Kuřecí stehna v těstíčku
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Kuřecí stehna v těstíčku

Kuřecí stehna v těstíčku
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

4 vykostěná stehna
3 vrchovaté sádla
1-2 skleničky sterilované zeleniny ( á 33dkg)
sůl podle chuti
cca 4 lžičky plnotučné hořčice
olej na smažení podle potřeby
50 ml vody na podlití
Těstíčko:
2 dl mléka
sůl podle chuti
1 lžička grilovacího koření
2 vejce
cca 15 dkg hladké mouky
Reklama

Postup přípravy

Suroviny na těstíčko, metličkou ušleháme do hladka. Kdyby bylo těstíčko moc řidké, můžete přidat ještě mouku.
Stehna osolíme, pomažeme hořčicí, obalíme těstíčkem a pečeme zprudka z obou stran dozlatova. Hotové pokládáme do pekáčku na zeleninu a sádlo , podlijeme vodou a pečeme odkryté z každé strany asi 15 minut.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Věrka123 (neověřeno)
3. 7. 2008 07:15:16

Ahoj všem. Ty různý koření taky kupujeme, hlavně dcera. Andělský kříkla jsou moc dobrý, ty taky známe. Většinou tyhle různá koření kupujeme na výstavách a ve stánkách i když občas se seženou i v obchodě. Bez koření to u nás nejde a moje holka když to nemá aspoň trochu pálivý, tak říká, že se nenají, že má hlad. Věrka.

Ahoj Slávinko, já to dělám ještě hodně podobné z vepřové krkovičky, je tady taky recept doma jim to chutná. když zbyde maso, tak si dají večer s chlebem, hořčicí a okurkou. Přeji ti hezký den. Ivana

Slávinka (neověřeno)
2. 7. 2008 22:21:54

Ahoj Ivanko a ostatní děvčata. Teď jsem shlídla nové video a hned dobrý tip na neděli.Jsi Ivanko báječná studnička nápadů.My dneska měli ty třešňové knedlíky, rodina si je pochvalovala.Já si taky dala,ale jsem ulítlá na maso a zeleninu. Prve jsem si musela ukrojit aspoň kousek Vysočiny.Víte holky co jsem dělala před chvílí.Vařila už ve třetí vodě dršky,abych zítra na přání mojich chlapů uvařila drškovou polívku a k tomu domácí pletynky. Vařím vždy tak 2 kg a část uvařených dršek zamrazím na příště. U nás polívku moc rádi, sousedka říká, že by musela vyhodit i kastrol,když by věděla, že se tam vařily dršky.Už mám holky za sebou našeho nejmladšího počítačového nadšence,tak končím. Krásnou noc a hezký zítřek vám všem přeje Slávinka.

jířa (neověřeno)
2. 7. 2008 20:30:03

Ivanko tady Jířa jsem z č.b. aje tady pařák.Zatim to na bum bum blik blik jak ríká bouřce moje 3 letá roštanda nevypadá.A co se týká aztékova pokladu mám ozkoušeno a vřele doporučuji.Nepřehánim ale těhle koření máme doma snad už k ke 30ti druhum.Muj chlap na nich taky ulítává.Vaří.Pa Jířa.

Jana H. (neověřeno)
2. 7. 2008 20:19:06

Ivo já si kupuju na trzích směsy koření, Mě chutná Lubanovo koření, čubrica, Thajský grill, Rožnění, atd. teď jsem si koupila Aztékův poklad ten je moc dobrý. Je to drahý 10dkg stojí 55Kč, ale moc dobrý. Nebo gyros, něco tam přidám a má to pokaždé jinou chuť.Nebo Andělská křidýlka. Fakt moc dobrý směsi. Ivo, přemýšlela jsem , kdyby se to dalo na a teď nevím, co je správně, vyškvařený nebo rozpuštěný nebo přepuštěný máslo, to musí být dobrůtka, já to nedělám, ale chtěla bych to někdy zkusit. Snad něktrá z nás poradí, co je správné. Jednou to ukazovali v TV myslím, že na Primě, jak to má být správný, aby se to nepřepalovalo. Jinak Ivo, kořením nešetřím, dávám ho dost. Ivo, nebo je potřít česnekem a pak obalit v těstíčku.
Už končím nebo ještě dostanu hlad. K večeři jsem měla rohlík se sýrem a k tomu hrnek studenýho mléka, to mám moc ráda. Ivo pěkný večer, a bouřky snad nebudou, alespoň prý dnes ne.Jana H.

Čauky Jani a jaký koření dáváš do těstíčka? Tak nám to prozraď, chceme si taky pochutnat.

Děvčata jak přežíváte ty vedra? Doufám, že se zítra nic velkého nepřižene. Děti jsou nedaleko Trhových Svinů na táboře jako vedoucí a to je vždycky starost. Tak Vám všem přeji hezký večer. Ivana

Jana H. (neověřeno)
2. 7. 2008 19:17:14

Věrko, děkuju moc, ale už jich moc nemám, včera jsem hledala fotku na tatarské azu, a nějak jsem si ji vymazala. Když, tak to tam hodím bez fotky. Veruš, mě dělá problém to zelí upravit. neumím moc dělat s octem, buď je to moc nebo málo, no prostě neumím. Ale je fakt dobrý, teda když se mi povede. Ahojky Jana

Věrka123 (neověřeno)
2. 7. 2008 18:58:19

Jani, kapustové zelí mám ráda a dělám taky kedlubnový a prý se dělá i z cukety, to jsem ještě nezkoušela. Koukala jsem, že jsi tam zase šoupla nějaký recepty, myslím, že jsou dobrý. Na tvé recepty se vždycky těším, to je ta moje krevní skupina. Ahoj Věrka.

Jana H. (neověřeno)
2. 7. 2008 18:36:48

Ahoj Ivo a ostatní, když se bude střídat koření do těstíčka, tak je pokaždý jiná chuť a můžeme říkat, zas jiné řízečky. Znám, moc dobrý.
Ahoj Věrko, zkoučela jsi někdy kapustové zelí? Výborné. Ahojky Jana H.

Věrka123 (neověřeno)
2. 7. 2008 14:20:17

Maruš, já mám ráda z višní i knedlíky, oni jsou takový pikantní a vláčný a bublanina taky nemá chybu. Z třešní tak dobrý nejsou, ty jsou suchý. Třešně mám nejradši jen tak baštit. To kuře co nám tam dneska Ivanka šoupla, to je bazva a rychlý. Mám ráda kapustu a s tim uzeným by to mohlo být opravdu dobrý, to mně nenapadlo. Ještě mám v mrazáku jeden pytlík dušený kapusty, tak bych to mohla zkusit. Věrka.

Maruška (neověřeno)
2. 7. 2008 10:52:54

Ivanko já takhle dělám kapustu s uzeným masem kterou zapíkám taky pod těstíčkem a nemá to chybu,Tohle zkusím včera jsem koupila kuř.stehna v akci-je to rychlý a co teď v tom teple taky vařit,že jo?Manžel včera dones višně tak udělám bublaninu tu miluju je výborná.Pěkný den dnes musíme dodržovat pitný režim tak se jdu napít.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.