Rajská polévka s rýží
Ivana
Doba přípravy
30 minut
Obtížnost
     

Rajská polévka s rýží

Rajská polévka s rýží
Average: 4.3 (4 votes)

Ingredience

20 dkg rajského protlaku
3 vrchovaté lžíce sádla
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
1/4 lžičky pepře
1/4 lžičky nového koření
1 cibule
3 bobkové listy
sůl podle chuti
1 litr zeleninového vývaru (i více)
3 až 4 dkg syrové rýže (9-12dkg vařené)
cukr na dochucení
Reklama

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme mouku, krátce zamícháme. Jíšku určitě nebudeme dělat tmavou. Zašleháme vývar, přidáme protlak, pepř, sůl, bobkové listy a provaříme.
Vyndáme koření, cibuli, dochutíme a můžeme i přisladit. Nakonec až už se polévka nebude vařit, přidáme rýži a podáváme.

Příprava 30 minut

Počet porcí
4

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
hugo (neověřeno)
19. 5. 2009 20:48:26

Nebylo by lepší, uvařit cibuli a bobkový list ve vodě na ředění zvlášť, aby se nemuselo lovit? Já používám místo soli Vegetu, trochu cukru, protože protlak je dost kyselý a na špičku nože skořici. Na zahuštění raději používám hotovou jíšku, nebo Sossfix. Sýr používám vždy.

Mirkaeva (neověřeno)
19. 5. 2009 16:18:03

Polévka by neměla "grády" ani barvu (protlak je přibarvovaný potravinářským barvivem). Dále by se muselo pasírovat-odstranit slupky a zrníčka, prostě z čerstvých rajčat se nevaří- alespoň jsem se s tím nikdy nesetkala Papapa Mirkaeva

Mirkaeva (neověřeno)
15. 5. 2009 14:44:23

Tohle je ta správná "rajská", musí se vařit s tím dvokým kořením(NK a BL) a vždycky jenom z protlaku, z čerstvých rajčat nezkoušet, nejde to! Papapa Mirkaeva

Jana (neověřeno)
15. 5. 2009 12:59:37

Dobrý den.Moje děti jezdí za rajskou polévkou k babičce.Tak ji můžeme konečně udělat doma.Ale určitě ji musí mít na konec posypanou strouhaným sýrem.Je fantastická.Taky ji miluji.

iris (neověřeno)
15. 5. 2009 11:32:23

Jedna z našich nej, já ten protlak zamíchám přímo do jíšky a trošku s ní osmahnu, ani nevím proč, tak to dělala mamka, těsně před koncem varu přidám ještě nadrobno cibulku, aby to trošku křupalo a přiznám se,trošku cukru dávám. Tak to vždycky tajně dolaďoval táta, on byl vrchní dochucovač. Jeden čas jsem vkládala těstovinovou rýži, to je taky dobré.

Ivanko,tak zrovna dnes ji dělám k obědu!Máme moc rádi ceklá rodinka rajskou s rýží a čerstvou petrželku,to je dobrůtka,Když byli kluci malí,dávala jsem jim do ní těstoviny podobné rýži,ale dnes ji dělám jako ty!Dobrůtka!

HankaP (neověřeno)
15. 5. 2009 09:30:22

Rajskou máme taky rádi.
Nedávno jsem byla pojišťovat u známého a jeho maminka mě pozvala na oběd. Měli taky rajskou s rýží a sypané petrželkou. Tak jsem si pochutnala.

Jana H. (neověřeno)
15. 5. 2009 07:25:46

Ahoj Ivo, rajskou plévku mám moc ráda. Tento týden jsem ji vařila s hlívou ústřičnou. Dám do kastolu, byla moc dobrá. Měj se.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.