Mraky z odpalovaného těsta
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Mraky z odpalovaného těsta

Mraky z odpalovaného těsta
Average: 4.8 (5 votes)

Ingredience

Těsto na dva plechy:
2 dl vody
15 dkg másla
špetka soli
15 dkg hladké mouky
6 vajec
máslo na vymazání plechů
Náplň mezi placky:
1/2 l mléka
6 dkg hrubé mouky
15 dkg cukru moučka
1 vanilkový cukr
20 dkg másla
čokoláda na ozdobu
Reklama

Postup přípravy

Vodu s máslem si rozehřejeme v kastrůlku, přidáme sůl a jakmile se to začne vařit za stálého míchání přidáváme mouku. Bude to trvat chvilku a těsto se začne odlepovat od stěn. Máme hotovo a dáme vychladnout. Do vychladlého postupně zašleháváme vejce po vejci, až máme polohusté těsto.
Vymažeme si dva plechy máslem, na každý plech rozetřeme půlku těsta na velikost 33 x 27 cm. Těsto se při pečení zvětší, proto ho nenatírejte až do stran !!! Jeden plech dáme do předehřáté trouby na 220 st. a pečeme cca 10-15 minut. Je to rychlé a tak to hlídejte.(Určitě tu troubu mějte dobře vyhřátou, jinak Vám těsto klesne!!!!!). Troubu neotvírejte prvních pět minut. Takhle upečeme i druhý plech.

Uděláme si také náplň. V mléce uvaříme mouku a kaši necháme vychladnout. Přidáme máslo, cukry a vyšleháme. Šlehejte zodpovědně, ať je krém hezky našlehaný. Potom ho dejte do lednice.

Nakonec natřeme na vychladlou placku náplň, přikryjeme druhou plackou a pocákáme čokoládou. Kdo má rád hodně sladké, může si mraky i pocukrovat. Uchováváme samozřejmě v lednici.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
8. 11. 2019 14:40:06

In reply to by Sevinka

Dobrý den, tak to půjde zahustit i polohrubou, ale asi jí budete muset dát o něco více, aby vznikla ta kaše. :-) Ivana M

Pěkný den všem,po dlouhém pátrání jsem našla Váš recept ..srozumitelný a hned je videt zkušenosti :-) peču dost často,ale když chci něco nového potřebuji aspoň základ...netrápí mě kdo jaký dává tuk ani příchutě a zdobení.jen já tedy dávám do těsta na věnečky pouze 1/4vody a 4 vajíčka a ještě kostku cukru,ale asi vám to vychází,tak důležitý je výsledek;-)...moc děkuji za váš recept na mraky.

Jitka (neověřeno)
9. 2. 2015 19:27:44

tak jsem upekla a výborné. líbí se mi, že v krému není pudink, pudinkové krémy nemám ráda. dal by se ochutit upáleným cukrem, že by z toho byl karamelový krém?

NepřihlášenýVera (neověřeno)
9. 7. 2014 23:14:30

Váš moučnik je úžasný zákusek který dělám docela často,Prosté recepty na teto stránce nebo na vašich stránkách jsou bez a když člověk neví tak se podívá na video a není co řešit co se jevilo jako problém tak není prosté bomba dékuji

jahoda3 (neověřeno)
13. 9. 2013 18:03:04

Dobrý den, může se do těsta místo másla použít Hera?
Děkuji za odpověď a přeji hezký večer :-)

Dobrý den, také mraky peču cca 10 let, a kromě důkladného zašlehání vajec pěkně jedno po druhém ještě již rozetřené těsto na plechu na peč. papíře vidličkou pojezdím, udělám jakoby vlnovky jedním směrem.Pak jsou to opravdu MRAKY.
A krém dělám klasický pudinkový, a navíc někdy do něj přišlehám 1 tvaroh.Je to pak takové nakyslé, manželovi to moc chutná s tím tvarhohem.Musí byt vždycky na pouť, a sní se do posledního kousku. Máte krásné stránky a moc šikovné ručičky. Hezký večer všem.

Nepřihlášený (neověřeno)
2. 8. 2013 22:18:22

Dobry den preji, chtela bych se zeptat jestli muzu z tohoto testa udela venecky z odpalovaneho testa. Predem dekuju za odpoved a moc vam fandim.

JItulka (neověřeno)
24. 11. 2012 19:46:55

P.Ivanko,tak jak sem včera psala že sem upekla ty Mraky,tak dnes se po nich jenom zaprášilo,nezbyl ani drobek,mamka si to hrozně chválila,říkala že to bylo výýýbornéé,snědla hned 4 kousky :-) a ne malé,zítra můžu dělat nové. Ach joo Obrázek odebrán. . ale baví mě to,jsem vyučená cukrářka takže to mám udělané za chvíli,ale i když jsem cukrářka stále se učím nové a nové věci. Vždy,když chci něco udělat chodím jen a jen na vaše stránky,jsou prostě super!! tak se mějte krásně a budu se těšit na další receptík!!pa Jitulka.

JItulka (neověřeno)
23. 11. 2012 19:23:12

Předem zdravím,všechny kuchařinky a hlavně p.Ivanku,zítra k nám dojedou rodiče tak sem před chvílí upekla Mraky a vypadají krásně!už se těším až si zítra dáme ke kafíčku!! Mějte se krásně.Papa.

Dobrý večer paní Ivano, tak já to peču klasicky v elektrivké troubě a mám zapnutý spodek i vršek.Ovšem jak tady někdo píše, tak to jde samozřejmě i horkým vzduchem. Hlavně nějakou dobu neotvírejte troubu aby to nekleslo Obrázek odebrán. Ivana M

Doporučuji předehřev horkovzdušnou,je to rychlejší a levnější a pak přepnout na horní a dolní ohřev a pokud možno najednou obě patra ,ale nedávat na dno trouby.Takže originál plech dvojmo,nebo originál a druhý o něco menší na mřížku

Nepřihlášený (neověřeno)
19. 10. 2012 11:54:07

Zdravím a prosím o radu jak na způsob pečení odpalovaného těsta. Ve své staré plynové troubě jsem je pekla jedna radost. Nyní mám troubu elektrickou - horkovzdušnou. Předpokládám, že horký vzduch asi nebude ideální. Mám tedy zvolit funkci ohřevu horní a zároveň dolní?
Děkuji IvanaB.

Jana (neověřeno)
17. 10. 2012 23:21:55

Dobrý den moc se mi líbí vaše stránky. Já jen k tomu plechu na ty mraky. My jsme je vždy (děláme je už cca 15let) natírali tukem a pocákali ledovou vodou tak aby zůstali krůpěje právě kůli těm vlnám, ale když jsem viděla jaké se udělali vlny vám jen na pečícím papíře tak určitě zkusím ten váš postup. I když je pravda že já mám vlny po celém plechu a vy spíše uprostřed. Až je budu příště dělat tak zkusim ten papír a napíšu co se mi líbí víc.

Ládˇa (neověřeno)
27. 8. 2012 15:59:25

Díky za video recept-skvělý nápad,nyní i pro muže je pečení dobrot bez problému.Mraky dopadly na 1* .Dobrou chutˇvšem :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
5. 12. 2011 13:45:09

Dekuju moc je mi 13let a zvladnu to upéci. pochutnala si cela nase rodina dekuju moc tuto stranku budu sdilet

Makkina (neověřeno)
8. 8. 2011 16:38:19

Tak jsem to zkusila a musím říct, že je to paráda...bála jsem se, že mi to těsto nevyběhne, ale je to slvělé...moc děkuji za recept...určitě tuhle stránku ještě navštívím a řeknu o ní i přátelům :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
15. 4. 2011 19:21:39

Dobrý den, jsem moc ráda za tuhle stránku, je super vidět jak se co dělá a zopakovat to už je hračka... mraky mi vždycky mamka dělala a moc mi chutnaly,dneska jsem je podle Vás zkusila poprvý a jsou úplně super, výborný :-) ještě mi neztuhl krém a už jsme s přítelem polovinu plechu snědly! :D Díky...

zuzík (neověřeno)
19. 3. 2011 11:46:11

Zdravím, teprve s pečením začínám a bohužel podle toho to dopadlo:( Moje ňadra (mraky) jsou krásné nulky:). Možná jsem měla těsto tužší než Vy. Tak snad příště....Hezký den

Radmila (neověřeno)
29. 10. 2009 19:39:46

Dobry vecer pani Ivo,
tak jsem dnes rano udelala mraky,a odoledne jsme uz je meli k svacine,vsem moc chutnali,(ani nikdo nepoznal,ze se mi v kremu nadelali drobet pucky)akorat manzel povidal,ze zase pribereme,ale neodolal!:-)No,a uz se chystam na kinder rezy,tak se zase ozvu.Krasny vecer vam preje Radmila s rodinou.

Dobré jitro paní Radmilo, to je senzační. Některý psaný recept vypadá opravdu složitě, ale opak může být pravdou. Já jsem vždycky moc ráda, když nějaká dušička vaří podle těchto stránek. Budu čekat na zprávičku, jak dopadly mraky a posílám pozdrav samozřejmě i Vašim dcerám :-) Zdraví :-) Ivana M

Radmila (neověřeno)
27. 10. 2009 01:49:08

Dobry vecer pani Ivo

dekuji vam za ty stranky,recepty a super videa!Do dnesniho dne jsem se branila varit slozite jidla,a pect moucniky jsem nikdy nechtela,protoze mi to prislo vzdy slozite,a kdyz jsem neco upekla,tak jen z balicku,co se muze koupit v obchode,co je vse uz pripravene,jen smichat a upect,ale nikdy to nebylo takove jako kdyz je to udelane z cerstvych surovin.Minuly tyden mi kamaradka poslala vase stranky,a me zacalo bavit pect,uz jsem delala vanocku,a chystam se na mracky,a delala jsem podle vaseho receptu zelnacku,a druhy den jsem ji delala znovu,protoze nam tak chutnala,ja ji jedla cely den,no proste dobrota.Diky Vam a vasim strankam jste privedla nejvetsiho odpurce(byvaleho)k peceni moucniku,a k novemu zacinajicimu konicku,protoze tak jak vy to umite vysvetlit,tak je to i pro zacatecnika jako ja pochopitelnejsi a snazsi,a delam to s radosti,a co je na tom jeste hezci,ze ma moje rodina take radost,a mame zase neco spolecneho,co muzu delat s dcerami,a zase o neco navic je muzu naucit,mame o jeden zajem navic,a potom jeste to napeti,kdyz cekame pred troubou nez se to upece,a nez muzeme ochutnat.Uz se tesime na vikend,az skusime udelat mracky,a dam vam vedet,jak se povedly.Moc vam dekuji za vase kucharske stranky.Preji Vam moc krasny tyden,a hezky podzimni cas!RADMILA

Hanka (neověřeno)
28. 9. 2009 19:51:08

Dobrý večer,nejdříve pozdravím všechny kuchařinky na tomto Webu apak chci poděkovat paní Ivance za super recepty.Ještě do nedávna jsem chodila na recepty.cz ale od upečeného medovníku který ,jem v jednom týdnu pekla 3krat tak jsem od manžela dostala nakázáno chodit a hlavně vařit z těchto stránek.Tímto moc děkuji a přeji spoustu spokojených kuchařinek jako jsem já

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.