v Německu v 30. letech), a papriku tam nedal - zdali to bylo receptem nebo tím naším kamarádem na A., nevím. Ale s paprikou je prostě lepší.

A víte, že pan prezident Havel dává do guláše ušlehanou šlehačku? A myslím podlívá taky červeným vínem.

S heslem "každému jeho guláš" zdarví Bohunka

janaS. (neověřeno)
6. 10. 2009 21:21:27

Pane Milane, nevím, o čem bychom si na emailu psali...
Nevím, kde jste vzal, že mé recepty jsou ÚŽASNÉ ?
Jinak plně souhlasím s Hančí a mému NĚMECKÉMU ovčákovi vyřídím omluvu.
Vašemu asi BIO vaření zdar a hosté ať se RADŠI NIKDY nedozví, co o nich píšete !

iris (neověřeno)
6. 10. 2009 19:53:36

Guláš je docela zábava, a chlapi opravdu perlí, Ivanko, nediv, se guláš je prestižní věc chlapů, žádná ženská to nedokáže.S Honzou docela souhlasím, co se týče majoránky. Moc se bavím a myslím, že pokud někdo vyloženě neuráží, tak my ženské to vstřebáme, že jo.

Honza (neověřeno)
6. 10. 2009 19:22:58

Mila pani kucharko jeto moc zasluzna prace ze ukazujete tem mladejm devcatum jak varit.Neni nad nazornou ukazku ale k tomu hov.gulasi tak tu cibulku bych delal o dost tmavsi a cesnek se ma davat ke konci aby se nevyvarilo vsechno co je vnem dobre.A majoranka se dava az uplne na konec aby nezhorkla.somozrejme semnou nemusite souhlasit ale neni to z me hlavy.Tak zlomte vaz a nenechte se otravyt

milan (neověřeno)
6. 10. 2009 17:08:47

dobrý den ,nemohu posoudit,kdo jsou a nejsou dobří lidé jak píšete,ale už m ě to nebyví se stále dohadovat,kdo je lepší ,vyzkoušejte a uvidíte,nechtšl jsem se vám n ičím dotknout,pochopte,milan

Hančí (neověřeno)
5. 10. 2009 22:27:02

Milane,omlouván se,ale nehodlám se už dál vyjadřovat, je to jak ODS verus ČSSD,prostě se nehnem z místa,každý má svůj názor a ke kopromisu není chuť ani z jedné strany..
My naštěstí máme tu výhodu-shodnout se prostě nemusíme!!!
A dovětek:
TEN, KDO V POHOSTINSTVÍ, POVAŽUJE SVÉ NĚMECKÉ ZÁKAZNÍKY za TLAMY..i když s omluvou..OPRAVDU NESTOJÍ ZA PROMARNĚNÝ ČAS.....JÁ BYCH U VÁS NEOCHUTNALA ANI TOPINKU!!!..
a vědět, kde máte provozovnu,všechny bych varovala...
Kdoví jak by jste mě po odchodu pojmenoval?????
A reagovat mejlem..to si snad raději ani nepřejte!!!!
Hančí

Jana H. (neověřeno)
5. 10. 2009 21:08:17

Jo a ještě, můj řezník mi říkal, ať zkusím dát opticky tolik cibule jako masa. Tak nevím, já mám ráda cibule hodně. Holky mějte se i ty Ivo, vydrž. Pá.

Jana H. (neověřeno)
5. 10. 2009 21:03:37

Milane, http://www.volny.cz/kebort/, pokud tyto stránky ještě existujou nebo jsou v běhu, tak se podívejte tam, kolik druhů gulášů existuje. Myslím, že budete vybírat celý večer.
Jinak já na guláš dávám syrovou cibuli, nakrájenou na kolečka a tatarku. Nám to takhle chutná. Jedla jsem to poprvé před 30ti lety v restauraci a neviděla jsem na tom nic, co by se nedalo jíst. A samozřejmě knedlík. Veliká bašta. No a mám co vařit. :-)Pěkný večer všem.

milan (neověřeno)
5. 10. 2009 17:15:34

paní jano,za tlamu se omlouvám,vaše recepty jsou ůžasné,jen jsem dal komentář k tomu guláši,snad jste mě v něčem porozuměla,nemám rád ty chemie,apod,ale když vám chutná,proč ne,ale příroda je příroda,jestli chce reagovat na moji odpověd můžete rovnou na mail ,děkuji za vaše názory a mějte dobrou,milan milanciky@seznam.cz

milan (neověřeno)
5. 10. 2009 17:11:00

dobrý den, se jen směji vašemu anonymu ,to se bojíte zveřejnit jméno?ale to k tomu patří,jsem rád za vaši reakci,nemůžu nic odvolat,jen ty tlamy ,tak pardon,jelikož jsem se s tím setkal,opravdu mě to zarazilo,takhle zprznit guláš!tatarkou,kečupem apod.máme každý své recepty to chápu,ale proč bychom se nepoučili z jiných názorů,vždyt nebyla na světě paprika odjakživa ani masox,jen to maso a něco z přírody děvčata a myslím si,že v tom to je,váš guláš má chut trochu chemickýho- nemyslíte?masox,gulášová chem,směs!!víte z čeho se to vůbec vyrábí??????hlavně,že vám chutná holky!zkuste jen tu přírodu,je v tom něco,věřte mi,zdraví vás Milan,

milan (neověřeno)
5. 10. 2009 17:00:28

děkuji hančí za váš názor,myslím,že je správný jen na jedné straně,ale přesto moc děkuji,asi vás to stálo dost času a nervů,jak jsem zareagoval,ale opravdu,když by jste vy dvě s paní janou ten guláš uvařili,jakož vím,že by chutnal!!!a dali jste ho na taliř i snaším, pánům expertům,tak myslím,že by jsme to ustáli,snad mi rozumíte,nechtěl jsem se nikoho dotknout ,jen jsem napsal co si myslím,jak jsem napsal o těch tlamách,tak jsem myslel naše německé sousedy,kteří si toto poroučeli u mě v hospodě apřišlo mi to nevkusný,tímto se omlouvám za tento výraz,ale každý vaříme jak umíme a zkuste to jednou jak už jsem napsal,opravdu vysmahnout to do tmava pak to maso ažádnou vodu!!!jen to míchat,pak to pustí štávu samo,podlít až ppo vysmažení,asi po půl hodině,pak kmín sůl,pepř,na konec trošku majoránky,nemusí být a závarek,a provařit 20minut,tak snad se o to pokusíte,děkuji za pochopení a omlouvám se ,za ten výraz tlamy,mějte dobrou chut milan!

janaS. (neověřeno)
5. 10. 2009 13:24:29

Ivuš4 a Ivanko, slušný web je to možná pro nás, co tu jsme pravidelně a máme to tu rádi ( = i chlapi )a tak se použijí tečky.
Ale myslím, že někteří to tak nevidí, proto jsou neslušní ( jak kečup ) a myslím, že omluvy se nedočkáte.
Jak už jsem psala, mám na emailu od kámošky recepty na 63 ( ! ) gulášů, to bych pak chtěla vidět ty " kuchaře ", co umějí jen kritizovat, ti by omdleli !
Vám a všem SLUŠNÝM, co tu chodí, pěkný den. ;-)

Iva4 (neověřeno)
4. 10. 2009 23:47:06

Lidičky nehádejte se!!!! Vždyť se říká ,,sto lidí,sto chutí,,.
Pane Milane, za nevhodný výrok by se slušela omluva.Co Vy na to??

Hančí (neověřeno)
4. 10. 2009 03:55:01

Vážený pane Milane,
tak opravdu jsou vaše výrazy vrchol....Myslím,že zapomínáte na slušné vychování!!!!Jsem taky Němka a takové výrazy si vyprošuji!!!Urážíte slušné lidi.
Mám pocit ,že leckterá Němka vaří guláš lépe a správněji než vaše žena!!!
Taky dobře osmahnu cubuli,je to základ tmavé barvy guláše a v tom jedinném máte pravdu,dolévám postupně a dusím, ale to neznamená,že to někdo nemůže dělat jinak. Maggi kostky je teď móda,ale i ulehčení práce,to nemá opravdu nic se správným gulášem společného,ale ...taky jí většinou použiju, protože nemám vývar na dolévání(ale to vy asi taky nééé,tak jak to pak může chutnat???) a nám to tak pak chutná.. a o tom to právě je ..co kdo má rád...
Ale dobře,to beru,že je špatně...
Ale paprika tam zásadně patří a vaše paní nevaří správný guláš!!!
Nepatří např.do roštěné, v tom, je právě ten zásadní rozdíl !!!!!
A mimochodem tatarka na sosu je český výmysl,začalo to u jater na cibulce a pokračovalo, kdysi u Vídeňské roštěné s hranolky...,pak u gulášů..atd...Jak jste přišel na to,že to dělaj Němci?
Ve Vídni nebo v Berlíně, by vám jí na Vídeňskou roštěnou nebo Guláš nikdy nedali!!
Ale to je pro vás asi neznámé,protože znáte asi jen guláš vaší ženy....
RECEPTURY TEPLÝCH POKRMŮ-F.SYROVÝ.A.NESTÁVAL-
(podotýkám učebnice a bible českých kuchařů)
Tyto receptury používají a musejí používat kuchaři v českých restauracích!!!
Vydal-Merkur-1986

Hovězí guláš-paprika
Vepř.guláš-paprika
Vídeňský guláš-paprika
Maďarský guláš-paprika
Uherský guláš-paprika
Znojemský guláš-paprika
Debrecínský guláš-paprika
Bratislavský guláš-Koř.zelenina,divoké koření,thymián,hořčice
citron,mléko-tedy to je jedinný guláš, kde paprika opravdu není!!!!!!!
Ale je to ještě guláš v našem pojetí??????
Tak si tuto knihu opatřete a studujte,jak se v Česku správně vaří!! Pak se opravdu rádi necháme poučit!!!Ale slušně a se znalostí věci.Jinak jen otravujete lidi,kteří vaří po svém a ukáží i nám ostatním,jak na to a hlavně-dělají něco dobrovolně pro druhé!!!To vám asi nehrozí.....vy dokážete jen nevkusně kritizovat!!!!!!
Hančí

janaS. (neověřeno)
3. 10. 2009 22:20:50

Milý Milane, nemůžu prubnout Váš guláš, protože i když kostky nepoužívám skoro vůbec, používám GULÁŠOVOU PAPRIKU, SLADKOU UZENOU PAPRIKU A ČARODĚJKU a bez těchto koření by to nechutnalo mojí rodině. Tatarku nevím, kde jste vyčetl, ale pokud ji někdo jí třeba k rýži, je to opět na něm. A pokud o komkoliv z lidí napíšete, že má tlamu, protože podle mě ji má jen můj německý ovčák, tak jste projevil vrchol nevkusného chování a tento Váš příspěvek nepovažuju za názor. Takže urážet můžete jít na jiné webové stránky, pokud jste to už neudělal. A obávám se, že po Vašich výrazech by mi dnes nechutnal ani kaviár.

Uli (neověřeno)
3. 10. 2009 21:47:20

Tak vidim, ze jsem napsala anonym.
To jsem nechtela.
Jsem Uli z bavorska, vyznavacka dobre ceske kuchyne.

Návštěvník (neověřeno)
3. 10. 2009 21:45:44

No teda Milane odvolej prosim ty tlamy.
Ja jsem nemka a tlamu nemam - mam usta.
Kazdy at si vari gulas, jak mu chutna.
Me by ten vas teda nechutnal.
Do gulase patri take paprika.
Pozdravujte manzelku, a uvedomte si, ze i jine zeny umeji varit.
Ne jenom vase manzelka vari.
Cvachtejte vesele ve vasem rado by gulasi.

milan (neověřeno)
3. 10. 2009 20:31:15

ještě jsem zapoměl na kmín,feferonku a česnek,ale barvu udělá ten základ cibule,mějte se,a dobrou chut

milan (neověřeno)
3. 10. 2009 20:26:07

jani,tak papriku samozřejmě někdo dává,ale já bych jí použil třeba na perkelt,a na Váš dotaz,když vaří manželka,jak já to vím,taky vařím,ale takovej jako ona neudělám.názor mám taky na to cpát na guláš tatarku,připadá mi to nevhodný,nechtěl bych to vidět v žaludku,to musí vypadat,toto je německý výmysl,už nevěděli co by do tlamy dali.gulášu je na stovky způsobů,ale zkuste to prubnout jak jsem napsal a pak teda zahustit moukou a provařit 20 minut,když tam dáte papriku a kostky gul.masoxu,tak guláš nebude mít nikdy takovou tmavou a ž skoro černou barvu,mj,se i přidával kuler,ale to by být nemělo,mějte se fajn a dobrou chut!

janaS. (neověřeno)
3. 10. 2009 19:40:16

Milane, já mám taky něco ke guláši, dělám i z kuřecího, papriku gulášovou pak nevím, proč vymysleli, a já ji teda dávám, kostky nechte, ať si dává, kdo chce, klidně čvachtejte nad manželčiným gulášem, mi připadá jen se solí a pepřem dost ochuzený a pokud si ho dáte jinde, určitě tam přidávají víc druhů koření a pak se možná nebudou míchat písmenka ! A pokud vaří manželka, jak Vy víte, co je správné? Já vařím přes 20 let a jenom sůl a pepř slyším poprvé v životě. Takže gulášům zdar.

milan (neověřeno)
3. 10. 2009 19:23:01

já mám něco k tomu guláši,kližka je správně,paprika-vůbec ne!,kostka maggi -nepřipadá v ůvahu,žena dělá guláš jen sůl a pepř ato by jste čvachtali,mpak jíte guláš a cítíte ty chutě a ne chemický kostky,záleží an cibulce jak se usmaží-!!!!!!pak maso bez vody smíchat s tou cibulkou a dusit pod poklicí,teprve až se začne dělat štáva,tak maionko podlít a stále dokola,než maso nezměkne,koření zásadně přidávat až ke konci!!!hlavně ,majoránku,tak zkuste a poznáte,ahoj milan

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.