Pizza s kuřecím masem a mozzarelou
Ivana
Doba přípravy
40 minut
Obtížnost
     

Pizza s kuřecím masem a mozzarelou

Samozřejmě nemusíte dělat zrovna tuhle trochu náročnější variantu, ale spíš mě šlo o ten recept na výborné těsto.
Average: 5 (6 votes)

Ingredience

Těsto:
20 dkg hladké mouky
sušené droždí na ½ kg mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
2 lžičky olivového oleje
120 ml vody (možná o 2 lžíce víc)
Na obložení:
domácí kečup podle potřeby
15 dkg kuřecího masa
1 lžíce oleje
grilovací koření podle chuti
1/2 menší červené kapie
cca 10 cm pórku
12 dkg mozzarely
3 menší lžíce smetany
sůl podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Napřed připravíme suroviny na obložení pizzy. Kuře nakrájíme na kousky, promícháme s grilovacím kořením a propečeme na oleji.
Mozzarelu nastrouháme nahrubo, přimícháme smetanu a osolíme.
Papriku nakrájíme na proužky a pórek na půlměsíčky.
Suroviny na těsto zpracujeme v míse a dopracujeme na vále.!!!!Někdo má těsto TUŽŠÍ a myslím si, že je to MOUKOU a tak klidně při vypracovávání těsta přidejteještě 2 až 3 LŽÍCE VODY, to budete cítit v rukou, jestli se těsto bude dobře vyvalovat !!!! Těsto rozválíme do kruhu v průměru asi 30 cm a přendáme na pečící papír.
Těsto potřeme kečupem, potřeme mozzarelou, posypeme masem a zeleninou. Hned dáme do předehřáté trouby na 220 st. a pečeme asi kolem dvaceti minut. Pamatujte, že každá trouba peče jinak, tak hlavně ať máte opečené okraje a upečený spodek těsta.
Necháme trochu zavadnout a krájíme.

Za výborný receptík na těsto moc děkuji Janině

Příprava a pečení 40 minut

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Martina Císařova (neověřeno)
5. 9. 2021 13:28:06

Ivanko, po pár letech zase tu. Pizza? Manžel ohodnotil 5* .. už nechce jezdit do pizzarny.. :D bomba!! ?

Ivik (neověřeno)
9. 5. 2016 18:32:08

Zdravim, zrovna jsme dojedly tuto výtečnou pizzu co dům dal. Výborné těsto... Děkujene moc za recept. Dcerka se olizuje ještě teď. Snědla hned půlku.... Iveta

Jana Vojtová (neověřeno)
16. 10. 2015 23:01:36

Zdravím.Jana se jmenuji také ale nejsem autorkou tohoto úžasného receptu.Pouze mám odpověď na Váš dotaz ohledně kynutí těsta.
Mě se totiž stalo to,že při své lenivosti jsem suroviny šoupla automaticky do pekárny v domění,že si těsto jenom zamíchám a nebudu mít žádnou práci.Ovšem zmáčkla jsem program těsto a za hodinku si uvědomila omyl,že těsto nemá být nakynuté ale moje už bylo.
Mohu Vám říci,že se vůbec nic negativního nestalo.Těsto bylo supr i tak.

silvie (neověřeno)
31. 8. 2014 23:22:38

Opet chvalim recept,Ivanko, protoze pizza je skvela:-)Zrovna jsem ji upekla a zaroven jsme ji i zrovna ted s manzelem i snedli.Manzel moc chvalil a hned si na ni pokapal chilli a tabasko:-)Kraje jsem malicko pripekla a priste si lepe pohlidam cas v troube, ale fakt super pizza,takze dekuju,Silvie

ladin2 (neověřeno)
30. 3. 2014 21:27:10

není za co .já se tady u Vás naučil vařit

ladin2 (neověřeno)
30. 3. 2014 10:38:20

sestra v Italii to se naučila trochu jinak 500 gramu hladké mouky a 250ml vody a trocha soli a drožd a jakmile uhněte těsto tak ho pak asi deset minut bouchá a házi s ním a potom uválí na plotnu a rozhodně nedává sýrový kečup na těsto ,jen upravený a okořeněný,sýrový kečup Italové nedávají na pizzu a těsto je vykynuté

Nepřihlášený (neověřeno)
22. 11. 2013 11:20:43

Takže jsem to nechala vykynout asi hodinku, měla jsem totiž ještě jinou práci..:D a dámy..bylo to super! Těsto bylo křupavé, ale né tvrdé..jediný problémek, když jsem to chtěla dát na plech a vytvarovat k okrajům tak se mi to vracelo :D ale recept na pizzu č.1 :-) děkuji

janaS. (neověřeno)
18. 11. 2013 21:09:55

:-) a myslím, že kynutím se nic nezkazí, ale upřímně - já ani syn jsme to nikdy nezkoušeli, právě proto, že než se rozehřeje trouba, tak uděláme těsto, NEMUSÍ SE NECHAT KYNOUT a upeče se, kdykoliv je na pizzu chuť, přijde nečekaná návštěva nebo spěcháme s večeří. :-)
Prostě rychlovka BEZ KYNUTÍ. :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
18. 11. 2013 17:58:15

Dobré odpoledne

v prvé řadě bych chtěla poděkovat za Vaše úžasné stránky, jsou mi totiž velkou inspirací. Dělala jsem podle Vás už nespočet receptíků a pokaždé to bylo super, žádná negativní zkušenost, ale teď k této super vypadající dobrůtce. Chtěla jsem se zeptat jestli to můžu udělat dopředu a nechat kynout. V receptíku to, ale rovnou šoupnete do trouby. Jestli to tedy nebude moc na vadu. S pozdravem Lucka :-)

Viky (neověřeno)
13. 10. 2013 17:03:37

Udělala jsem tuto pizzu, zdvojnásobila jsem dávku kvůli počtu, a tak jsem z toho udělala dvě senzační pizzy. Je to naprosto výtečné těsto a dochutit se může jak jen chci. Tyto vaše recepty jsou vážně skvělé. :D

Kristyna (neověřeno)
20. 5. 2013 21:04:37

Dobry den, my delame pizzu hodne obdobne a testo mame primo z pizzerie. Pizzar rikal, ze testo vydrzi v lednici cca 3 dny, a musim za nas rict, ze testo odlezene, je o trochu lepsi :-) vetsinou kdyz chceme delat pizzu rano udelame testo a vecer peceme :-)

janaS. (neověřeno)
17. 5. 2013 15:02:47

já to ještě nezkoušela, protože vždycky peču pizzu hned.
Ale myslím si, že by s těstem neměl být problém.
Pěkný den. :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
16. 5. 2013 17:11:09

Dobrý den, chtěla bych zeptat, jestli mi předpřipravená pizza vydrží v lednici třeba několik hodin než se dá péct? děkuji moc za odpověd.

jahoda3 (neověřeno)
19. 2. 2013 20:43:58

Dobrý den, dnes odzkoušeno a myslím, že ne naposledy. Těsto je moc dobré. Lepší než rozválené těsto na pizzu co občas kupuji a rozhodně levnější a na přípravu tááák jednoduché.
Krásný den :-)

Peter (neověřeno)
18. 2. 2013 14:27:01

Dakujem za recept, asi zatial najlepsi aky som skusil...Len by zaujimalo...zo vsetkych mojich doteraz nadobudnutych znalosti o pizze som myslel, ze sa ma piect pri co najvyssej teplote aby sa piekla co najkratsej. Skusim ju nabuduce piect tak 7 minut pri 250°C.
Moze sa toto cesto nehat cez noc v ladnicke?

Pavla (neověřeno)
13. 2. 2013 19:26:09

Dobry vecer, akorat jsem dopekla (a skoro uz i snedla) pizzu podle Vaseho receptu pani Ivanko. Jen jsem si neprecetla pozornce mnozstvi ingredienci a dala 200ml mleka (napul s vodou), tim padem i o dost vice mouky (asi o 100g mozna i vic) a pul napul celozrnnou s klasickou moukou, coz bylo vytecne a musim doporucit! Navrch jsem dala domaci rajcatovy protlak, slaninu, mozzarelu, goudu a parmazan. Pekla jsem 15min na 250 stupnu. Jo a ol. oleje jsem dala do testa omylem misto 2 lzicek 2 lzice ale chutna to i tak bajecne! :-) Dekuji za receptik a priste vyzkousim s tim kuratkem jako Vy :-) Pekny vecer! Pavla

jana s. (neověřeno)
10. 2. 2013 14:18:21

určitě mám, navíc, když to chválí muž. :-)

lucaninka (neověřeno)
10. 2. 2013 11:04:33

Opravdu skvělé těsto krásně drží jem moc ráda že jsou tyto stránky vařím a pěči ráda a co jsem dělala od Vás bylo moc dobré.Knedlíky na páře také nebo pletenec.Jsem moc spokojena proto jsem se registrovala děkuji za vše.Hezký den Lucie

Dobrý den,

Jsem milovník pizzy a nikdy jsem nenašel jednoduché a dobré těsto na pizzu, až u vás:-)
Měl jsem obavy jak vyjde těsto, ale včera jsem udělal dvě a byly super!

Takže ještě jednou děkuju! Těsto je rychlé, snadno zpracovatelné a hodně se přibližuje tomu z dobré pizzerie:-)

Roman

Tomáš (neověřeno)
13. 11. 2012 21:28:34

Dobrý den, moc Vám děkuji za tuhle internetovou stránku a za Vaše veškeré recepty. Moc rád podle nich vařím. Dnes jsem dělal pizzu s kuřecím masem a musím říci, že byla opravdu vynikající. Moc moc děkuji.

S pozdravem

Tom

Alena (neověřeno)
11. 10. 2012 14:31:05

Dobrý den,chtěla jsem Vám poděkovat za výborný recept na těsto na pizzu,já zadělávám vždycky dvojitou dávku,to znamená 400g mouky,4 lžičky oleje,nemusí být olivový,2lžičky soli a 2 cukru,a já dávám 300 ml vody a instantní droždí na kilo mouky,je to na celý plech,těsto zadělám a normálně z mísy ho lžící vyndám na vymazaný plech,popráším moukou,a vyválím ho přímo na plechu,pak podle chuti obložím,zkoušela jsem z toho těsta i takový záviny na slano,těsto jsem si rozdělila na 2 části,a tentokrát na vále jsem vyválela placku,na ní jsem dala slaninu a zelí,zabalila,během pečení jsem potírala rozšlehaným vajíčkem,nakonec jsem to posypala hrubozrnnou solí a kmínem,mělo to úspěch,přeji hezký den

jířa (neověřeno)
27. 9. 2012 20:13:43

Přeji brzké uzdravení. A zkuste Ivano česnečku. Tu tyhle potvory bacilácký prý nesnášejí.
Jířa

jířa (neověřeno)
27. 9. 2012 14:47:16

Dobrý den, paní Ivano.
Dnes jsem podle tohoto receptu asi potřetí upekla pizzu. Místo mozzarely jsem dala balkánský sýr, na který jsem rozložila kolečka Poličanu. Grilovací koření jsem pro jistotu vynechala, aby to nebylo příliš slané.
Neměla sice tak jemnou chuť, ale nebyla špatná.
Přeji Vám příjemný prodloužený víkend.
Jířa

Ninooooo, nic tě nemusí mrzet,s pizzou se musí jak v rukavičkách a ty už to máš vychytané.Já ji dělala asi 3x, mě chutná, mám ráda, když je nízká, oproti tomu muž má radši vykynutou, se zvednutými okraji..tak to střídám. Taky záleží jak dlouho se peče, když chceme mít u té nekynuté tmavší koloritu, zákonitě tvrdne. Tvůj recept je super rychlá pizza , nejlepší k okamžitému papání.Budu i nadále dělat, protože je to lahodná rychlovka.

ivana.m
3. 9. 2012 09:15:49

Jani, určitě to není tvoje ani moje chyba, ale mě se to už stalo u jiných receptů a u svých, ale je to určitě moukou :-) Tak já jsem tam připsala velkým písmem, že někdy tam je potřeba přidat nějakou tu lžíci vody, to si myslím že to každý ucítí v rukou, jestli se to bude dobře válet nebo ne, ale pizza je výborná. :-) Ivana M

Rena (neověřeno)
2. 9. 2012 23:05:42

Ja som vyskúšala tiež mnoho receptov pizze, ale tento ktorý mám teraz je výborný, cesto je mäkučké a je skoro ako z pizzerky. Ak môžem, tak by som sa s vami podelila.
Potrebné prísady:
Cesto:
-370 g hladká múka
-1 ČL soli
-1 PL olivového oleja
-1 ČL cukru
-1/2 kocky čerstvého droždia
-2 dcl vody
Toto cesto po vypracovaní treba nechám vykysnúť cca 20 min. Pomer surovín je na 2 pizze. Pečie sa 8-12 min., podľa rúry.
Simi, to že cesto bolo tvrdé aspoň podľa môjho názoru bude asi v tom, že sušené droždie by bolo treba nahradiť čerstvým, aspoň ja sušené nepoužívam vôbec, nemám s ním dobré skúsenosti a po druhé, už som piekla pizzu aj na papieri a vtedy bola dosť vysušená. Ja si holý plech potriem olejom a vtedy je mäkká. Nechcem spochybňovať tento recept, len som sa chcela s vami podeliť už po dlhoročných skúsenostiach. S pozdravom :-)

janaS. (neověřeno)
2. 9. 2012 21:06:17

mě to tedy taky mrzí, protože já se synem (20) pečeme jen tuto pizzu, napekli jsme jich už přes 40 a nikdy nebylo těsto tvrdé. Vždy uděláme v míse těsto podle receptu, dáme na vál, vyválíme, a s oblohou upečeme. Kdo málo solí, může si dát půl lžičky soli, nám to vyhovuje takto. :-)
Nevím, jestli to je tím, jak saje mouka, jak píše Ivanka, nám se vždycky podařila, a to peču i 3 hned za sebou.
Tak ať se v budoucnu daří, nebo zkusit jiný receptík.

ivana.m
2. 9. 2012 20:54:34

Dobrý večer Simčo, tak to mě mrzí, ale asi by stačilo přidat trochu víc vody, ona některá ta mouka saje víc, ale mě to slané nepřišlo a to solím málo. Ovšem každá lžička má jinou velikost. Ivana M

Simča (neověřeno)
2. 9. 2012 20:12:43

Ahoj Ivanko. Tak jsem se narychlo pustila do téhle pizzy. Všechny recepty, které jsem od Vás uvařila nebo upekla byly dokonalé, proto jsem nad touhle pizzou vůbec nezapochybovala. Hrozně mě to mrzí, že se mi nepovedla na můj vkus je tam hodně soli, ale těsto mám jak už některé dámy psaly příšerně tvrdé netuším čím to je :o( jsem opravdu zklamaná z tohohle těsta :o(

Nepřihlášený (neověřeno)
30. 8. 2012 14:51:52

Ivanko,tak mně se pizza vůbec nepovedla.Těsto bylo hodně tvrdé.Nevím,čím to bylo.Nejsem zvyklá dělat kynuté těsto ze sušeného droždí a bude to asi tím.Ještě to zkusím s kváskem z normálního droždí.

Katka T. (neověřeno)
29. 8. 2012 21:58:49

Tak dneska byla pizza přesně jak z pizzerie. Těsto se krásně zadělalo i vyválelo a nebylo ani tvrdé jako včera...Prostě pochoutka a určitě jsem jí nedělala naposledy.

ivana.m
29. 8. 2012 18:05:29

Dobrý den Katko, tak příště víc tekutinky, ona některá mouka víc saje, ale to dostanete do ruky a řeknete si třeba, tohle by šlo ještě špatně válet, udělám těsto měkčí :-) Ivana M

Katka T. (neověřeno)
29. 8. 2012 09:28:47

Dobrý den,

tak jsem včera zkoušela pizzu a to těsto se mi nějak blbě zadělávalo a musela jsem přidávat vodu, ale jen malinko.....Po upečení to těsto bylo tvrdé. Dneska druhý pokus, snad se mi povede líp než včera...Ale jinak byla chuťově výborná, jen se to prostě musí vychytat s tímt těstem.......
Jinak Vás paní Ivanko moc zdravím!!!
Katka

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.