Kuřecí stehna v těstíčku
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Kuřecí stehna v těstíčku

Kuřecí stehna v těstíčku
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

4 vykostěná stehna
3 vrchovaté sádla
1-2 skleničky sterilované zeleniny ( á 33dkg)
sůl podle chuti
cca 4 lžičky plnotučné hořčice
olej na smažení podle potřeby
50 ml vody na podlití
Těstíčko:
2 dl mléka
sůl podle chuti
1 lžička grilovacího koření
2 vejce
cca 15 dkg hladké mouky
Reklama

Postup přípravy

Suroviny na těstíčko, metličkou ušleháme do hladka. Kdyby bylo těstíčko moc řidké, můžete přidat ještě mouku.
Stehna osolíme, pomažeme hořčicí, obalíme těstíčkem a pečeme zprudka z obou stran dozlatova. Hotové pokládáme do pekáčku na zeleninu a sádlo , podlijeme vodou a pečeme odkryté z každé strany asi 15 minut.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
leona (neověřeno)
11. 4. 2009 20:00:00

pani Ivanko,dnes jsem delala tuhle dobrudku a strasne moc nam to chutnalo.Oblizovali jsme se az za usima.Urcite budu delat znovu a ne jednou.

jana (neověřeno)
30. 3. 2009 01:07:45

Dobrý večer,jestli můžu napsat svůj názor a zkušenost, tak kuřecí prsa se dají použít všude, jen jsou trochu sušší než třeba stehenní.
Můj syn je má moc rád, vepřové moc nemusí, tak mu ráda vařím např. Kuřecí guláš, už jsem to tu asi psala. Normálně na olej nakrájenou cibulku, na ni okořeněné kuřecí maso na kousky, sladkou papriku nebo gulášovou, já si sehnala Uzenou, zalít vodou, dusit doměkka, a navíc tam dám brambory na kostičky. :-)
Zahustit zásmažkou.
Zdravím všechny, které baví vařit i zkoušet nové věci.
Jana S.

Ilona (neověřeno)
29. 3. 2009 22:00:58

Dobrý den paní Ivanko,
dnes jsem dělala tento recept k večeři sklidila jsem takový úspěch , že vám musím poděkovat za vaše stránky a videa protože čerpám inspiraci z vašich stránek přeju mnoho spokojených kuchařek a moc moc vám děkuji a budu se těšit na vaše supr videa.
Ilona

Mirča (neověřeno)
27. 3. 2009 18:23:35

Ahoj Ivanko tak jsem dneska k obědu udělala tenhle recept a musím říct že je výborný.Sklidil velký uspěch.Manžel mi řekl že ho můžu dělat jednou krát týdně :o)a taky jsem upekla tvarohový mazanec a je moc dobrý jsem zvědavá co řekne večer manžel až příjde z práce.Měj se pěkně

Mirča (neověřeno)
26. 3. 2009 17:46:31

Ahoj Ivanko ještě jsem se chtěla zeptat.Můžu nahradit tu zeleninu mraženou?Děkuju za odpověd.Měj se pěkně

Mirča (neověřeno)
25. 3. 2009 10:53:34

Ahoj.Chtěla jsem se zeptat mohla bych použít kuřecí prsa?Mám v mrazáku kuřecí prsa a nevím co znich udělat.Měj se pěkně

Ahojky Jířo, já sice nemám žádné zkušenosti v pekárně, ale myslím že když je chuť (a tu ty koukám máš)tak to půjde. Moc, moc, moc držím palce ať to vyjde. A věřím, že to je fofr. Já miluju měkké pečivo. Ještě že tady v krámě mají takové hužvovité rohlíky a tak je jím málo. Hezký večer a doufám, že tě povzbudí nějaká pekařka. Ivana

jířa (neověřeno)
7. 7. 2008 21:15:12

Ahojky mé kuchyní posedlé koleginky tady Jířa tak jsem dneska volala na tu práci ve výrobně tak bohužel na chlebíčky už bylo obsazeno ale bylo místo v pekárně stejná firma ale jinde.Ale i tak to mám kousek od domova.Je to o pečení chleba,rohlíků,,zelnáků,ale i koláče záviny,zákusky,koblihy no dámy řeknu vám jestli nastoupim tak se budu mít co učit!!!!21.7 si to jdu vyzkoušet.Dneska jsem si to tam byla prohlídnout a domluvit se.No a řekli mi že si to mám přijít zkusit.Ale vzali by mě hned na brigádu takže si myslim že jestli mi to pujde tak mě vezmou.Ale je tam vážně fofr!!!Tak co si o tom myslite????Jestli máte někdo zkušenosti s touhle prací tak pište,pište,pište!!!!!Zatim diky Jířa.

Lucie (neověřeno)
7. 7. 2008 18:41:13

Paní Ivanko, tato kuřecí stehýnka jsem udělala o víkendu a manžel mi řekl, že se cítí jak v restauraci.... to mě teda zaskočil:-) Docela vyvářím hodně, tak nevím... Nicméně si rodinka moc pochutnala a není s tím zas taková práce. Opět Vám děkuji za Vaše stránky, za Vaše video.
A to mi není zdááááleka 18 :D že bych byla začátečník. Přeji krásný večer!

jířa (neověřeno)
6. 7. 2008 11:05:16

aHOJKY IVČO TAK JSEM DNESKA UDĚLALA TU POMAZÁNKU Z NIVY.UPLNĚ BÁJEČNÁ!!!!!JÁ DOTED ZNALA JEN TU CO PRODÁVAJÍ V OBCHODECH JAKO ŠLEHANOU NIVU ALE Z TÝ MI NEBILO DOBŘE OD ŽALUDKU.TAHLE JE LEHOUČKÁ CHUTNÁ ALE PŘITOM JE Z NÍ KRÁSNĚ CÍTIT TA CHUT TÝ NIVY.VŠEM KDO PROHLÍŽÍ IVČI RECEPTÍKY VŘELE DOPORUČUJI.DNESKA MÁME K OBĚDU MERUNKOVÉ KNEDLÍKY UŽ SE NA NĚ TĚŠÍM.JÁ JSEM ASI JEDINÁ OSOBA V REPUBLICE KTERÁ JEŠTĚ NEOCHUTNALA MOCHITO KDYŽ NEPOČÍTÁM DĚTI.JÁ PILA JEN TU MOCHÍTOVOU MATONKU.ZATIM PA JÍŘA.

Ahoj Jani H., to griluje snad půlka Česka. Alespoň se utužují vztahy. Včera jsem si dala k tomu masíčku pivko, ale měla jsem dvě mochíta a to je dobrota.(limetka,máta,třtinový cukr,bílý rum,ledová tříšť a soda) Hrozně dobře se to pije, jak je to ledové.A ani nemám dneska permoníky. Tak se měj krásně. Ivana

Ahoj Jani, stejně to musí být otrava i menší dietka.Hlavně když jsi vařila dietu a normální jídlo. To jseš potom jako ve vývařovně a tomu dietáři to musí být líto.Snad se to zlepší ne? Užívej si krásný den. Ivana

Jana (neověřeno)
5. 7. 2008 21:22:14

Ahoj Ivanko,to kuřecí maso jsem trošičku upravila.Tam kde se
pekáč vymaže tukem, tak tam dávám trochu olivovýho oleje a
podruhé jsem tu smetanu nahradila jogurtem.Nám jsem to ale
dělala tak jak se má.Kilo sem,kilo tam.Já jsem byla fakt ráda
že jsem se měla čeho chytit.První 3 týdny co přišel z nemocnice
jsem vařila skoro na vodě.Teď už si to upravuju a nenervuju se
co zase vařit.Takže díky za tyto stránky.Jana

Návštěvník (neověřeno)
5. 7. 2008 20:38:36

Ahoj Jířo, mám doma Az.poklad,ale ta uzená paprika, no musí se jí dávat míň, a to rožnění je taky vynikající jako Az.poklad, to je báseň. Já mám ještě ráda Lubanovo koření, to mě vyhovuje. Je opravda, že toho mají hodně jen si vybrat. Dnes jsem naložila taky masíčko, zítra budeme s druhou tchýní taky grilovat, do práce nemusíme, tak zítra večer. Tady totiž dokola to tak voní, každý něco peče, jen my ne, dostala jsem z toho hlad, musela jsem si vzít kousíček chleba a něco na to, abych dožila zítřka. Jo a špekouni budee mít jako předkrm. Než se mladý vrátí, tak budeme jak dvě kule, ještě větší, než jsme teď. Teď poslali zprávu, že dobře dojeli, tak se nám ulevilo. Děvčata Pěkný večer. Jana H.

Ahojky Jani to koukám, že se tady najde něco dietního. Už nějaký pan Zdenek psal, že tedy jedu a že tady jsou samé věci ze smetany a tučného tvarohu. Každopádně jsem ráda.

Jířo u nás začíná grilovačka v šest. Podlehla jsem, že toho bude málo a ještě jsem včera naložila hermelín, udělala kedl.salát s křenem (doporučuju, ten mám na té druhé videokuchařce) a dvoje sladké věci. Teď mám dilema co si dám k pití, ale muž přivezl malý soudek pivka (to je to nebublinkované, moc dobré), tak si ho asi dám.
Jěště taky hupnu do minibazénku a pak jdem na to. Tak se mějte a čauky zítra. Zdraví Vás všechny Ivana

jířa (neověřeno)
5. 7. 2008 15:00:45

Ahojky dámy tady Jířa všem moc děkuji že na mě myslíte určo písnu jak jsem dopadla.Dneska jsme vyrazily hned ráno na trh tady unás v č.b.Je každý čtvrtek a sobotu a mají tam živá zvířátka(dneska králíčci) ovoce zeleninu sazeničky houby třešně no prostě tam lidičky prodávají co vypěstují nasbírají v lese na zahradě ale mimo jiné je tam stánek s kořeníčkama.Tak že jak jsme onehdá mluvily o tom aztéckém pokladu už mi docházel tak jsem si ho koupila a dál uzenou papriku(báječná záležitost),kurkumu a nejaké rožnící koření.Prý je to hit letošního léta.Zítra budeme grilovat kuřátko tak ho hned prubnu.Ivčo chystám se spáchat tvojí pom.z nivy.Už se na ni těšim.Odp.až se vyspí malá tak hupsnem do bazénu je horko.Berušky zatim pa pa večer se sem zase juknu.Jířa.

Jana (neověřeno)
5. 7. 2008 14:33:49

Ahoj Ivanko,květák byl jako vždy supr.Dělám taky málé kousky
protože jinak by to muž nejedl.Já ale můžu i větší a když zbyde
i studený.Dneska se zase přecpu protože je ho ještě plný talíř.
Z dětí nikdo nepřijede,dva jsou v zahraničí a za třetím jedu
zítra odpoledne a ten má teď dietu.Díky té dietě jsem objevila
tuto bezva kuchařku když už jsem byla v koncích s nápady.Teď
už nemusí tak přísnou tak jsem vybrala několik receptů z kuřecího masa.Líbí se mi že je tam nenápadně podstrčená zelenina,kterou on tolik nemusí, ale měl by ji mít co nejvíc.
Zatím mu všechno chutnalo.Dnes jsem nic sladkého nepekla máme
zbytek jahod,stříknu na ně šlehandu.ahojky Jana

Zdeni já už je mám taky hotové, udělala jsem ještě kedlubnový salát k masu a špenátový štrůdl. Hezky se to vyčasilo, pití je chlazené v lednici a v šest vypukne grilovačka.

Koukám že Jana H. si užívá (hlídáš viď?)

Jani, přeji dobrou chuť, Květák je obalený výborný. Já dělám malé růžičky a hodně opečené.

Tak se všichni opatrujte. Ivana

zdena (neověřeno)
5. 7. 2008 12:24:26

Dobrý den paní Ivanko právě si pochutnávám na koláčcích s broskví a tvarohem jsou výborné a ty čtverce z listového těsta nemají chybu je to lepší než těsto válet ušerří to spoustu času pěkný den přeje Zdena

Jana (neověřeno)
5. 7. 2008 11:23:36

Ahoj děvčata tak jsem se konečně strefila zas na recept,kde
si vyměňujete názory.Zkouším to v tom sloupku "poslední
komentáře" ale nějak to nebylo ono.Ten můj starej mozek už
to neumí hned pochopit a taky všechno hned zapomene.Taky jsem
si otevřela "fórum" ale ještě nejsem zaregistrovaná jelikož
jdu obalit květák ,aby byl oběd ve slušnou dobu,když je ten
svátek.zatím ahoj Jana určitě sem dneska ještě vlezu.

Věrka123 (neověřeno)
5. 7. 2008 10:53:32

Ahoj děvčata. To si jenom myslíte, že by jste tam nemohli být, ona na to s čím děláte po čase nepříde ani chuť, to říká každý. Jířo, moc ti přeju, aby tě to vyšlo. Věrka.

Návštěvník (neověřeno)
5. 7. 2008 08:14:00

Ani já bych tam nemohla dělat taky z toho důvodu jak Ladie, jsem na ně taky ujetá. Když tak pěkně vypadají, no kdo by neměl chuť, že jo? Tak ať ti to vyjde, pak napiš. Jana H.

Ladie (neověřeno)
5. 7. 2008 00:08:51

Jířo, tak to já bych dělat nemohla - všechno bych jim tam snědla :-) Ale tobě držím palce! Kéž by ti to vyšlo!!!

Hančí (neověřeno)
4. 7. 2008 23:30:24

Jířo,tak já držím pěsti,to by bylo,aby to nevyšlo s tou prací.Taky si umíš vymýšlet dobroty,mám na to úplně chuť a co nejdřív to udělám taky.Hančí

jířa (neověřeno)
4. 7. 2008 15:08:41

Tady Jířa tak že Jani vařila jsem vepřové závitky plnené mletym kořeněným masem a špalíčkem kyselé okurky.Sosik jsem jemně řízla plnotučnou hořčicí a přidala jsem sáček Omáčka k vepřové pečeni.Dámy jestli jste to ještě neměli tak ji zkuste fakt stojí za to!!!Jo ale vylepšuji si jí barevným peřem.K tomu jsem dělala br.knedlík ale až dorazí zbytek z práce bude ještě rýže.Jani copak je to květák za studena?Ted něco jiného sháním od září práci a našla jsem na int.že hledaj někoho do Rolla do výrobny.To znamená dělat chlebíčky atd.To by bylo něco pro mě!!!!V pondělí mám zavolat kéž by to vyšlo.Jo Jani ty lívance já ti nevim dneska už neni nemožný skoro nic?!!Jířa.

Jana H. (neověřeno)
4. 7. 2008 12:13:13

Jířo jakou mńaminu budeš dělat? Sem s ní a hned.:-). Holky já mám už třetí den chuť na lívance. Kdyby to bylo technicky možný, tak bych si myslela , že jsem těhotná. Myslím Ivo, že by ty omeletky šly taky nasladko, že jo? Tak zatím, Jana H. Jířo ve středu jsem si udělala květák za syrova, někde jsem to už psala,a dnes jsem ho dojedla. Tři dny květák. Projednu osobu neumím uvařit a někdy se mi ani nechce, ale pro deset lidí mi to nedělá potíže.čauky.

Já bych těch šest lidí potřebovala teď doma. Mám už hotový oběd a pro dva to určitě není. Jířo, stejně se vařit musí a když to člověka baví, tak to jde i lépe od ruky. Přeju dobrou chuť. Ivana

jířa (neověřeno)
4. 7. 2008 10:04:01

Ahoj Ivčo ten džem se dělá z ananasu 4ks a 10dkg čisté citronové dužiny.Ten recept mám od dr.Etkra sakra zas nevim jak se to píše.Vloni v letě jsem v obchodě našla takovou brožurku s recepty od toho doktora E.Takže jsem tam dala takovej ten malej jeho pytlíček na zelírování.Ale Ivčo ten ananas musí být super zralej a musí se rozmixovat nez ho dáš varit.Ale ta práce se vážně vyplatí.Měla jsem asi 16 sklenicek asi jako od přesnidávky.Dneska jsem vymyslela k obědu naminku takže jen co mi rozmrzne maso letim vařit.Jsme ted u našich takže vařim a peču pro 6 lidí.Ale mě to fakt moc bavý zatím pa Jířa.

jířa (neověřeno)
3. 7. 2008 21:19:16

Dámy já jsem odpoledne udělala koláč.Korpus jsem měla vlednici ten kulatý piškotový na to jsem namázla svůj džem z ananasu a citronů na to jsem vyšlehala tvaroh se šlehačkou potřela silnější vrstvu a ozdobila ananasem a jahůdkama.Nakonec jsem to polila ananasovým želé a vychladila. Výsledek??Už je skoro pryč.Aspon jsem všem udělala radost.Zdravým všechny Jířa.

Věrko, tady v Praze je už po pěkné bouřce a lijáku. Zatím jsem si buchtu nevzala, ale ještě jsem si vzpoměla, že máme v mrazáku ruskou zmrzlinu. To bych ale musela jít do přízemí, ale chuť je.
Tak teď už fakt dobrou. Ivana

Věrka123 (neověřeno)
3. 7. 2008 20:12:04

Ivanko, to tě lituju, jak mlsný pes,. Já jsem si udělala na večer zase salát a jsem spokojená. Akorát, to je zajímavý, když jim hodně zeleninové saláty, tak mám deficit cukru a to mám chuť na buchtu, nebo něco sladkého. Včera jsem dojedla perník a snad si budu muset zítra zase něco upéct. Večer jsem si vzala aspoň tatranku. U nás už asi hodinu slyším bouření kolem dokola, ale neprší, zato pes se bojí, ten toho slyší asi víc. Věrka.

Jani, tak to jsi si pochutnala. Já jsem teď udělala mužovi kafíčko s makovým závinem a chodím tady kolem toho jako mlsnej kocour. Říkám si už je osm hodin nejez.
Uvidíme, uvidíme. Přeji ti dobrou noc. Ivana

Jana H. (neověřeno)
3. 7. 2008 18:05:35

Ivo, před chvilkou jsem dojedla dvě jednohubky kuřecí. Do těstíčka jsem dala koření na rožnění a bylo to vynikající. Smažila jsem je jen na pánvi, nedávala jsem zeleninu, nestálo to za to, jak byly malý. Taky by to šlo udělat tak, že se koření dá přímo na řízky a pak se obalí. Nebojte se koření, akorát pozor na sůl. Pěkný večer Jana H.

Jana H. (neověřeno)
3. 7. 2008 12:59:00

Věruš, udělalas dobře, máš je doma, každý den za nimi chdíš, můžeš s nimi mluvit. To já nedokážu. Na hřbitiv, rachle položit kytičky , zapálit svíčky a honem domů a pak po mně celý večer nic není. tatínek umřel v 97 bylo mu 88 let, brácha v 99 bylo mu necelých 61 let a maminka loni v říjnu, na Štědrý večer by jí bylo 91 let. Osm let jsem ji měla u sebe. Nemohla jsem uklidit věci, tak zasáhla dcera, ale jednu tašku, takovou starou, okousanou od Filipa , mám doma nevyhodím ji. Mám pocit, že bych si zavřela vrátka a nějak na to nemám. Ale dost smutného. Zítrta odjíždím hlídat psiska do Radochové a barák tedy taky. Budeme tam s druhou tchýní, mladí jedou do Chorvatska, tak se těším. Bude to má dovolená asi po dvynácti letech. Už se těším, hlavně aby počasí přálo. Dcera má PC tak budu na drátě. Zdravím zatím všechny. Jana H.

Věrka123 (neověřeno)
3. 7. 2008 11:13:23

Jani děkuji, u muže to trvalo taky dlouho, ale u dítěte je to jiný, to asi nepřejde nikdy. Mám je oba doma na zahradě a tak jim každý den řeknu ahoj. Nechtěla jsem na hřbitov, hodně se tam krade a to bych se ještě k tomu musela zlobit, to ne. Sousedce, když pochovala syna, tak jí ukradli na kremáku desku a když tam přišla koukala na ní jen urna, říkala, že se málem skácela. Tak jsem si je dala oba do zídky na zahrádku mezi kytičky. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
3. 7. 2008 10:28:38

Věruš, co k tomu dodat. Hodně síly, říká se, že čas všechno zahojí. Vím, že takovéto rány asi těžko, bude to trvat dlouho a nezacelí se úplně. Mě v roce 1990 zemřel synovec , bylo mu 22 let. Měl astma a předávkoval se tím sprejem. Zemřel švagrové v náručí. Dodnes nemůžu chodit na hřbitov, jen položit kytičku jemu, bráchovi, a našim, a hned pryč. Věruš, ještě jednou přeju ti hodně síly a druhá dcera ti všechno nahradí lásku, radost , úsměv a bohužel i starosti. Asi rozumíš, jak to myslím. Drž se. Jana H.

Věrka123 (neověřeno)
3. 7. 2008 09:31:21

No, asi jo, akorát po mně nemá , nebo spíš nemusí polévky a ty já ráda. Ty zase mívala ráda druhá dcera a už se mě chce zase brečet, je to rok co umřela po nedodě. Akorát drškovou teda nemusim, já ty dršky nerada. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
3. 7. 2008 09:09:17

Věruš, má být po kom, že? :-) Jana H. Ta koření sháním na trhu, je u nás vždy poslední čtvrtek v měsíci, co já tam vždycky nechám peněz. Mě ty směsi vyhovují a že jich tam maj. Slávinko, tu dršťkovou jsem vařívala taky ve třech vodách a v papiňáku. I tak jsem to vařila celé odpoledne a druhý den dodělala. taky 2 kg a bylo to na 6ti l hrnec.Ahoj Jana H.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.