Kuřecí stehýnka na zázvoru
Ivana
Doba přípravy
50 minut
Obtížnost

Kuřecí stehýnka na zázvoru

Kuřecí stehýnka na zázvoru
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

4 kuřecí stehna
10 dkg másla
3 stroužky česneku
5 až 8 dkg čerstvého zázvoru
1 lžička soli ( i více )
50 ml vody na podlití
Reklama

Postup přípravy

Oloupaný zázvor nastrouháme do pekáčku, vymáčkneme česnek, přidáme sůl, přilijeme rozpuštěné máslo a rozmícháme. Ve směsi opatláme omyté maso a rozložíme po pekáčku. Nakonec nalijeme vodu, přikryjeme a dáme do trouby na 170- 180 stupňů.
Jakmile začne maso měknout, odkryjeme, ochutnáme šťávu a pravděpodobně dosolíme.
Opečeme kůži a hlavně upečeme maso doměkka.
Podáváme s bramborem.

Kuřecí stehýnka na zázvoru +videorecept

Počet porcí
4

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Josef Pachta (neověřeno)
9. 3. 2015 11:54:18

Jsem uchvácen Vaším kuchařským uměním,chtěl bych Vám poděkovat za zaujetí které vjenujete kolinářskému umění a budu Vaším stélím příznivcem.

Gabča (neověřeno)
8. 11. 2009 16:12:15

Tak Vám musím napsat,že jsem receptík zkusila,česnek se zázvorem voněl celým domem a strašně jsme si pošmákli,myslím,že to brzy zopakuju,měli jsme je s chlebem a já se šopákem.Fakt velmi dobré,rychle,doporučuji...Mňam.

Gabča (neověřeno)
4. 11. 2009 16:41:28

Protože potřebuju udělat něco z horních kuřecích stehen,tak tohle vyzkouším.Zázvor mám,česnek máme rádi a na zázvoru jsem ještě nic nevařila,jenom ten čaj.Jdu do toho,dneska bude večeře.moc se těším.Akorát se mi nechce letět pro brambory,tak že to bude s chlebem,ale to snad neva...Gabča

Evča (neověřeno)
23. 8. 2009 14:54:55

Milá Ivanko, mockrát děkujeme za inspiraci, nááramně jsme si pochutnali!!! Lehce pálivá chut kuřátku dodala šmrnc, navíc ta vůně už během pečení...nemohla jsem se dočkat výsledku. Vynikající je zejména vypečená štáva, přítel ji skoro pil:-)
Moc chválim Vaše stránky, ozkoušela jsem toho docela dost(milujem Vaše špenátové lasagne) a budu se těšit na další specialitky..
Hezkou neděli
Eva

JanaM (neověřeno)
26. 7. 2009 11:33:24

Zdravím Ivo.Tak dneska jsem ještě od vaření osvobozená,mladej opět naní doma a hlavně mi nezaclání u počítače!Protože když doma je,tak bych ho musela buď svázat a to nezvládnu,protože holt je silnější než maminka nebo ho nějak jinak zpacifikovat,aby mě k němu pustil,protože pořád hraje ty svý pošahaný hry.To jsou holt ty mladý.Takže teď je počítač jen můj.Jako první si přečtu maily a pak hned k Vám.Prohlížím si recepty,dívám se na videa a říkám si - tak tohle je dobrý,to zkusím.Nejradši mám takový recepty,který jsou jednoduchý.Nakrájet,šup s tím do hrnce nebo pekáče,podlejt,občas zamíchat a je hotovo!A Vy jich tady máte spoustu,což je bezvadný.Obdivuju ženský,který vaření baví a ještě nejsou lakomý podělit se s ostatníma o recepty a různý finty a vychytávky,jako třeba zavařování v mikrovlnce.Já kdysi dávno,když jsem začínala,tak jsem dělala i domácí nudle.Hezky poctivě vyválet válečkem.Ještě ho mám,ale teď bych ho maximálně použila na zloděje.Takže přeju hezkej zbytek víkendu a máte mě už napořád.Nemohly bysme si tykat?Ahojky JanaM.

Ahoj Jani M, tak to je příjemný vysvobození. Já ráda vařím, ale když mám den bez vaření, tak jsem taky ráda. Mě se vrátí kocour (syn) zítra, tak to začne.Měla jsem teď lehárko. Ty recepty co se sem vkládaly teď ty tři neděle byly natočené dopředu a nařízené kdy sem přijdou. Tak přeji hezký odpočinek :-) Ivana M

JanaM (neověřeno)
25. 7. 2009 12:07:02

Zdravím Ivo.Tak Váš recept tenhle víkend nevyzkouším,protože jsem od vaření osvobozená.Jupí!Synek totiž není doma a pro sebe vařit nebudu.Jak jsem už jednou napsala,vaření není moje srdeční záležitost,vařím,protože musím.Takže jak se říká,kocour není doma a myši maj pré!Zkusím to někdy jindy.Ale Vaše stránky se mi moc líbí a od chvíle,kdy jsem je objevila,jsem tady vždycky,když mladej neblokuje počítač.Prohlížím si recepty a ráda se koukám,jak Vám to jde od ruky a z vaření neděláte žádnou vědu.Přeju hezkej víkend.JanaM.Ahojda.

JanaM (neověřeno)
23. 7. 2009 18:17:48

Zdravím Ivo.Už dlouhou dobu obcházím zázvor a moc mě láká koupit aspoń kousek a někam ho propašovat.Nikdy jsem neměla tu odvahu,ale v sobotu zkusím tenhle Váš recept,protože se mi moc líbí.Bude to asi trošku pálit,ale my pálivý rádi.Tak uvidím,jak se kuře povede.Napíšu Vám,jak jsem dopadla.Zkazit se na tom moc nedá,je to docela snadný a já mám nejradši jídla,kterých si nemusím moc všímat,jen je občas podleju.Tak mi držte palce a já se v sobotu ozvu,jestli nám chutnalo.Ahojda JanaM.

Jana P (neověřeno)
10. 3. 2009 00:52:18

Musím napsat že jsem je v sobotu dělala pro syna.Ochutnala jsem jen ždibek,ale ta štáva byla vynikající.

babi (neověřeno)
4. 3. 2009 12:51:14

Ahoj Ivanko,budu dělat tyto stehýnka a koupila jsem si zázvor.Nikdy jsem zázvor neochutnala a protože si teď vařím z toho čaj na nachlazení,tak jsem zjistila,že to trochu pálí,ale příjemně.Má to tak být pálivé? Diky babi

peťule (neověřeno)
2. 3. 2009 08:31:43

tenhle recept jsem zkusila ale bohužel mi to moc nechutnalo a ať jsem přemýšlela jak jsem přemýšlela, čím bych to mohla zkazit(protože všechny recepty zde jsou báječné), ale na nic jsem nepřišla

Jana P (neověřeno)
28. 2. 2009 18:28:38

Ivanko,to vypadá báječně.Příští týden vyzkouším,pojedu zase za klukem s jídlem a bude tedy novinka v jídelníčku.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.