Čokoládový perník
Ivana
Doba přípravy
85 minut
Obtížnost
     

Čokoládový perník

Čokoládový perník
Average: 4.7 (3 votes)

Ingredience

velikost plechu 30x40 cm,
3 sklenky polohrubé mouky
1 sklenka oleje
2 sklenky mléka
1 sklenka moučkového cukru
1 a 1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
1 balíček vanilkového cukru
3 vejce
2 čokoládové pudinky
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
marmeláda a čokoláda na dochucení a ozdobu
sekané oříšky na ozdobu
Reklama

Postup přípravy

obsah skleničky 2,5 dl
Mouku smícháme s práškem do perníku, pudinkem, cukrem, přidáme ostatní suroviny a vyšleháme do hladka. Nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný vysoký plech. Dáme péct do předehřáté trouby a pečeme na 180 st. cca 25 minut.
Perník je hodně vysoký (4cm) a tak jestli máte rádi nižší, tak udělejte těsto z půlky.

Hotový perník necháme vychladnout. Potom ho namažeme marmeládou, polijeme čokoládou a můžeme posypat sekanými vlašskými ořechy. Krájíme až čokoláda ztuhne. Vysoký perník si můžete i rozříznout, namazat a spojit.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

Pipo zdravím, Wendy má pravdu, že to může teplotou pečení. Každá trouba peče jinak a i mě se stalo že recepty které jsem natáčela a pekla ve staré troubě, teď v nové mají docela jiný čas pečení. To chce vychytat. Ivana M

Wendy. (neověřeno)
11. 10. 2017 15:29:40

Pipa.02: nepeče vám trouba při stejném nastavení stupňů míň? Já bych přidala na teplotě tak o 10 - 20°C. V průběhu pečení můžete teplotu snížit, aby se perník nepřipálil.
Martina Nováková: myslím, že není problém nahradit pudinkový prášek čokoládový jiným, vanilkovým apod., k tomu přidat trochu kakaa, pokud nemáte žádný pudink, tak odpovídající množství maizeny (kukuřič. škrob), nebo solamylu (bramborový škrob), jeden pudink má asi 40 g, takže toho škrobu 80 g a k tomu kakao.

pipa.02
11. 10. 2017 15:06:59

Zdravím vás
Tento perník jsem dělal už mnohokrát a je úžasný. Ale teď mám novou troubu a nemohu docílít jeho nadejchanost a samozřejmě i výšku. Potřebuji radu nebo se zblázním;-)

ivana.m
4. 2. 2016 21:18:13

In reply to by Martina Nováková (neověřeno)

Marti zdravím, omlouvám se a určitě jdu s křížjem po funuse :-) Nebyla jsem odpoledne na netu.
Bohužel tohle je recept právě s pudinkem a budete muset upéct jiný recept. :-) Ivana M

Martina Nováková (neověřeno)
4. 2. 2016 13:08:20

Dobrý den Ivanko,
chtěla bych se zeptat, zda je možné vynechat čokoládové pudinky nebo je něčím nahradit?...nemám je zrovna doma chtěla bych perník dnes upéct...nebude bez nich těsto tekuté? Děkuji Martina

Monika (neověřeno)
8. 3. 2014 12:19:15

Ivanko neni co dodat superrrrrr vynikajici chutovka, jste dokonala kuchařka:))))))

jana s. (neověřeno)
12. 2. 2013 13:45:15

jsem včera upekla, těsto jsem nalila na plech 35x35 cm, tak je o kapku nižší :-) marmeládu jsem dala s příchutí lesní ovoce a polevu mám kávovou (čokoláda došla) a je to Ivanko prostě výborná záležitost. :star:

Nepřihlášený (neověřeno)
11. 2. 2013 19:03:58

Dobrý den paní Ivanko. Vaše videorecepty nemají chybu. Vždy to máte za jedna a nejen u mne.

Blanka.M (neověřeno)
24. 9. 2012 16:09:22

Tento perník by by se měl jmenovat "Boží perník" :-) Je vážně vynikají. Zkusila jsem ho udělat s pudinkem "Hořká čokoláda" od Dr. Oetkera a neměl chybu. :-) Doporučuji všem.

Josef (neověřeno)
8. 7. 2012 17:10:38

In reply to by Veronika (neověřeno)

Doporučuji čokoládu na vaření , tu rozbalit a hranou pomalu jezdit po čerstvě vytaženém perníku.Čokoláda se bude hezky na kraji rozpouštět a tím získáte čokoládový povrch.

ivana.m
20. 11. 2011 19:49:47

In reply to by janaS. (neověřeno)

Janinko, souhlasím s tebou, chce to stále zastavovat MVT a kontrolovat, aby se čokoláda nepřipálila a vždycky míchnout. :-) Ivana M

janaS. (neověřeno)
20. 11. 2011 18:35:14

In reply to by Veronika (neověřeno)

pokud nevadí moje odpověď, nalámu čokoládu do skleněné misky, přidám olej, a průběžně MVT zastavuju a míchám. Zatím se mi toto nestalo, co vám. Na buchtu přidávám do polevy celou zakysanou smetanu. :-)

Veronika (neověřeno)
20. 11. 2011 13:59:42

Dobrý den, právě jsem upekla Váš perník, povedl se výborně, akorát jsme ho ještě nezkusili. Chci se zeptat, jak jste rozehřívala tu čokoládu v té mikrovlnce? Já dala do mističky tabulku čokolády a asi 2 polévkové lžíce tuku, ale po vytáhnutí byla čokoláda jakoby spálená a s hrudkami. Děkuji za odpověď. Veronika

Eva (neověřeno)
16. 6. 2011 20:15:39

Dobrý den paní Ivanko,chtěla jsem se zeptat jestli 1 a půl prášku do perníku je kypřící prášek a nebo perníkové koření?Děkuji za odpověď Eva

ivana.m
28. 5. 2011 20:39:18

In reply to by Markéta F (neověřeno)

Dobrý večer Markétko :-) Tak to je nápadíček s těma rozinkama. Já je sice nejím, ale ostatní ano. přeji hezký večer. Ivana M

Tak dneska jsem ten perník konečně udělala - je výborný - překrojila jsem ho napůl a dala tam domácí marmeládu, ale není potřeba - je opravdu hodně vláčný, příště tam marmeládu dávat nebudu a ani čokoládovou polevu ( neměla jsem doma čokoládu, tak jsem tu polevu vynechala ). Místo toho do těsta přimíchám hrozinky naložené v rumu, ty tomu dodají další šmrnc :-)
Takže ještě jednou Vám moc děkuju za recept a vůbec za tyhle skvělé stránky, akorát mě budete mít na svědomí, to se to bude přibírat :-) Jsme doma sami dva a už je půlka toho velkého plechu snězená :-)
Mějte pěkný víkend :o)

Markéta F (neověřeno)
24. 5. 2011 10:18:21

Milá paní Ivanko, zatím jsem od vás zkoušela jen jeden recept a ten mě přesvědčil, že jen u něho nezůstane - čekejte za chvilku velice kladnou reakci na Vaši koprovku :-)
Tento perník jsem ještě nepekla, ale zcela mě nadchnul tím, jak je jednoduchý a hlavně že je VYSOKÝ :-) Protože v naší rodině máme rádi vysoké kypré buchtičky - dáváme jim přednost před nízkýma vysušenýma buchtama bez chuti. Už jak jste ho krájela, tak bylo vidět, že je zcela jemňoučký :-)
Nicméně mám dotaz v poměru čokolády a tuku - umíte to nějak plus minus odhadnout? Taky se mi moc líbil ten fígl s nanášením polevy :-)
Mnohokrát děkuji a strašně moc vám fandím :-)

ivana.m
5. 5. 2011 14:06:57

In reply to by Nepřihlášený Hela (neověřeno)

Dobrý den Helo, abych Vám pravdu řekla, tak já celý život mluvím také nespisovně a nikomu to nepřišlo. Takže tak větší půlka receptů je i tak namluvená, ale už dlouhou dobu se snažím mírnit a docela se mě doma smáli, protože když někdo stále říká třeba mlíko a pak jsem doma řekla mléko, tak to ze mě měli Vánoce. :-)
Já jsem také samouk ve vaření a pečení.Když se podíváte někam na jiné weby i do knih, tak se to vlastně pořád všechno opakuje sem tam s malými změnami.
Určitě ze sebe mějte radost to povzbudí a úplně nejlepší je když to řekne někdo Vám.
Já mám vždycky velikou radost z došlých kladných příspěvků. A i po dvou letech si jich vážím.
přeji hezký den. Ivana M

Nepřihlášený Hela (neověřeno)
5. 5. 2011 09:21:15

In reply to by Zdena (neověřeno)

Použitá čeština? Bože a co říkáte tedy na toho Babicu v TV !!!
Ano sem tam paní mluví tak jak všichni ostatní a proto tomu i věřim ;-)
Ráda tady hledám inspiraci a zjišťuji, že určité recepty máme hodně podobné, takže mám i ze sebe radost :-)Nikdo mě vařit ani péct neučil.

Jarka (neověřeno)
18. 4. 2011 15:30:56

Paní Ivanko, milujeme perník, tak jsme dlouho hledali recept, tak aby perník opravdu chutnal jako perník a také aby se nedrobil. A našli jsme :-) Moc Vám děkujeme, už je od soboty pochopitelně nenávratně pryč. I ten fígl s marmeládou navrchu, nejsem moc manuálně zručná a rozkrojování se vždy obávám, takhle je to vskutku rychlovka a pohodička. Vlastně jste naše záchrana, když nám některé recepty úplně nevyhovují - takto jsme na Vánoce zkusili i Vaše banánky a nepřekonatelné marokánky. Jste opravdu šikulka! Děkujeme Vám!!! a užíváme si :-) Mějte se sluníčkově! Jarka

Marika (neověřeno)
28. 2. 2011 19:22:13

Paní Ivano,
já zase budu mít prožranou rodinu díky Vám :-)
"mamíííí, kdy zase uděláš ten perníííík?"
Tak už se peče, no :-)

Děkuji moc.

Marika (neověřeno)
28. 2. 2011 19:20:08

In reply to by Zdena (neověřeno)

Není nad to, když někdo pro druhé něco dělá - dává své recepty i s videem, a jinému vadí použitá čestina. Tak to jistě u televizních zpráv musíte trpět jako pes.

Zdena (neověřeno)
28. 1. 2011 11:45:43

Už jsem vyzkoušela několi receptů na perník, a to i z pytlíku, ale tenhle je vynikající. Nadýchaný, vůbec mi navrchu nepopraskal a je ho opravdu hodně. Ještě jsem neochutnala, je právě vytažen z trouby, ale věřím, že bude tak dobrý jak vypadá. Díky.

simona (neověřeno)
8. 1. 2011 14:48:43

Dobrý den paní Ivanko..Chtěla jsem se zeptat kolik dáváte čokolády a stuženého tuku na perník?Já jsem dala jen jednu a přijde mi to málo..Předem děkuji za odpověd :-)

Petra z Opavy (neověřeno)
6. 7. 2010 20:02:01

Delší dobu už mám chuť na perník. Rozhodla jsem se, že si ho upeču. Dosud jsem 2x udělala perník z krabice. Jsem kuchařka začátečník, vůbec neumím vařit. Tentokrát jsem ho však chtěla celý udělat sama. Děkuji velmi za recept. Perník je krásně nadýchaný a tak dobrý! Můj první recept z této stránky byly lívanečky (na které jsem také dostala chuť). Dělala jsem ty ze zakysané smetany, zrovna byl doma taťka i babička a po nich se jen slehla zem. Těším se až se pustím do nějakého hlavního jídla - nějaké kuře na jiný způsob či něco takového. Opravdu děkuji za všechny recepty, třeba se konečně se naučím vařit. :-)

Marcela M. (neověřeno)
19. 2. 2010 19:36:25

Dobrý den paní Ivo.Dnes rano jsem pekla podle vás čokoládový perník a odpoledne nezbyl ani drobeček:)Jste užasná kuchařka.Přeji krasny víkend a těším se na další vaše recepty.Mějtese moc hezky Marcela M.

Martina (neověřeno)
6. 2. 2010 16:18:54

Ahoj, mě vůbec nevadí jak mluvíte. Vyzkoušela jsem spoustu vašich receptů a jsou super. Na vánoce jsem dělala poprvé cukroví a použila jsem recept na Vaše perníčky a měly veliký úspěch, jako i jiné recepty. A budu pokračovat ve zkoušení. Líbí se mi, že je u vašich receptů video. Dělám spíše recepty od mojí mamky, ale člověk musí zkusit i něco nového. A to jsem si říkala, že nikdy péct nebudu a to co mě mamka vždycky tloukla do hlavy nikdy nepoužiji. Ale od té doby co bydlím sama s přítelem peču pořád. On sice občas brble, že přibírá, ale popravdě moc to na něm vidět není. :-) Chválím, chválím, chválím. Jste prostě jednička.

ivana.m
1. 1. 2010 21:56:19

In reply to by Zdena (neověřeno)

Dobrý den Zdenko, já mám od dětiček nakázáno mluvit tak, jak jsem doposud mluvila i za cenu toho, že třeba ztratím některé návštěvníky, protože to prý u mě vypadá nepřirozeně. :-) Děkuji za přání a zdravím. Ivana M

Zdena (neověřeno)
1. 1. 2010 16:43:49

Výborný recept :-) a skvělé provedení. Jediné co mi trošku "vadí" je použitá čeština. Ale přeji hodně úspěchů v další práci

Ahojky Misko, já dělám polevu z čokolády a ztuženého tuku a dvě minuty se ně zdá dost dlouho, ale možná že to budou, protože já to často vypínám, protože se bojím abych to nepřipálila. Ta čokoláda s tukem je takový tužšší a právě když mám cukroví na sobě, tak je to asi lepší. Ivana M

Miska (neověřeno)
29. 11. 2009 16:37:11

Dobrý deň pani Ivanka, chcem sa spýtať, ako pripravujete tú čokoládovú polevu. Vravíte že čokoládu si roztopíte v mikrovlnke. Ja som to skúšala: dala som čokoládu v miske do mikrovlnky na dve minúty pri najsilnejšiom výkone, a dokopy nič sa s ňou nestalo. Bola len trochu mäkšia, ale vôbec sa za tú dobu neroztopila. Možno som použila zlú čokoládu, alebo krátky čas. Dávate ešte niečo k tej čokoláde, keď ju idete roztopiť? margarín alebom maslo? Lebo tá vaša poleva vyzerá vždy super a tá príprava v mikrovlnke mi príde jednoduchšia ako na ohni na vode. Takže by som rada zistila ako na to :-)
Ďakujem

Dobrý den paní Sylvo, děkuji za přání a mám z něj moc velikou radost :-) Vyřiďte prosím pozdrav všem ve Vašem spolku a ať se i Vám všem nadále daří a to nejenom ve vaření :-) Ivana Malatincová Praha- ČR

sylva berkova (neověřeno)
13. 10. 2009 15:31:34

dekujeme vám za recepty. Díky této moznosti varíme v ceském spolku v Oberá- Misiones Argentine, ceské jídla a moucníky. Obohatili jsme nás jídelnícek. meli jsme z domu a z detství nejaké recepty, ale ted díky vám Mame VSECHNO co potrebujeme. Vysvetlení je jednoduché a skvelé. Blahoprejeme a dekujeme!!! Sylva Berkova , predseda cz. spolku v Oberá-Misiones Argentina

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.