Znojemská roštěná
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Znojemská roštěná

Znojemská roštěná
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

3 roštěnky
sůl a pepř podle chuti
olej na opečení
1  vrchovatá lžíce sádla
1 cibule
1 lžíce hořčice
cca 5 lžic hladké mouky
1 kostička hovězího bujónu
3 vrchovaté lžíce zakysané smetany
20 dkg kyselých okurek
voda podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, na stranách nařízneme, naklepeme, opepříme a z obou stran osolíme. Posypeme hladkou moukou a rychle opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso  (není samozřejmě měkké) si zatím dáme stranou.
Na sádle zpěníme cibuli (asi 2 min.) přidáme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a mícháme dohněda. Přidáme asi 3,5 dl vody ve které jsme si rozmíchali hovězí bujón, hořčici, přidáme maso a dusíme do měkka. Při dušení samozřejmě nezapomeneme podlévat. Já to dělám v papiňáku.
Měkké maso vyndáme, přidáme nahrubo nastrouhané okurky , smetanu a vaříme až okurky změknou.
Kdyby se Vám stalo a omáčka byla řídká, do smetany zakvedlejte ještě trochu mouky.
V případě, že budete chtít omáčky víc, přidejte vodu, hovězí bujón, smetanu, mouku a dochuťte.

Počet porcí
3 porce

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Romanek (neověřeno)
10. 5. 2014 18:01:19

dobry den diky vám sem se naučil uvařit chutné jidla děkuji

Vaclav (neověřeno)
24. 1. 2014 18:03:46

Dobrý večer,chci vám poděkovat za vaše recepty jsou skvělé.I já že nevařim tak podle videa to dokaži udělat.Fandim vám a jen tak dál.Malčánek

Nepřihlášený (neověřeno)
20. 9. 2013 18:16:39

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak dlouho mám to maso nechat dělat v papiňáku. Děkuji za odpověď :-)

Verca (neověřeno)
14. 4. 2012 11:44:53

Krasný den Ivanko, tak jsem ted dovařila Vaši znojemskou a musím říct, že je to lahoda. Můj malej si už na ní pochutnává a dělají se mu skoro boule za ušima, jak baští. Děkuji za receptík a odpoledne se pustím ještě do nějaké buchty od Vás. Přeji hezký zbytek víkendu a jsem strašně ráda za tyhle Vaše stránky. :-)

David (neověřeno)
8. 1. 2012 19:02:35

Děkuji,děkuji,děkuji,
Dnes jsem chtěl překvapit rodinu a uvařit oběd.Vzhledem k tomu,že jsem kuchař stejně dobrý jako pilot rakety,využil jsem Vašich rad.Výsledek předčil očekávání a rodina byla spokojena a moc nám chutnalo.Nyní se jen obávám,zda nebudu muset vařit častěji.Ale z Vašimi recepty se toho nebojím.Ještě jednou díky.David

ivana.m
10. 11. 2011 20:39:39

Dobrý večer pane Jane, tak hned ze začátku Vám musím napsat, že budu držet palečky a to všechny.:) Tohle je jedne z receptů kdy jsem začínala a tak tam není ani doba orientační. Recept budu přetáčet, ale stejně to úplně přesně nejde říci za jak dlouho bude maso měkké. A nemyslete si, že já to odhadnu správně.Prostě jestli-že budete mít roštěnky silné asi 1,5 cm, tak to v papiňáku nechte asi 25 - 30 minut a pak to zkuste. Když tak to doděláte a já to opravdu někdy dodělávám doměkka.
hezký večer přeje Ivana Malatincová z Prahy :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
10. 11. 2011 18:41:14

Dobrý večer. Chystám se na veliké dobrudružství, zítra totiž chci udělat roštěnou podle Vašeho receptu. Jsem naprostý kuchynský antitalent, mám totiž doma vynikající kuchařku. Prostudoval jsem bedlivě Váš návod a zjistil jsem, že jste tam neuvedla podstatnou věc - a sice dobu, po kterou se maso má vařit v papináku. Chápu to, jako ženská to nějak odhadnete, ale co si počnu já, to teda nevím. Ale maso už je koupené, takže menu už se nedá měnit. Ženy se ptát nechci, protože jsem se holedbal, že podle internetu to není problém. Tudíž to risknu, co říkáte 20 minutám? Bude to nervák. Jinak Vaše stránky všude chválím, je to vynikající, protože to ukazujete na videu a tím dodáte odvahu i takovým neumětelům, jako jsem já.
Příjemný večer.
Jan Stifter, krajan ze Švajcu

Šárka (neověřeno)
26. 6. 2011 19:20:21

Dnes jsme vařili znojemskou podle vašeho receptu, povedla se na výbornou! A musíme Vám pochválit tyto stránky. Je to výborný nápad i s videorecepty. Člověk si to umí hned lépe představit a úžasně se podle toho vaří. Určitě vyzkoušíme i další jídla.

ivana.m
18. 3. 2011 13:17:53

Zuzko, to se přichytává ta mouka, určitě to tedy dost podlijte a potom až to maso bude měkké, tak ho vyndáte a vodu vyvaříte. Nezapomeňte míchat. Já když to dělám v papiňáku tak tam taky dám dost vody aby se ta mouka nepřipálila. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
18. 3. 2011 12:24:54

tak je to tady vypada to dobre us varim maso ale hrozne moc se mi to prichytava nevite proc,omlouvam se ja jsem opravdu nezkusena .

ivana.m
17. 3. 2011 17:54:01

Dobrý den Zuzko, to dopadne dobře :-) Já jsme jí zrovna dneska vařila a přetáčela jsem recept na jiný formát a dělala jsem ho přesně podle tohohle a teď si dal syn podruhé. To měl k obědu i k večeři :-) Ivaan M

Nepřihlášený (neověřeno)
17. 3. 2011 16:54:51

dobry den moc chvalim vase stranky je mi 19let a nebyl po ruce nikdo kdo by mi pomahal se naucit varit..diky vam sem schopna vse zvladnou dekuji moc ste super ... tento receptik budu varit zitra tak jsem zvedava jak mi to pujde zuzka

ivana.m
9. 11. 2010 21:31:27

Dobrý den Moniko, tak to moc děkuji za poklonu a za přání :-) Už mám na to věk abych něco uměla a takhle mě vycvičila moje prožraná rodinka :-) Přeji krásný den. Ivana z Prahy

Monika Amerika (neověřeno)
9. 11. 2010 18:45:50

Jsem uplne hotova z vasich receptu, proste bomba,bomba!! Ted jsem akorad dovarila tuto rajskou a nema chybu.. chtela bych umet take varit tak jako vy. Odemne mate jednicku s hvezdickou.. Vyborne recepty. Ja vubec treba nepecu sladke protoze je nejim ale uz kvuli vam je i snad zacnu delat. Preji vam hodne uspechu. A dekuji za recepty.

Ekucharka
3. 9. 2010 10:07:04

Dobrý den,
ano upravit verzi pro tisk je na seznamu věcí co se ještě musí dodělat. Zatím se tiskne celá stránka. Později se bude tisknout jen samotný recept.

Jarda

Monika (neověřeno)
3. 9. 2010 10:00:08

Dobrý den,mám problém si vytiskonout recept,zadám vyběr a začne to tisknout jen půl receptu,nebo celou stránku i z komentářem.

Holyvac (neověřeno)
8. 5. 2010 13:40:02

Tak tenhle recept je opravdu super !!!Jen příště možná vynechám zakysanou smetanu, nebo alespoň uberu na množství...Díky.

moc chutné...

ivana.m
20. 2. 2010 09:27:53

Dobrý den Karkulko, to mě móc těší. Mám vždycky radost, že stránky putují zase dál :-) přeji hezký den Vám i manželovi :-) Ivana M

Karkulka (neověřeno)
20. 2. 2010 01:45:02

Dobry vecer Ivanko,musim Vam dam VELKOU 1.Bylo to uvarene za chvilicku a pritom je to takova dobrota.S manzelem jsme se olizovali az za usima.Vase stranky mi poslala kamaradka a ja je moc rada posilam dale.Uz jsem zkusila par receptiku a vsechny se vydarily a chutnaly uzasne.Dekuji a jen tak dal!!!!

Ahojky Frenkie, omlouvám se za zpoždění, ale přehazovali jsme celý web na jiný hosting, takže to nešlo se sem dostat.
Já dělám španěláky takhle:
Plátky zadního hovězího, nebo roštěnky naklepu, osolím, opepřím z obou stran. Z jedné strany pomažu obyčejnou hořčicí, vložím okurku, půlku uvařeného vajíčka, proužek špeku a párek. Dobře to zavinu a svážu to nití. Do papiňáku si dám sádlo nebo olej, přidám nakrájenou cibulkutu lehce zesklovatím, přidám 2 lžíce hladké mouky a udělám tmavší jíšku. Přiliji vodu, přidám maso a vařím do měkka. To hovězí trvá déle. Klidně tak hodinku. Roštěbky by mohly být i dřívě, ale opravdu hodně záleží na tý krávě.
Potom maso vyndám, zhodnotím kolik mám šťávy. Buďto jí vyvařím, nebo přidělám, ale aby to mělo zase chuť a dochutím solí.Já někdy aby to bylo tmavší tam dám originální tmavou sojovku. Oni to nepoznají a je to tmavé.
Někdo si taky v pekáčku zesklovatí cibulku, dá maso, podlije a peče to v troubě. Nakonec to zahustí jíškou, ale to je na dlouho, ale je to taky dobré. :-) Zdraví Ivana M

Zdeňka (neověřeno)
27. 9. 2009 00:16:22

Dobrý pozdní večer paní Ivano.
Znojemskou jsem dělala dnes podruhé a zase podle Vás. Díky za recept je super. Teď se chladí na zítra. Nedala jsem zákysku, tu jsem si nechala na vaše řezy, kt. budou zítřejším dezertem. Okurky jsem použila kvašené, a dodaly omáčce příjemnou a výraznou chuť. Zdeňka

Petra (neověřeno)
4. 9. 2009 10:55:48

Ahoj Ivanko,dozvěděla jsem se o těch tvých stránkách přez kamarádku protože neustále nevíme co vařit mám doma tři věčně hladové krky a tak tvé stránky jsou pro mě jedinečné. Moc tě obdivuji a chci ti poděkovat za báječné recepty už jsem jich spoustu vyzkoušela a všechny byli výborné. Znojemskou budu dělat zítra protože se tomu nedá odolat dělám ji stejně jako ty,ale zahušťuju až na konci mám strach,aby se mi to nepřipálilo. A někde jsem slyšela,že smetana by se už neměla vařit pouze ji přidat na konec. Ale zkusím to podle tebe snad se podaří. Přejí hezký den a pořád tak báječné recepty

Ahojky Katko, já mám vždycky moc velkou radost, když se někdo na tyhle stránky vrací. Já jsem dělala svíčkovou včera pro 6 lidí a na dva dny. Když už, tak už :-) :-)
Děkuji za přání a držím palce. Ivana M :-)

Milá Ivanko,

dnes jsem náhodou narazila na Vaše stránky, když jsem hledala recept na svíčkovou. Musím Vám říct, že už tu nejméně dvě hodiny "slintám" u Vašich videoreceptů :o))). Máte velmi pěkné stránky a myslím si, že i nešikovné kuchařinky s Vámi uvaří samé dobroty. Zítra si naložím tu Vaši svíčkovou a určitě to nebude to jediné co vyzkouším podle Vašich receptů!

Přeji Vám mnoho skvělých nápadů a receptů!!!

Katka

Ahojky Jani, taky zdravím. To je problém, jak byla stará ta kráva. Jednou jsem je měla asi za 30 minut a posledně jsem je dělala 45. Ale Jani, mě se stane, že odevřu papiňák a musím to dodělat. :-) Přeji hodně úspěchů. Ivana M

ACASIA (neověřeno)
23. 8. 2009 06:56:56

IDEM JU UVARIT DNES K OBEDU,POPROSIL MA MANŽEL(POCHADZA Z čIECH/,DÚFAM žE mu BUDE CHUTIT.Pá

silvia (neověřeno)
20. 7. 2009 20:33:22

ahojky.vcera som varila znojemsku rostenku.vyskusala som to z telacieho masa.vynikajuce.iba sa za tim zaprasilo.vdaka za obed.

Petra (neověřeno)
29. 5. 2009 21:20:39

Ivčo,dnes večer dělám znojemskou podle Vašeho receptu(bude,ale na zítra)Tak pak dám vědět,jelikož jí taky dělám trošičku jinak.A musím pochválit Vaše stránky s recepty,jsou perfektnía opravdu nejlepší,co jsem zatím viděla.Podle videa,které vždy natočíte musí uvařit každý začátečník.Já vařím celkem dlouho a ráda,ale každý se má pořád čemu učit.Také jsem dělala bůčkovou roládu a sklidila velký úspěch.A už hledám další Váš recept,který vyzkouším.

Blanka06 (neověřeno)
8. 3. 2009 21:35:33

Ivanko,děkuju ti za radu.Oběd s povedl.Asi po půlhodince jsem se podívala a chtělo to ještě asi čtvrthodinku,aby to bylo hotové.Maso měkoučké.Vyzkoušela jsem a zjistila,že je to super vychytávka,co šetří čas a energii.Ivi,měj se a ještě jednou dík.

Ahoj Blanko06, já to dělám tak 35 minut a potom to zkusím, protože mám taky obavy aby se to nerozpadlo a většinou to ještě dodělávám. To víš v tom kastrolu do toho můžeš píchnout. Tedy jednou jsem měla roštěnku a tu jsem snad dělala hodinu. Hlavně aby se ti nevyvařila voda, vždyť to znáš.měj se Ivana M

Blanka06 (neověřeno)
6. 3. 2009 09:14:55

Ivanko,zdravím.Chtěla bych se zeptat,jak dlouho to v papiňáku dusit,tedy kolik minut,abych si maso nerozdusila úplně.Dělala jsem to dosud v kastrolu a podlévala.Dík.Blanka

alena (neověřeno)
18. 2. 2009 11:20:08

dobry den pani Ivanko dneska delam rostenou podle Vas! mate ty nejlepsi stranky co sem kdy videla a jen je doporucuji znamim!!Dekuju ze je nekdo jako vy a umi tolik dobrutek

Květa (neověřeno)
11. 1. 2009 19:40:23

Dobrý den,tak jsem vyzkoušela znojemskou roštěnou podle vašeho receptu a sklidila jsem velký úspěch...Takže díky a zase podle Vás určitě něco vyzkouším.

mys.ska (neověřeno)
4. 10. 2008 12:24:50

Dobrý den,právě jsem uvařila v papiňáku tuhle dobrotu od paní Ivanky a musím uznat,že to je vážně bašta.Udělala jsem jí přesně podle receptu protože já jí dělám malinkato jinak,ale ve směs to vyjde na stejno.Paní Ivanka má opět za jedna;-)

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.