Jahodový dort
Ivana
Doba přípravy
90 minut
Obtížnost
     

Jahodový dort

Dort nejen na oslavu.
Average: 5 (5 votes)

Ingredience

Korpus:
3 vejce
3 až 4 lžíce horké vody
10 dkg moučkového cukru
10 dkg polohrubé mouky
1 lžíce škrobové moučky
1 lžička prášku do pečiva
máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání korpusu o průměru 23 cm
Světlý krém:
3 dl mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
cukr krystal nebo krupice podle chuti
10 dkg másla
Jahodový krém:
2 dl mléka
1 dl rozmačkaných jahod
1 jahodový pudinkový prášek
cukr krystal nebo krupice podle chuti
10 dkg másla
Na ozdobu:
2 dl smetany ke šlehání
2 balíčky vanilkového cukru
1 ztužovač smetany
marmeláda a želatina podle potřeby
jahody podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

Vyšleháme žloutky s cukrem a vodou, přidáme ostatní suroviny na korpus, nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh a nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 195 st. asi 15 minut. Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme marmeládou a opět spojíme.
Mezi tím si uvaříme dva druhy pudinků a do vychladlých zašleháme máslo.
Zdobícími sáčky uděláme na korpus kruhy, poklademe jahodami a ještě zbytkem krému uděláme okraje. Polijeme uvařenou želatinou a když nám vychladne ozdobíme ušlehanou smetanou, do které zašleháme ztužovač a vanilkové cukry.
Podáváme z lednice.

Příprava 90 minut

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený … (neověřeno)
17. 3. 2011 19:45:29

Přidávám se ke všem děvčatúm, které rády navštěvují Vaše stránky. Nenechte se otrávit těmi všeuměly,kteří umí jenom kritizovat, my co podle Vás vaříme Vás nedáme. Podle Vás vaří i dcera a je moc spokojená.
A Vy, co chcete být na těchto stránkách nepříjemní, tak sem nechoďte,
vždyť se podívejte, jak rozumní lidé drží při Ivance, bez "rejpalů"
se tu obejdeme. Ivanko, přeji krásný večer Květuše

Petrulinka (neověřeno)
17. 3. 2011 18:52:36

vůbec nic si nedělejte z takovýchto příspěvků. Pokud se Zuzaně vaše stránky nelíbí, tak ať sem neleze. Víte, já jsem se v posledním půl roce začala zabývat hodně zdravou stravou, tak už sem tak často nechodím. Nicméně občas ráda zabrousím, protože si některé z vašich receptů upravuji podle své zdravé stravy. A dále si myslím, že pokud někdo začíná vařit a péct, tak určitě velice ocení právě vámi natočená videa. Nevím o tom, že by existovaly nějaké jiné stránky právě s natočenými postupy. A ono udělat například dobrou želatinu na dort tak, aby ztuhla, je taky umění nebo udělat krém tak, ať se nesrazí, a takto bych mohla pokračovat. Takže určitě vám fandím, i když sem už tak často nechodím. Petrulinka (Ivana)

verka123 (neověřeno)
17. 3. 2011 18:08:43

Ivanko klídek, však ona Zuzana ukazuje jak má vysoké IQ. Jsi naše nejlepší kuchtička která učí vařit i neznalé a ty znalé se rády lecčemu přiučí.

Paní Zuzano, já ten dort vítám.... jsem určitě zkušená kuchařka,umím vařit jednoduše i složitě, pořád se učím a studuji, protože mě to baví. To i díky mému muži, který pracoval ve špičkových restauracích.
Ale dorty a třeba rolády.. atd, jsem začala péci až od dob, kdy chodím na tyto stránky.Takže každičký recept krásně podaný od Ivanky je pro mě k nezaplacení. Mě to rozhodně nenudí. Pomyslete na xxxxx kuchařek, které se učí. Nakonec, máte tu možnost přidat Vaše video, na které se budu těšit. -to myslím zcela vážně!!!

jahoda3 (neověřeno)
17. 3. 2011 17:08:56

Dobrý den,
a já myslela, že se tyhle protivný a všeznalý lidi choděj vyžívat a ukazovat jen do tv :o/ Já bych teda nechtěla, aby se na těchto fajnovejch stránkách pro normální lidičky něco změnilo, protože co bych pak pekla a vařila !!! :o)

janaS. (neověřeno)
17. 3. 2011 15:41:56

určitě jste tyto vyjmenované recepty našla na vašem zázračném webu, na který jste asi udělala reklamu, když byl vymazán.
Pokud jste opravdový gurmán, tak se tu nechoďte nudit a ani prudit.
Takto Ivanka vaří a peče pro svou rodinu, není to žádný kurs a nám ostatním to tak vyhovuje. Takže se přidávám tady k ostatním - Jaruš, Lence, Jirkovi, Bunny a Janě K. a samozřejmě k Ivance. Že byste třeba vy tady dala nějaký nenudící zázračný recept, KTERÝ NIKDO, ALE OPRAVDU NIKDO NEZNÁ ?????

Jaruš (neověřeno)
17. 3. 2011 15:23:35

Ivanko to je dobrý nápad s tím krémem,já to znám s těstem jako šachovnicový dort.Tak že zase nový nápad,prostě jsi naše nej.
A k paní Zuzaně,jestli hledá nějaký Intercontinental,tak prosím ať jde na jiné stránky a neplete se mezi nás obyčejné ženské,kterým se tady líbí.

ivana.m
17. 3. 2011 15:02:33

Děvčataa Jirko díky za zastání, naštěstí sem chodí 99,9 % lidiček kteří chápou a berou moje vaření nevyučené kuchařky :-) :-) díky, díky. Ivana M

Jana Kaurová (neověřeno)
17. 3. 2011 14:17:11

přeji vám, abyste zazářila na onom gurmánském webu. Nám ostatním vyhovuje tento web a rádi oželíme vaši přítomnost.

Bunny (neověřeno)
17. 3. 2011 13:58:22

Ivanko, mně se líbí to zdobení, já znám dorty, kde tohle dělá s těstem, s krémem mě to nenapadlo. A komu se to nelíbí... víte jak to je :-) Na Zuzanu se vykašlete!

ivana.m
17. 3. 2011 13:19:40

:-) Leni díky za podporu :-) jasné je, že se člověk nemůže zavděčit všem, ale nevadí mě kritika, když je slušně napsaná :-) přeji hezký den a medovníkům zdar. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
17. 3. 2011 13:16:16

Ivanko,
mně se třeba tenhle recept líbí, přijde mi originálně zdobený. Určitě jej vyzkouším. Z "negativistů" si nic nedělejte. Jste šikovná a recepty máte skvělé. Jen tak dál.
Lenka ( ta medovníková :-) )

ivana.m
17. 3. 2011 12:19:50

Dobrý den Zuzano, to je k smíchu, snad si nemyslíte že jde ještě vymýšlet nějaká jídla která nikdo nezná, nebo někde nejsou. No možná občas někdo něco vymyslí, ale málo. Ve všech kuchařských knihách a na webech se to prostě opakuje a různě málo obměňuje a určitě to každý nezná. A ten kdo to zná, tak si musí normálně říct, tak tohle znám, ale třeba někdo ne.
Takže sem na nudný web nechoďte to je naprosto jednoduché.
Ivana Malatincová

Zuzana Medková (neověřeno)
17. 3. 2011 12:19:00

Jiříku, v tom případě mi zde citelně chybí recepty na chléb s máslem a medem, nudle s mákem a vařené brambory. Jinak už jsem si našla
web pro opravdové gurmány.

PŘÍSPĚVEK BYL UPRAVEN, nedávejte sem odkazy na jiné weby. Děkujeme !!!!!!!!! (admin)

schuge (neověřeno)
17. 3. 2011 11:49:01

Zuzanko, opravdu si myslíte, že jsme všichni Vševědi???
Jestli ano, zkuste se jít nudit někam jinam :-)
Jirka Š.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.